Scudo Sports

sakız çiğnemek performansı düşürürmü

Son olarak dantelden örnek alabilir miyim?
Subliminal mesaj o. Dantel için sahibinden de get ilanım var. ;)Eğitim bedava dantel parayla.
Biliyorsun mühendislik de Türkiye'de bir yere kadar karın doyuruyor. Reyize de selamımı çaktım. Hadi bana eyvallah

Scudo
Çok önemli bir konuya değinmişşiniz. Şöyle ki sıcaklık arttıkça hacim artar. Hacim artıkça balon etkisiyle yukarı yönlü bir kaldırma kuvveti oluşur. Hele bir de sakızı yukarısı dar aşağısı geniş şekilde şişirir iseniz aero kuvvetlere karşı oluşturulan drag etkisini azaltacağınızdan hızınız önemli ölçüde artacaktır.
Bir mühendis olarak sakız çiğnemenin özellikle de üstü dar altı geniş sakız balonunun akışkanlar dinamiğine etkisini aşağıda şekil çizerek anlattım.
271941 dosyayı görüntüle
Bisiklet ve bisikletliye karşıdan etkiyen bir aero kuvvet yani rüzgar olduğunu düşünelim.
Sakız balonunu üstünü altına oranla çok daha dar şişirebilirsek yani B kesitini A kesitinden küçük tutabilirsek karşıdan gelen rüzgar farklı mesafeye sahip iki kesiti de aynı anda geçip arka bölgeye gitmek isteyecektir.Bu da A ve B kesitinde farklı hızlar oluşturacaktır. Gördüğünüz üzere kesiti büyük olan bölgede daha fazla kesit olduğundan hızı artmak zorunda kalacaktır.
Akışkanlar dinamiği der ki akışkanların hızının arttığı yerde basınç azalır. Basınç da yüksek basınçtan alçak basınca gitme eğilimi olduğundan bisikletin aşağısından yukarı yönlü bir kaldırma kuvveti yani F yükselme oluşacaktır. Bu da bisikletin yer ile temasını azaltacağından drag etkisi yani sürükleme etkisi azalacak bisiklet daha hızlı gidecektir.Yalnız dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır, birincisi yukarı yönlü kaldırma bisikletin gidonunda gevşeme yapacak, gidon hakimiyetini bozacaktır. Bu da viraj kabiliyetini azaltacaktır. Ayrıca bisikletin özellikle de sürücünün kafasının arkasında oluşacsk düzensiz dengesiz hava arkadan takip edecek sürücünün downforce unu çok etkileyecektir. Özellikle de virajlarda takip etmesi zorlaşacaktır
Kulağa mantıklı geldi en kısa sürede denemek için falıma özel sakız üretrircem bide üst boruya oturdukmu bi 100 görürüm heralde

Kulağa mantıklı geldi en kısa sürede denemek için falıma özel sakız üretrircem bide üst boruya oturdukmu bi 100 görürüm heralde
Sen daha 100 km/sa hız yapamadın mı. :krktm:o_OKız vermezler. :krktm: Forumun yarısı dağ bisikletiyle sakızsız 100 yapıyor.

Ama yarısı sakızsız 100 yapıyomuş hocam ilerde yaparım
Seni severim bilirsin. Takipte kal.
Sagan 100 km/sa yapıyormuş Alplerde. Biz yokuşa karşı 120 yaparız. Bizim ilmimiz, mühendisliğimiz, imanımız var. ;)

Aksine zııııııttt erenköy bile yapabilir.
Padişah efendime söyleyeyim kangal sakız çiğnersen kangal köpeklerden uzak durursun, tipitip çiğnersen tip bisikletçi olursun, dandy sakız dandik bisiklet demektir falım sakız çiğnediğinde zalım kaldato ile karşılaşırsın, özcan sakız dan promosyon canello bisiklet çıkar, orbit sakızdan orbis bisiklet çıkar, oneo sakız ile colnago karizması kazanırsın. Oynatmaya az kaldı mehmet öz üm nerde

Sayın @hamlet2006
Çiziminizi detaylı inceledim acaba dropbar lar içinde aynı teori geçerli midir? Bir de dantel detayı gizli bir performans artışı ile ilgili ödül mesajı mı veriyor😜😀

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bir de dantel detayı gizli bir performans artışı ile ilgili ödül mesajı mı veriyor😜😀
"ince hayallerle işlenen
kaç dantel
süs olabilir bir ruha,
kaç ruhtan
taşar
bir dantel inceliği..."

Geri