Sakarya'daki rezalet bisiklet yolları

Scudo
Kayıt
8 Eylül 2013
Mesaj
93
Tepki
199
Şehir
kocaeli, körfez
İsim
Muhammet Ertop
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Ara sıra forumda ve sosyal medyada arkadaşların yayınladığı "bisiklet yolundan sürmediği" için trafik polisi tarafından kesilmiş ceza makbuzu fotoğraflarını gördükçe Körfez ilçemizde bisiklet yolu yapılmaması için içtenlikle dua ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: historiyst

ph0

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2017
Mesaj
61
Tepki
115
Şehir
İstanbul
İsim
Mustafa
bisiklet yoluna park etmek, tam bir ortadoğu ülkesi hareketi.
 

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2012
Mesaj
2.251
Tepki
7.152
Yaş
44
Şehir
Manisa
İsim
Abdülkadir Ergin
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Anıl Erdoğan

Diğer bir kötü yanı da bu bisiklet yolu(!) denen platformların olduğu yerde yasal olarak onları kullanmak zorunda olmamız. Diğer araçların yolunda iken bir kaza mevzusu olsa bisiklet yolunda(!) olmadığımız için direkt suçlu konuma düşüyoruz. Ondan diyorum bisiklet yolu falan yapılmasın, faydadan çok zarar getiriyor bize. Daha çok erken, hiç bir açıdan hazır değil bu toplum.
 
Kayıt
2 Mart 2018
Mesaj
97
Tepki
89
Yaş
42
Şehir
İzmir
İsim
Emre Doğan
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İzmir'deki bisiklet yollarının bir bölümü de maalesef sizin fotoğraflarınızdaki gibi... Türkiye'de bisiklete hafta sonu yarım saat zevk için binilir gözüyle bakıldığı sürece sorunlar çözülmez. Ulaşım aracı, taşıt olduğunu da anlamaları lazım.

NOT:
İzmir'deki bisiklet yollarını asla kullanmıyorum. Zaten ciddi bisiklet kullanıcıları bisiklet yollarından çoktaaan vazeçmiştir. Cumhuriyet Meydanı'nda her 30 metrede bir koca koca taşların olduğu bir bölümden geçiyorsunuz, yol bisikleti kullananlar için imkansız bir yer. Yayaları zaten konuşmaya bile gerek yok. Bisiklet yolu daha tehlikeli maalesef.
 
  • Beğen
Tepkiler: Devenez ce que

tresca

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2016
Mesaj
11
Tepki
8
Yaş
35
Şehir
Balıkesir
Bisiklet
Bianchi
Balıkesir bisiklet yolları cennetmiş meğer. Tek kötü tarafı yayaların da kullanması. Araç park edememesi için tüm yol boyunca caydırıcı engeller mevcut.
 
  • Beğen
Tepkiler: Devenez ce que

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Abdülkadir Ergin
sevgili hemşerim ben artık bisiklet yolu kullanmıyorum ve belediyelerin baştan savma bisiklet yolu yapmasına karşıyım. bisiklet yolunda araba gelip bana çarpıyorsa , herkes arabasını gelip bisiklet yoluna park edebiliyorsa , kadınlar çocuklarını bisiklet yolunda bebek arabası ile gezdirebiliyorsa bisiklet yolları onların olsun ben kendi payıma istemiyorum. bir de üstüne üstlük bir sürü dangoza laf anlatmakta var işin içinde. ben istemiyorum , kalsın.
 

can onur

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2012
Mesaj
1.052
Tepki
3.286
Yaş
48
Şehir
Ankara
İsim
Can Onur
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İbret alınacak bir paylaşım. Ankara'yı da buranın bisiklet yolu olmayan versiyonu olarak düşünebilirsiniz. Artık bu rezil yolların fotoğraflarını çekmekten ve şikayet etmekten bıktım. Bu rezillikten kurtulmanın tek yolu var; o da çocuklarımıza, öğrencilerimize, tanıdığımız tüm küçüklere bisiklet sevgisi aşılayacağız ve büyümelerini bekleyeceğiz. Bu ülkenin böyle olmasının tek sebebi ülkeyi yönetenlerin hayatlarında bisiklete binmemiş olmalarıdır. Bisiklete binmiş bir belediye başkanı, mazgalları asla yolun gidiş yönüne paralel döşetmez, bisikletin keyfini bilen bir belediye başkanı bisiklet yoluna çöp bidonu koydurmaz, bisiklet yoluna elektrik direği dikmez, bisikletle tanışmış birisi bisiklet yolunda yürümez, çevresine zarar vermez, kornaya basmaz vs vs... Çocuklarına sınıf geçme rüşveti olarak bisiklet alan ailelerin, yaz sonunda bisikletten hevesi geçen çocuklarının yönettiği şehirlerde yaşıyoruz. Rüşvetle sınıf geçen çocuk, üniversiteye de araba rüşvetiyle giriyor ve magandalığın önü arkası kesilmiyor. Bisiklete binen nüfus artmadıkça hiçbir değişiklik olmayacaktır.
 

GagarinlerinYuri

Aktif Üye
Kayıt
18 Nisan 2018
Mesaj
144
Tepki
217
Yaş
27
Şehir
Ordu
İsim
Murat Esen
Bisiklet
Salcano
Sakaryadan bisikletle gecmistim bisiklet yolu falan gormedim varsa da problemli sakarya trafiginde kullanilamaz
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Sakarya Belediyesinde ulaştırmadan sorumlu Fatih Pistil ile birkaç kez Twitter üzerinde ((link)) diyaloğa girmiştim. Aslında bisikletli ulaşım konusunda bilinçli ve bilgili bir arkadaş. Yeni yapılan caddelere bisiklet yolu da eklediklerini söylüyordu. O kırmızı plastik babalarla ayrılmış yolların da bir ilçe belediyesinin yaptığı kısa mesafeli yanlış bir iş olduğunu söylemişti. Burada paylaşılan görüntülerden de bir kez daha anlaşılmakta ki, mesele sadece standartlara uygun bisiklet yolları yapmak değil, onların bakım ve denetimini de sürekli olarak gerçekleştirmekmiş.

Bir diğer husus ise, belediyelerimizin doğru ya da yanlış, bisiklet yollarını şehrin daha ziyade yeni ve "ferah" yerleşim alanlarına yapıyor olmaları. Ortaya çıkan manzara ilk gün oldukça renkli ve prestijli bir hava estiriyor ama hem ihtiyaçlara uygun planlanmadığı hem de bakım ve denetiminin yapılmaması dolayısıyla üç vakite kalmadan ya kullanılamaz hâle geliyor ya da amaç dışı işgale maruz kalıyor. Bir şehirde bisikletli ulaşıma kimlerin ihtiyacı var, kentsel mekânlara erişim imkânlarından halkın hangi kesimleri mahrum kalıyor, bisiklet bu mahrumiyeti gidermede nasıl bir işlev görebilir, gibi soruların cevabı verilmeden, katılımcı bir anlayışla oluşturulmuş bütüncül bir ulaşım planı içinde değil, genel bir bakış ve bilgi ile tasarlanıp hizmet hanesine kaydediliyor. Sonra da böyle manzaralar ve şikâyetler çıkıyor ortaya.

Bu mücadele uzun sürecek. İşimiz çok zor.
 

szerA

Üye
Kayıt
14 Haziran 2018
Mesaj
51
Tepki
67
Yaş
32
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Canyon
Bu fotograflar tüm Türkiye'nin özeti gibi geldi bana. :naslyany:
 
Kayıt
13 Eylül 2015
Mesaj
75
Tepki
181
Yaş
29
Şehir
Konya
İsim
Hakan K.
Bisiklet
Mosso
Lanet Konya' dan daha güzel yine de. Kıymetini bilin :)
 

ollo

Üye
Kayıt
5 Haziran 2017
Mesaj
20
Tepki
25
Yaş
39
Şehir
ankara
Bisiklet
Diğer
şehirde ki bütün kötülükler bisiklet yolunun başına gelmiş ?‍♀ bu arada Ankara'da böyle manzaralar göremezsiniz. çünkü 1 metre bile bisiklet yolu yok.


188865