@Buğra C emekli öğretmen bir abimiz,boşuna öğretmenlik yaptığını söylemişti..Niye?Eğitim sadece okulda ol(a)maz..Bu genel/tümel bir durumdur..Tabi ki öğretmenlerin konumu çok önemli ama müfredatta,siyasetçilerin veya bürokratların tutumları da,ülkenin alt yapısı da,ülkenin ekonomisi de,ülkenin dini durumu da bir o kadar önemlidir..
Ben eğitim dediğim için üzerinize alınmışsınız ama hocam,sizin kendi başınıza çözebileceğiniz bir durum değil bu..Belki bir iki çocuğu,ailelerine rağmen eğitebilirsiniz,bundan mutlu da olursunuz ama konu bu kadar basit değil..
Ayrıca siz gelecekte yaşayacak yetişkinleri eğitmeye çalışıyorsunuz..Bugün için yapabileceğiniz hiçbir şey yok..Bugün sahilde mangal yakıp;kömürü,poşetleri,etleri olduğu yerde bırakan yetişkinleri sizden önceki öğretmenler yetiştirdi..Onlara sorsak ''süper'' öğretmenlerdi ama yetiştirdikleri çocuklar ortada..Demek ki süper öğretmen de olsanız,bir işe yaradığınız yok..Bu köhne sistemin içindeki bir dişliden başka bir şey değilsiniz,ne yazık ki..
Eğitim şudur..Bir baba çocuğuna bisikletin iyi bir şey olduğunu söylediği zaman veya çocuğuna bir bisiklet aldığı zaman,çocuğunu eğitmiş olmaz..Baba çocuğunu eğitmek istiyorsa,kendine bir bisiklet almalıdır..Eğitim böyle olur..Çocuk zaten seni otomatikman taklit edecektir..
Bugün Türkiye'deki öğretmenlerin yüzde kaçı kitap okuyor?Buyrun..!
Sağa sola tabela koymakla,insanları uyarmakla veya yasaklarla olmaz bu işler..Bu işleri çözecek zeki insanlar bu ülkede yok ne yazık ki..O sahile giden o kokuyu çekecek,o pisliği görecek..Çünkü burası Türkiye..!