Sahillerde mangal yasaklansın!

Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@jim beam
ben ank'dayım bir arkadaşım, burada göksu parkı var nefis bir yer belkide ankaranın kirletemediği şehre yakın temiz kokulu tek yerdir, herneyse fotoğrafta bi baktım duman bulutu var üstünde korktum falan dedim yangın mı var diye :) sonra meğersem bizim mangalcı abilerimiz mangal yakmışlar :D hala istemsizce gülüyorum, cem yılmazın cia bizi izliyo muhabbeti geliyor aklıma, adamlar göremezki sizi be yukardan :D
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Kudret abi yukarıda bahsedildi, bu iş imza ile olacak iş değil. Sen ki bu güzergahı yıllardır kullanıyor ve olan biteni görüyorsun. Belediye ve ona bağlı ekipler ilgilenmedikçe bu iş düzelmez.

Denemesi bedava, mangalı alıp Caddebostan sahil yolunda yakalım, çok geçmeden bırak zabıta'yı filan, çevredeki insanlardan tepki alır hatta dayak bile yeriz. Ancak aynı mangal Kaynarca ve Maltepe arasında yakılınca sorun olmuyor. Toplum artık kendi çözümünü kendisi bulmaya çalışıyor, çünkü devletin memuru oralı değil. Aman bir ihbar veya şikayet gelmesin de, akşam evime rahat gideyim, kıçımı kaldırıp uğraşmayayım, bunun derdinde.

Arayın zabıta'yı veya 155'i şikayet edin. Sabaha kadar da bekleseniz kimse gelmiyor, gelmeyecek!
 

Barzef

Üye
Kayıt
22 Mayıs 2016
Mesaj
25
Tepki
20
Yaş
44
Şehir
Antalya
İsim
İbrahim barış çağlar
Bisiklet
b'Twin
sahilde sıcak kömür üstüne düşen ve ayakları bacakları yanan 2 çocuk hastam oldu......
Mangalı boşaltıp kömürü söndürmemisler gezmeye gelenler üstüne basmış.
Ülke şaka gibi....
 

Tolga Çelebi

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2013
Mesaj
2.735
Tepki
3.767
Şehir
Üsküdar / İstanbul
İsim
Tolga Çelebi
Bisiklet
Focus
Bugün veledromdan dönerken şahit oldum bu rezilliğe,insanlar yol mol demeden yakmışlar mangalı,çocukları da salmışlar parka garibim çocuklara bir şey olsa al başına belayı. Her gün her gün yeter artık ya gidin Maltepe'ye adam gibi peynirinizi zeytininizi yiyin,bisiklet yollarına bulaşmayın.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bu işin çözümü siyasi nüfuz ve lobicilikten geçiyor. Kartal ve Maltepe Belediyelerinin sosyal medyadaki imza kampanyasını değerlendirebilecek kapasitede olduğunu sanmıyorum.

Çevrede tanıdık nüfuzlu ve lobisi de biraz olan birisi varsa biraz uğraşsın. Yoksa hiç yormayın güzel canınızı. O belediyeler kendi tahmini ve potansiyel seçmen kitlelerini rahatsız edecek hiç aksiyon almazlar. Koyunları salmışlar işte çayıra.
 

Y.Genç

Üye
Kayıt
20 Nisan 2015
Mesaj
65
Tepki
82
Yaş
45
Şehir
İstanbul
İsim
Yasin Genç
Bisiklet
Bisan
Hem bisiklet kullanan, hem de mandal taraftarı biri olarak bir kaç önerim var.
Çoğu zaman bende şikayetçiyim bu durumdan önce onu da belirteyim.
1 - Mangal yapılacak alanlar, yol tarafına çekilebilir.
2 - Veya deniz tarafına çekilebilir. Böylece yol veya deniz tarafı kısmen biz bisikletlilere, yürüyüş yapanlara kalır.
3 - Mangal için belediye yüksek bacalı ocaklar yapabilir. Yıllar önce Eskişehir'de bir örneğini görmüştüm.
Mangal alanı, çocuk parkından ve yürüyüş yolundan en az 50 mt mesafedeydi. Yüksek baca sayesinde de duman çok ta rahatsız etmiyordu.
4 - Bence en önemlisi temizlik. Her ne yapılırsa yapılsın, bırakılan çöpler, mangal artıkları, yiyecek artıkları, poşetler birer facia.
Bunu önlemek için ciddi takip ve sıkı yaptırım gerekiyor.
İlk aklıma gelenler bunlar, zaten bu sorunun temeli hayatlarımızın ve alanlarımızın giderek kısıtlanması değil mi ?
Yaban hayvanları gibi, alanlarımız betonla işgal edildikçe başka alanlara göç ediyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: sercansekkin

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
esasında şikayetlerimizi savcılığa kadar götürmek,nasılmı bunu hiç denemedik,forumdan burdan 50 kişi bir yerde toplanıp diyelim bostancıda ,direk bisikletler ile kadıköy savcılığına suç duyurusunda bulunalım,bakalım ne olacak,gerekçemiz bisiklet yolunda kokulardan rahatsızız ,üstelik çevre kirliliği yaratmakta sayı çok olur ise gövde gösteriside olur.kadıköy savcılığı bizi haklı görür ise ,maltepe ,kartal ,tuzla pendik belediyelerine şikayetlerimizi iletir,ve savcılık bu belediyelerden tedbir almasını isteyebilir,halka belediye olarak başka yerleri göstermesini isteyebilir,çevre kirliliğinden ayrıca insanların rahatsız olduğu belirtilir,herkes kimlik ile gelecek tabi..
 

Berkay S.

Üye
Kayıt
12 Eylül 2014
Mesaj
67
Tepki
71
Şehir
Adana
Bisiklet
Salcano
Belki tam bir çözüm olmaz ama kullanılan kömür değiştirilebilir , tabi bunu da yine bilinçli insanlar yapabileceği için insanları bu konuda bilinçlendirme sorunu doğuyor. Bahsettiğim kömür fındık kabuğunun toz haline getirilip preslenmesiyle oluşuyordu sanırım,küçük sosisten az daha küçük boyutta bir tanesi ve duman çıkmasına sebep olmuyor
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Berkay S.

bu da akıllıca işte,isteklerimizi savcılığa sıralarız tabi ,gönüllü 50 kişi lazım. bi hareket yapmak lazım....
 

halukt

Üye
Kayıt
25 Haziran 2016
Mesaj
2
Tepki
1
Yaş
36
Şehir
istanbul
İsim
haluk t.
Bisiklet
Carraro
gercekten mangalcilar buyuk sorun. ilk entry im . gun asiri kartaldan cikip bostanci caddebostana kadar gidip geliyoruz arkadasla mangalcilardan kaciyoruz yol tarafindaki yola geciyoruz bu seferde arabalar park etmis surekli in bisikleti eline al tekrar gec tekrar bin vs gercekten mangal ve park sorununa bi cozum bulunmali acilen. maltepe park in ordaki passatin amblemini sokenin ellerine saglik bu arada :) . toplanin sikayette bulunmak mantikli aslinda haberciler vs de gelir kalabalik olunca baya ilgi cekip onlem alabilir belediyeler. bunu ciddi dusunup gerceklestirmek lazim en kisa zamanda .
 

cagatay96

Üye
Kayıt
25 Haziran 2016
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
27
Şehir
Istanbul
İsim
Cagatay
Bisiklet
Ghost
Ramazaninda etkisiyle tavan yapmis rezalettir, yahu hadi mangalini yap cimenlerde oyna hadi dumaninida yuzume yuzume estir ama musade edinde su bisiklet yolunu kullanabiliyim. Adam sahildeki bisiklet yolunda cocugunu oynatiyor kendisi cekirdek yiyerek yuruyor ve zili duymasina ragmen yol vermiyor yahu musade edin ben yolumda hizlica ilerliyim alin cimenlerde sizin olsun. Yol tarafinda arabani yoluma park ediyosun ayni seyi ben yolda yapsam sinirlenip silahla vururlar. Birak iste senin aktiviten cevreyi kirtletmek benimkide bisiklet kullanmak.
 

Alizee

Daimi Üye
Kayıt
26 Aralık 2015
Mesaj
300
Tepki
296
Şehir
Istanbul
İsim
Ali
size yemin edebilirim ki gecen pazar donuste fenalastim kalp carpintisi bas donmesi zor nefes alma bas gosterdi. eve geldim dusa girdim burnum hala o kokuyu aliyodu ve sabaha kadar uyuyamadim bas agrisindan. bu sefer fotograflarini cekicem. gormeniz lazim sahneleri. full dumanin icinde 5 metre arayla 1 mangal yaniyo ve coluk cocuk demeden dumanlar icinden futbol falan oynuyolar. ben 2 dk gecerken bu kadar fenalastiysam onlara neden bisey olmuyor? anlayamiyorum.

buda ek olsun yorumlari alalim

 

Fırat Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2014
Mesaj
888
Tepki
1.370
Şehir
samsun
Bisiklet
Focus
geçen gün yine bir uzun turdan dönüyorum şehir girişinde bir duman ki göz gözü görmüyor dedim herhalde yangın var sonra et kokularını alınca çaktım olayı tam iftar saatine denk gelmişiz mangal meydan muharebesi yaşanıyor :D
 
  • Beğen
Tepkiler: cngz

cngz

Daimi Üye
Kayıt
4 Ocak 2016
Mesaj
244
Tepki
333
Şehir
izmir
İsim
cengiz
Bisiklet
Specialized
Dünyada görülmeyen uygulamalar Türkiye de normal .Çünkü fıtratımızda var...

@Alizee Bazıları insan taklidi yapamaz.Zorlamamak lazım....
 

Speker

Aktif Üye
Kayıt
26 Mayıs 2008
Mesaj
165
Tepki
190
Şehir
İstanbul
Bu durumda anormal olan biziz arkadaslar. Bu halk boyle yasamak istiyor. Cagi yakalamak gelismek spor yapmak saglikli yasamak istemiyor. Hatta firsat ciksada biz olsek diye bekliyor.

Golcuk ve Duzcede deprem oldu. Kim kostu insanlari kurtarmaya enkazlara? Benim gordugum gercekten sivil tek gönüllüler bu sahillerde bisiklete binen ve hor gorulen sizler gibi universite ogrencileriydi. Yada beyaz yaka egitimli genc piril piril calisanlar. Mangalci doblocularin umurunda olmadi. Tvden seyrettiler. Toplumun hor gordugu kupe takan sacini uzatan bisiklete binen gencler kizli erkekli yardima gittiler gunlerce.

Cok agirima gidiyor ve artik bu insanlarla ilgili empati yapip yok onlarinda tek sosyal eglencesi bu diye hos göremiyorum. Maalesef bu daha iyi gunler cunki bu kesim cok ürüyor. Medeni kesim en fazla iki cocuk yapar oldu artik.
 

mfmayliba

Daimi Üye
Kayıt
6 Nisan 2016
Mesaj
274
Tepki
200
Şehir
Bursa
İsim
Mustafa Ferruh
Bisiklet
Bianchi
Ulan Konya da yeşil gördükleri yerde mangal yapıyorlar siz yine iyisiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: kubilayt

Alizee

Daimi Üye
Kayıt
26 Aralık 2015
Mesaj
300
Tepki
296
Şehir
Istanbul
İsim
Ali
@cngz hocam videonun altindaki yorumlar videodakilerden daha efsane. herkes ama herkes mangalcilari savunmus : ))
 
  • Beğen
Tepkiler: cngz

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Piknik yasaklanmalıdır. Herkes evinde varsa bahçesinde ya da lokantada yemelidir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Speker

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2014
Mesaj
1.083
Tepki
1.657
Şehir
İstanbul
Keyifin ucuzu olmaz yetmiyorsa yapma. Bende mangalı çok severim tatilde bacalı düzgün bir sistem mangalı her gün et pişirmesemde yakarım patlıcan biber patates için ama İstanbul'un göbeğinde mangal yakmak hiç aklıma gelmedi.
Benimde ekonomik olarak yapamadıklarım var. Mesela yelken yatla dünya turuna çıkamıyorum, özel jetle Paris semalarında uçamıyorum.
Ama tutup 1 metre kürekli tekne ile
Adalara gitmeye çalışmıyorum.
Havadan görünüş Paris fotosu bastırıp evin salonuna yayıp kollarımı açıp ağzımla vuuuuuu yapmıyorum.
Ailecek düzgün bir lokantaya gidip doyuncaya kadar et yiyememenin nedenlerini arayıp bulmak daha doğru. Senin maaşın az lokantanın kirası faiş, et zaten aslanın ağzında. Bir düşün.
 
  • Beğen
Tepkiler: Speker ve Alizee