Scudo Sports

Sahilden Batı Karadeniz Turu (7. 8. 9. Gün) (bol fotoğraflı)

pedalterapi

Daimi Üye
Tepki
1.136
İsim
erhan erdem
Bisiklet
Carraro
7.GÜN

Gece gayet iyi uyudum. Erkenden gün doğumuyla birlikte uyandım. Belediye parkının hemen karşısında Uygulama oteli var. Hem elimi yüzümü güzelce yıkamak hem de kahvaltı yapmak için oteli kullandım. Kahvaltıya 15TL verdim ama 30TL'lik yedim :)

242397 dosyayı görüntüle

Cide'den ayrıldıktan kısa mesafe sonra Meşhur Gideros Koyu'na geldim. Koya inerken "Ulan ben burayı nasıl çıkacam" diyerek indim :) Koyda güzelce dolaştım birkaç fotoğraf çektim. Sonra rampa da zik zak yaparak tekrar yola çıktım.

IMG_8991.JPG

IMG_9002.JPG

IMG_9001.JPG

IMG_8993.JPG

IMG_8995.JPG

242403 dosyayı görüntüle

Rotanın bu kesimi manzara ve fotoğraf açısından çok zengindi. Bir süre sonra Kastamonu ilini de bitirip Bartın iline girdiğimi gösteren tabelayı gördüm.

242404 dosyayı görüntüle

242405 dosyayı görüntüle

İlginçtir Bartın'a girmemle birlikte Kastamonu'da çok fazla olan çeşme ve böğürtlenler bitiverdi. Kapısuyu mevkisinde ciddi bir rampa çıktıktan sonra sahil kasabası ve turistik bir kimliğe sahip olan Kurucaşile'de öğle yemeği için bir kafeye girdim. Adı Marina Kafe. Gayet hoş bir kafeydi çok da nazik insanlardı.

242410 dosyayı görüntüle

IMG_9022.JPG

IMG_9024.JPG

Kurucaşile'den sonra bir kaç tepe daha aştıktan sonra uzun bir inişle Çakraz Tüneli'ne geldim ve yol burada biraz düzleşmeye başladı. Turun 7. gününde ilk kez yolun ötesini görebiliyordum çünkü geçtiğim yollar sürekli virajlı ve yokuşlu olduğu için önünüzü açık şekilde göremiyorsunuz.

IMG_9047.JPG

242412 dosyayı görüntüle

Tünellerde asla bisiklet sürmem siz de sürmeyin arkadaşlar lütfen. Her tünelin içinde yaklaşık 80-100 cm genişliğinde bir kaldırım oluyor. Acil durumlarda yaya olarak çıkılabilmesi için. Ben tünele girip o kaldırıma çıkıyorum ve ürüyerek geçiyorum. Tavsiyemdir.

Çakraz'a ulaşınca sahile doğru kuzeye döndüm ve Gürpınar Kamping'te çadırımı kurdum. Burası gerçek kamping :) Cide'de ki gibi çakma değil :) duş tuvalet giyinme kabini herşey vardı ve temizdi. tavsiye ederim.
IMG_9052.JPG

IMG_9051.JPG

242415 dosyayı görüntüle

8.GÜN

Turda en sevmediğim şey sabah uyandığımda çadırın ya da zeminin ıslak olmasıdır. Bu sabah da bu durumla karşılaştım. Çiğ yağmış ve zeminde ki çimenler ve çadır sırılsıklamdı. Tam kurutamadım çadırı ama idare edecek kadar katladım çantalarımı hazırladım ve yükledim Cesur'umu. Sahilde dükkanlar yeni açılıyordu. Gözleme ve çay ile kahvaltımı yaptım. o sırada çadırı hemen açtım bisikletin üzerine örtü gibi serdim biraz daha güneşlendirdim, kuruttum.

IMG_9067.JPG

Çakraz çıkışında iki tane uzun rampa var. Hava oldukça sıcaktı, sıcaklık zorladı biraz çok terliyordum. Gölgelerde dinlenerek Amasra yol ayrımına ulaştım. Karabük Devlet Hastanesinde görev yaptığım yıllarda Amasra'ya defalarca geldiğim için ezbere bildiğim bir yerdi. O nedenle içine girmeden Bartın yönünde devam ettim.

242418 dosyayı görüntüle

242419 dosyayı görüntüle

IMG_9068.JPG
Amasra'yı geçtikten sonra rampa çıkarken hızla iniş yapan bir bisikletli beni görünce hemen orta refüje yaklaştı. Ben de ona doğru orta refüje yaklaştım ve ortada buluştuk. "Merhaba" dedi ama gerisi ingilizceydi :) Peter Betweel ile tanıştım. Yeni Zelandalı. 1 yıl önce Londra'dan yola çıkmış ve doğuya doğru devam ediyordu. Gürcistan'da mola verecekmiş. Kış geçince de devam edecekmiş. Yol hakkında biraz bilgi verdim. Çünkü benim geldiğim yoldan gidecekti. Birbirimizi ekledik sosyal medyadan ve herhangi bir ihtiyacı olduğunda bana yazabileceğini yardımcı olabileceğimi söyledim ve vedalaştık.

242421 dosyayı görüntüle
IMG_9071.JPG
Bartın'da bir çorba molası verdim. Biraz dinlendikten sonra Bartın ilini de bitirdim ve Zonguldak iline ulaştım. Yol giderek düzleşiyor ve ben giderek garipsiyorum bu durumu :)

242422 dosyayı görüntüle

Çaycuma'ya ulaştım amacım çadır kurmaktı ama biraz dolaştıktan sonra vazgeçip Seka Konukevine yerleşiyorum. Kocaman çam ağaçlarının arasında nostaljik bir bina. Odası çok ama çok güzeldi. Yolu düşenlere tavsiye ederim. Odaya yerleşip güzelce duş alıp dışarıya çıktım yemek için. Ön üst baldırım giderek hamlıyor ve ağrımaya başlıyor. Yürümek de iyi geliyor.

242424 dosyayı görüntüle

9.GÜN.

Sabah uyanmak için acele etmedim çünkü bugünkü hedef 40-45 km kadar. Zonguldak'ta turu bitirmeye karar verdim. Zonguldak'ta kuzenim Ömer oturuyor. Varış saatimi de Ömer'in mesai saati bitimine denk getirmek için acele etmeden yavaş yavaş pedallayarak ilerlemeye karar verdim. Cuma günü akşam oraya ulaşıp hafta sonunu birlikte geçirip pazartesi sabah da Ankara'ya dönmek üzere plan yaptım. Düştük yola Cesur'la. Bakacakkadı'ya gelince tekrar kuzeye dönüp Zonguldak yönüne ilerlemeye başladım. Kuzeye dönünce rüzgar karşıdan esmeye başladı bu biraz beni yavaşlatsa da zaten acelem yoktu. Yol yapım çalışmalarında greyder kullanan abi seslendi. Merhaba nereden nereye muhabbeti yaparken Ankara'da hemen yanımdaki sitede oturduğunu öğrendim :) Dünya küçük yahu !! Zonguldak yönündeki iki tüneli geçtikten sonra paraşütten atlamış hissi yaşatan güzeeelllll bir iniş ile şehir merkezine ulaştım.

IMG_E9089.JPG

Trafik o kadar sıkışık ki ilk kez bir müddet kaldırımdan sürme ihtiyacı hissettim. Merkeze 6 km uzaklıktaki Kozlu'ya ulaştım ve kuzenimle buluştuk.

IMG_E9090.JPG

2 yıllık hayalim olan ve Türkiye Sahilleri Turu'mun en zor etabı olan Batı Karadeniz Turumu kazasız belasız bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Offf beee ne turdu diyorum kendi kendime. Şöyle bir dönüp arkama bakıyorum. Geçtiğim yolları düşünüyorum ve kendime şu soruyu soruyorum: Sırada bakalım neresi var? Muğla - Antalya mı yoksa Zonguldak Çanakkale mi?

Toplam mesafe: 445 km. (50 km'si araçla)

Günlük ortalama: 55 km

Okuduğunuz için teşekkür ederim pedaldaşlarım...

Sahilden Batı Karadeniz Turu (1-2-3-4. GÜN) (bol fotoğraflı)

Sahilden Batı Karadeniz Turu (5.-6. Gün) (bol fotoğraflı)

diğer tur yazılarıma da profilimden ulaşabilirsiniz.

Dosyalar

• IMG_9004.JPG
    IMG_9004.JPG
    1,8 MB · Okunma: 11
Scudo
Muhteşem bir tura imza attın. Harika çekimler yapmışsın. Pedalına kuvvet. Paylaşım için çok sağolasın. İşin gücün rast gitsin ve emeğine sağlık hocam.:harika:

Muhteşem bir tura imza attın. Harika çekimler yapmışsın. Pedalına kuvvet. Paylaşım için çok sağolasın. İşin gücün rast gitsin ve emeğine sağlık hocam.:harika:
teşekkür ederim güzel yorumlar aldıkça ben de daha da istekli oluyorum yeni turlar için :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Harika olmuş, benim gibi heves edip de cesaret edemeyenler için de teşvik edici olacaktır. İnşaallah bir gün ben de yapacağım sahiller turu. Yakın zamanda mesela önümüzdeki yaz arabayla yaparım belki ama bir gün mutlaka bisikletle de yapacağım.

Harika olmuş, benim gibi heves edip de cesaret edemeyenler için de teşvik edici olacaktır. İnşaallah bir gün ben de yapacağım sahiller turu. Yakın zamanda mesela önümüzdeki yaz arabayla yaparım belki ama bir gün mutlaka bisikletle de yapacağım.
Çok teşekkür ederim. Umarım bir gün basarsınız pedala ve " keşke ertelemeseydim " diyeceksiniz.

• Beğen
Aslında her gün pedallıyorum, işe bisikletle gidip geliyorum. Ama uzun yol sayılmaz pek. 10 km git gel.

Aslında her gün pedallıyorum, işe bisikletle gidip geliyorum. Ama uzun yol sayılmaz pek. 10 km git gel.
her gün pedallayan birisi olmanız yeter de artar bile hocam. benim aylarca binmeden tura çıktığım bile oluyor. başlangıç için samsundan doğusunu ya da çanakkale izmir rotasını tavsiye ederim .

her gün pedallayan birisi olmanız yeter de artar bile hocam. benim aylarca binmeden tura çıktığım bile oluyor. başlangıç için samsundan doğusunu ya da çanakkale izmir rotasını tavsiye ederim .
Doğu Karadeniz'i arabayla gezdim. Mutlaka tavsiye ederim. Ama Çanakkale-İzmir dolaylarını da çok merak ediyorum. İnşallah yaza çocuklarla birlikte araba ile gezeyim, sonrasında nasipse bisiklet de olur.

Yazı diliniz de, fotoğraflarınız da o kadar akıcı ki bitmesin istiyor insan, çok keyifle okudum. Paylaşımınız için teşekkürler. 1-7 günü de okumak isterim :harika:

• Beğen
Yazı diliniz de, fotoğraflarınız da o kadar akıcı ki bitmesin istiyor insan, çok keyifle okudum. Paylaşımınız için teşekkürler. 1-7 günü de okumak isterim :harika:
Çok teşekkür ederim. 7-8-9. Günleri de paylaştım. Okuyabilirsiniz

@pedalterapi çok güzel bir çoğumuzun yapmak isteyip yapamadığı (zaman bulamadığımızdan maalesef) şeyi yapmışsınız yolunuz açık olsun
ilk 6 gün herhangi bir yerde paylaşıldı mı okumak isteriz :)

@pedalterapi çok güzel bir çoğumuzun yapmak isteyip yapamadığı (zaman bulamadığımızdan maalesef) şeyi yapmışsınız yolunuz açık olsun
ilk 6 gün herhangi bir yerde paylaşıldı mı okumak isteriz :)
1-9 günün hepsini yazdım paylaştım Forumda. Profilime girip başlıklar sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Beğenerek, hoşluk hissederek okudum tüm turu.

Aklımda kalanlar hep insani...
"Aaa bisiklete bak" çı çocukların frenini yapan gönlü de donanımlı turcu.
Samimi buyurgan cevizci dede
Dünya küçük forum büyük " @Süper Dede "
İş bitirici, cevval pansiyoncu ali
Genç Ahmet öğretmen
'Olur mu sen misafirimizsin" ci kahve müdavimi dayı...

Bi de 22 tl ye 1.5 köfte piyaz ayran tabii :harika:
Birkaç sayfa okuma süresince tura çıkmışcasına mutlu edebildiniz beni...
Teşekkürler.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: everhard
Beğenerek, hoşluk hissederek okudum tüm turu.

Aklımda kalanlar hep insani...
"Aaa bisiklete bak" çı çocukların frenini yapan donanımlı turcu.
Cevizci dedeü
Dünya küçük forum büyük " @Süper Dede "
İş bitirici, cevval pansiyoncu ali
Genç Ahmet öğretmen
'Olur mu sen misafirimizsin" ci kahve müdavimi dayı...

Bi de 22 tl ye 1.5 köfte piyaz ayran tabii :harika:
Birkaç sayfa okuma süresince tura çıkmışcasına mutlu edebildiniz beni...
Teşekkürler.
Ne güzel yazmışsınız. Çok teşekkür ederim ☺️

Fotoğraflar harika yazı ise çok faydalı ve keyifliydi. Paylaşım için teşekkürler🙏

helal olsun ve tebrikler. Hepsini tur bitince sırayla okurum diyordum ve tek seferde bitirdim. Şu zamanda hayat telaşına boğulmuş insanlar sizin şu yaptıgınız turu arabayla bile yapmaya cesaret edemiyorlar. Tekrar tekrar tebrik ederim. Aradaki bisiklet tamiri , büyük abdest olayı turun ne kadar güzel ve farklı geçtiğini gösteriyor. Yeni turlarınızı takipteyim . iyi pedallamalar.

helal olsun ve tebrikler. Hepsini tur bitince sırayla okurum diyordum ve tek seferde bitirdim. Şu zamanda hayat telaşına boğulmuş insanlar sizin şu yaptıgınız turu arabayla bile yapmaya cesaret edemiyorlar. Tekrar tekrar tebrik ederim. Aradaki bisiklet tamiri , büyük abdest olayı turun ne kadar güzel ve farklı geçtiğini gösteriyor. Yeni turlarınızı takipteyim . iyi pedallamalar.
çok teşekkür ederim sizlerden böyle yanıtlar geldikçe yeni rota arayışlarına başlıyorum bile :)

• Beğen
Tepkiler: Safa Kaplann
Geri