Scudo Sports

Sahibinden.com'da kibirli satıcı

anzolot

Forum Demirbaşı
Tepki
1.255
İsim
murat yücedemir
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bir kaç gündür elimdeki para bana batmaya başlayıp Cannondale, Giant ve Trek yol bisikletlerini kovalıyorum. İçime sinen birini gördüğüm zaman daha önce alışveriş yaptığım insanlar bilir. Atlarım uçağa, arabaya vs. giderim bir şekilde mutlaka alırım böyle takıntılarım var.

Sahibinden sitesinde ki ilanlardan biri dikkatimi çekti, bisikletin 3. veya 4. fotoğraflarından biri yakın çekimdi ve jantı karbon görünüyordu, uzaktan çekilende de alüminyum. Zaten ilk başta anlamadım daha sonra aynı bisiklete arkadaşın 6 adet ilan açtığını görünce evet sorma ihtiyacı duydum. Üzerinde ki jant ne? İlk muhabbet ukalalıkla başladı zaten. Bu günde baktım nedense engellemiş beni, bunu buradan hem terbiyesizliğini ifşa etmek için yazdım hem de aramızdan birisiyse görsün diyerek yazdım..
1.JPG Screenshot_20171002-214311.png

Scudo
Ben de emonda kullanicisyla ayni seyi yasadim letgo da 2bin tl lik bisikleti 1 gunle kacirdim ertesi gun 6 binden ilan acmis baska biri dedim bu su bisiklet mi 1 gunle kacirdim yuzdesini vereyim bana satis yap dedim sonuc engelleme : )

Satış yaparken alakalı alakasız birçok mesaj geliyor ve insanın sinirleri laçka oluyor. Bu durumda da eğer üslubunü beğenmediğim biri olursa engelliyorum ben de. Çünkü basit bir yazışmada bile problemli olduğunu düşündüğün biri ile buluşup mal para alışverişi yapmayı mantıksız buluyorum. Tecrübelerim de böyle yapmanın daha iyi olduğunu gösterdi.

"Karbon jantla çekilmiş foto koyarsan böyle soru sorulur" yerine "ben 3. resimde karbon gibi gördüm ondan sorayım demiştim" gibi kibar bir cevap yazsaydınız sorun olmazdı. Hafif de olsa atarlı bir cevap verilince bloklamak gayet normal bence. Sonuçta kimse kimse ile görüşmek zorunda değil.

Bu arada o haklı demiyorum "o paraya karbon mu olur" gibi atarlı cevap görünce siz de onu bloklayabilirdiniz.

Maalesef basit iletişimlerde bile sıkıntı yaşanıyor ülkemizde. Umarım daha iyi olur zamanla.

@Bisikletli Gezgin gerçekten de öyle, ekteki fotoğraflarda ilana koyduğu bisikletin bahsettiğim jantları

Screenshot_20171004-075026.pngScreenshot_20171004-075046.png

@Aliya Ortada bir ilan var, ilanda da birbirinden farklı resimler var. Karbon jantla ilanı çıkan bir insanın ilanına talip olup soru soruyorsunuz ve o paraya karbon mu olur cevabını alıyorsunuz, böyle soru abes geliyorsa ilan içeriğine jantlar dahil değil diye belirtirsiniz yada kafa karıştırmak için o fotoğrafı eklemezsiniz.

Satıcı olan bir insana alacağınız ürün hakkında soru sormak en doğal hakkınız, satıcı olarak sizce üslup doğrumu?
Neyse durum bundan ibaret..

. Screenshot_20171004-075026.png

Bu paraya karbon mu olur cevabi durumu ozetlemis zaten :kötü:

BOŞ YAPMAK nasıl bir tabir anlamadım gitti :)

Evet bu adam benim. Satmakta olduğum, ismini cismini yazdığım, başlıkta alü fiyatına karbon yol bisikleti diye belirttiğim, fotolarını koyduğum bisiklete bu karbonmu gardaş, karbon olduğu nirden belli şeklinde mesaj atılınca en efendi adam olan ben bile deliriyurium. bak dikkat edersen yine delirdim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kardeşim latife yapmıyor ve o kişi sen isen tekrar söylüyorum üslubun yanlıştı, başlıkta da sadece -üste para alacaklarımla takasa açık, yazıyordu ki sende görebilirsin. Hal böyle iken resimleri de görmüşken soru sormaktan daha doğal bir şey yok. Belki başkasına kızmış acısını sonrakilerden çıkartıyor olabilirsin ama şunu göz ardı etmemek lazım, durduk yere kızdığın adam o gün senin bisikletini alacak olan adamdı..

Aynı şekilde bende bir satıcı arkadaşa son fiyat ne kadar olur diye bir mesaj attım gelen mesaja şu kadar olmazmı dedim olmaz dedi o an durumum yoktu anlaşamadık aradan zaman geçti elime para geçti baktım halen daha satılık tekrar mesaj attım ciddi alıcıyım görüşelim diye adam bir öncesindenmidir nedir kıl kaptı heralde kaç tane mesaj atmama rağmen geri dönmedi ; bisiklet şu an yine ilanda satılmamış ,hoş bu olay beni hiç aklımdan geçmeyecek sıfır bir bisiklet sahibi yaptı ama insan en azından bir dönüş yapardı.

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Konu sahibinin yazdıklarına ve attıklarına bakılırsa başlık sonradan değiştirilmiş, içerik de değişmiş olabilir o konuda bilgim yok. Ama fotoğrafta karbon jant koyup 2000 lira yazarsan insan gelip sana jantın ne olduğunu sorar. 'O fiyata karbon mu olur' gibi UKALA bir mesaj atmak hiçbir satıcıya yakışmaz. Ki zaten sonraki mesajlarında da ne kadar saygısız olduğunu göstermiş

Aynı konu bana sık karşılaştığım farklı bir örneği hatırlattı. Sahibinden'de ev bakarken Beylikdüzü e5in dibinde konum atılmış lüx bir daireyi x fiyata görüyorum. Emlakçıya mesaj atıp adres haritadaki yer mi dediğimde 'O fiyata orda daire mi var' diyor. İşte mesaja devam edicem de forum kuralları beni engelliyor ne yazık ki...

@etkiliadam Artık üçkağıt ve dalavere bu milletin genlerine işlemeye başladı anlaşılan Doğru dürüst yapılan bir iş görsek sevinçten göbek atar hale geldik

Bu paraya karbon olur evet. Salak salak iş yapmasınlar. Ben belki 5000 lira değerindeki bisikletimi 2000 liraya bir an önce satmak istiyorum. Yani sonuçta kimse bana neden bu kadar ucuza satıyorsun diyemez.
Alacak olan, acaba siz gerçekten de bu kadar değerli bir bisikleti bu fiyata satmak mı istiyorsunuz, diye sorabilir. Ben de evet diyebilirim. Mümkün

Ya da belki ederi 1000 lira olan bisikletimi 1500 liraya satıyorum. Yine kimse gelip bana, neden bu kadar pahalı satıyorsun diyemez. Alan alır.

Konu sahibi arkadaş, sen haklısın yani. Bu paraya karbon mu olur? Olur tabi mal. Fotoda karbon koyuyor ve ucuza satıyorsan, millet de gelir acaba doğru mu görüyorum diye sorar tabi.

@hidromek Zaten dilden dile dolanan bir tabir oldu artık. Sırf yapmak zorunda olduğu işi yapan insanları alkışlıyoruz. Çünkü kötülerine o kadar alıştık ki

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Geçen sene tertemiz, bakımı (akort dahil) yapılmış BTwin Fit 5 bisikletimi 650 liradan satışa çıkarmıştım. Bu arada hemen belirteyim, benim alış fiyatım 1249 liraydı ve o dönemde Sahibinden'deki bütün ikinci el Fit 5 ilanları 1000 liradan başlıyordu. Yani oldukça uygun bir fiyata, sırf evde yer açılsın ve yazın yapacağım turdaki üç-beş ihtiyacımı alabileyim diye satışa çıkardım.

Gelen mesajların %90'ı "Abi öğrenciyim 450 lira olur mu?", "Abi 500'e ver alayım", "Buna en fazla 600 veririm" falan gibi insanı kanser eden mesajlardı. Fiyat çok ucuz olduğu için saat başı mesaj alıyordum ve hepsi de böyleydi.

Sonra Bursa'dan bir arkadaş mesaj attı. Tamam alıyorum, dedi. Telefonunu verdi. Aradım. Ertesi gün aldı gitti. Tertemiz bir alışveriş oldu.

Yani diyeceğim şu ki, mal mal mesajlar atan tiplere dönmeyin. Alışverişinizi doğru düzgün, temiz, yazı yazmayı bilen, edep-adap bilen tiplerle yapın.

Başlık sahibi arkadaşın yerinde olsam o beni engellemeden ben onu engellerdim. Böyle bi tipe para kazandıracağıma parayı yakarım daha iyi. :)

Bence bu iki arkadaş ta, art niyetli değil ama bu alışveriş olayında alanın ve satanın fiyat ve ürün üzerinden maksimum fayda sağlamak isterken psikolojide oluşan bozulmalar oluyor ne yazık ki.. Bazen şöyle bir durup sakin olmak lazım. Bir tarafın uslubu felan koruması lazım. Zaten iletişim özürlü Türk toplumu genel anlamda.. Yani burada da bulmuşsunuz birbirinizi .. E alın satın arkadaş... :)
Ayrıca ürünü net ve açık şekilde yazarsınız.. Fiyatı da dürüst olduğunuzu düşünerek az tutarsınız ama gel gör ki, pazarlık sünnetten bu halk için.. Bunu bariz bir şekilde yaşıyorum, yaşadım... Eh ne diyeyim ki... !? Kırmayın kırılmayın olmuyorsa teşekkür ederim ben bu fiyata vermem düşünmüyorum vs deyin.. sonra o kapıyı çalmak zorunda kalabilirsiniz.. :))))

Alirken yada satarken , böyle "öküz" gibi hal hatir sormadan mevzuya dalanlar cok itici oluyorlar. Yanit yazasi gelmiyor insanin. Saticinin egosu , alicinin dangalakca yaklasimlari her zaman karsilasilan durumlar. Gecen bi arkadasima sehir ici kullanmalik uygun yollu bi sehir bisikleti bakiyodum netten, sahibindende bi tane buldum aradim , adam oyle bi ovdu ki malini ( 450 lira sadece selesi eder , yok vites kolu 600 eder falan ) kendi kendime dedim ki "_Ben yanlislikla bir colnago satani mi aradim yoksa? Halbusem hc bir bilgisi olmayan ne idugu belli olmayan siradan bi bisikletti

İlan açan %100 hatalı. İlan açan kişi malın tüm kusurlarını ve artıları eksiksiz ve gerçek olarak yazmak zorundadır. Malı satayım diye karbon jantlı resim koy, sonra müşteri dönünce o paraya o olur mu de. Bu nasıl bir tezattır. Satınalma müdürüyüm. Bana böyle yapacak tedarikçi bir daha tedarik listeme giremez.. Net..

Bence iki arkadaş da iyi niyetli çok büyütmemek lazım ikisinde de hafif üslup problemi olmuş. El sıkışın satışı yapın :)

Geri