Scudo Sports

Sadece ülkemizde olan marka-model sorunsalı

Demir Atlı

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Tepki
3.264
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Biliyorsunuz ki bazı markaların Bianchi, Carraro, Whistle, Peugeot vb. modellerinin ülkemizdeki ile Avrupa'daki modeller arasında uzaktan yakından ilgisi yok.
Ülkemizdeki modelleri de kaliteli olabilir, burda değinmek istediğim konu kalite değil, demek istediğim bu modellerin gerçek markayla ilgisi olmaması nedense benim gözümde çakma diye tabir edilen sınıfa girdiğini bana anlatıyor. O nedenle bizzat benim de daha önce kullandığım Carraro markasından ve diğer bu tarz markalardan soğumuş olmam. Kron , Sedona, Corelli bu sınıfta değil tabi. Bir ithal marka seçmemin sebeblerinden biri de budur. Bence özellikle bunu sık yapan Accell bisiklet grubu bu modelleri kendi oluşturacağı yeni bir marka ile pazara giriş yapmalı, aksi takdirde bu markaların ülkemizdeki modelleri benim gözümde çakma olmaktan çıkamayacaktır.

Son düzenleme:
Scudo
Ben de senin gibi düşünüyorum. Gerçek Bianchi'yle ülkemizdeki Bianchi arasında uçurum fark var ve ülkemizdeki aliexpressten alınma bisiklete benziyor.

Sonuna kadar haklısınız.türkiyede pazara sundukları tüm ürünler çöp ve bende bu firmayı boykot ediyorum

• Beğen
Tepkiler: KaracaAbdullah
(link) buyrun gerçek bianchi fiyatları en uygunu yaklaşık 2500 euro yani türkiye vergisi, nakliyesi, bayii karı ile Türkiye satış fiyatı yaklaşık 4500 € diyelim çarpalım 6,5 ile yaklaşık 29.000 TL kaç kişi alabilir sizce Türkiye'de bu bisikleti Accell de isim hakkını satın alarak bu işi bir şekilde kotarmaya çalışıyor.

Türkiye'de satılan Bianchi ile İtalyan Bianchi aynı marka değil. Sanıyorum sadece isim hakları satın alınmış ve Accell Türkiye pazarındaki isim bilinirliğinden faydalanıyor.

Ek olarak, Carraro, yine Accell bisikletin Türkiye pazarı için ürettiği bir marka. Sadece Türkiye'de satılıyor diye biliyorum.

Pejo konusunu bilmiyorum. Modellerini fazla incelemedim.

@fandango Carraronun sitesinde "since 1924" yazıyor.

(link)

Markanın orijinali Carraro srl Industria Cicli. İtaly'nın Padova kentindeymiş fabrikası. 2008'de Accell satın alıyor. Eski kataloğunu buldum, 2010 yılına ait, full süspansiyon bisiklet bile var. Çok ilginç.

(link)

Ben bu markanın köklü bi tarihi olduğunu bilmiyordum. Avrupada hala eski kalitesinde üretilip satılıyor mu bilmiyorum ama bizim Türkiye'de bildiğimiz Carraro ile uzaktan yakından alakası olmadığı ortada. Sadece "isim hakları".

• Beğen
Tepkiler: KaracaAbdullah
Mavi modeli nerede üretiliyor bilmiyorum ama onu istisna edebiliriz her halde. ☺ Dediğiniz gibi diğerlerinin (yol sınıfı için) Avrupa markalarının yanında esamesi okunmaz.

Bisiklet alırken ben de bunu düşündüm baktım kıyasladım evet buraya özgü kadrolarımız var. Bazı markaların asıl sitelerinde burdaki kadrolar hiç yoklar. Bütçem de kısıtlı olunca baka baka en son mosso da karar kıldım ben. Bizdeki legarda kadrosu farklı isimle orda da aynı özelliklerle satılıyormuş. Mosso kadrolarının taywanda fabrikada üretildiğini ve çok iyi olduğunu okudum. Bunların tesirinde kalarak mosso aldım. İyi bir karar verdim diye düşünüyorum bisikletten çok memnunum.

Ben size işin aslını söyleyeyim de biraz üzülün. Türkiye'de neden yurt dışındaki kaliteli malzemeyi bulamıyoruz sorusunun cevabı son derece basit. Birincisi, Türkiye gelişmiş ülke değil. Bir kaç tane büyük şehir haricinde insanların hobisi filan yok. Karın tokluğuna çalışan milyonlar var. Tek zevki maça gitmek olan milyonlar var. Herhangi bir merak, bir ilgi alanı, bir meşgale yok. Kahveye gitmeyi hobiden sayıyoruz. Böyle olunca da kimse o kaliteli ürünleri ithal etmek istemiyor. Ucuz olanı getirip satıyorlar.

Ek olarak, Türkiye'de biraz semirip de yurt dışına satış yapmaya başlayan herhangi bir firma artık TL kazanmakla uğraşmak istemiyor. Paramızın değeri malum. Ben yurt dışı ile iş yapan firmaların bir çoğunun mecburiyetten Türkiye pazarında sırf bulunuyor olmak için bulunduğunu düşünüyorum. Her şeyimizin ithal olmasının sebebi aslında bu. Türkiyede üretim yok filan değil, üretim var, Türkiye'de müşteri yok. Hem parası değersiz hem de insanı meraksız. O yüzden pamuk ipliğine bağlı gidiyoruz bakalım. Şansımız jeopolitik açıdan hala önemli bir yerde olmamız. O yüzden gelişmiş ülkeler bizim fazla batmamızı istemiyor. Adamın İncirlik'de nükleer füzeleri var çünkü. Bakmayın Trump twit attı da battık diyenlere. Amerika olmasa asıl batarız.

@fandango 28 bin nüfuslu bir ilçede yaşıyorum. Benden başka yol bisikletine bineni henüz görmedim. Bisikletin dilinden doğru dürüst anlayan doğru dürüst bir tamirci bile yok. Bir arkadaşım yılların tamircisi denilecek türden bir tamirciye bisikletini götürmüş. Adam bizimkine "Bu yaşta bisikletle ne işin var senin?" demiş. ? Yani memleketin vaziyeti bu. Internet de olmasa ne istediğim bisikleti alabilirim ne de gereken parçaları. Hatta tamir ve ayarları da artık internetten ögrenmeye başladım. Bu konuda daha çok mesafe kat etmemiz lazım.
Accel grubu ve diğer yerli markalar her şeye rağmen iyi ki varlar. Yoksa bu ekonomik şartlarda başka türlü eli yüzü düzgün bisiklet sahibi olmak mümkün değil.

@fandango 28 bin nüfuslu bir ilçede yaşıyorum. Benden başka yol bisikletine bineni henüz görmedim. Bisikletin dilinden doğru dürüst anlayan doğru dürüst bir tamirci bile yok. Bir arkadaşım yılların tamircisi denilecek türden bir tamirciye bisikletini götürmüş. Adam bizimkine "Bu yaşta bisikletle ne işin var senin?" demiş. ? Yani memleketin vaziyeti bu. Internet de olmasa ne istediğim bisikleti alabilirim ne de gereken parçaları. Hatta tamir ve ayarları da artık internetten ögrenmeye başladım. Bu konuda daha çok mesafe kat etmemiz lazım.
Accel grubu ve diğer yerli markalar her şeye rağmen iyi ki varlar. Yoksa bu ekonomik şartlarda başka türlü eli yüzü düzgün bisiklet sahibi olmak mümkün değil.

Aynen öyle. Hollanda menşeli Accell'in Manisa'da fabrikası olmasa Ümit, Salcano ve Decathlon bisikletleri haricinde pek bişey göremezdik sanırım. Ha bi de Corelli var tabi, çok ayrı bi yere koyuyorum ben tüm yerli markalar içerisinde. Çünkü kendi kadrosunu hatta kendi gidon boğazı, sele borusu vs. bilumum ek parçaları da üretebilen Türkiye'deki tek firma. Yanılmıyorsam karbon kadro işine de girdiler yakın zamanda. Keşke çeşitlerini ve bisikletlerinde kullandıkları donanımın kalitesini de artırsalar da hepimiz Corelli alsak. Parası olan için zaten Türkiye'de varmış yokmuş, dert değil, adam alıp geliyor Batavus'u :) Ona koymaz.

Markalar fiyatları kur karsısinda ezmemek icin kaliteden ödun veriyor.
Bisiklet sektörunun hedef kitlesi mahalle arasinda bisiklete binen çocuklar.

Bir sonraki yol bisikletim Corelli olacak. Alacağım bayii bile belli. Yeter ki 2020 modelleri arasında bir fixie olsun.

İtalya'da üretilen kalitede bisikleti burada Campagnolo setlerle falan satsalar alabilecek durumunuz var da Accell'i eleştiriyorsunuz!

Yahu Campagnolo süper record setin ayarını yapacak teknik eleman 5 şehrin dışında hiçbir yerde yok. Neyin kafasını yaşıyorsunuz, anlamak mümkün değil.

Türkiye'de o çaplarda sürücü, alıcı var da bu firmalar mı malı getirip satmıyorlar? Kapitalist sadece kârını düşünür. Kaliteli bisikletleri getirip burada satarak para kazanacaklarına kanaat getirdikleri anda mal Burkina Faso'da olsa bile bi şekilde Türkiye'ye getirip pazarlamasını yaparlar.

250 liralık gidon bandının çakmasını teee Çin'den alacak seviyede adamlarız biz. Yarı fiyatına satıyorlar ya hani o yüzden. Sonra efendim firmalar neden kaliteli bisiklet getirmiyorlar, üretmiyorlar. Üretseler 25 bin lira verip alacaksınız sanki.

Yapmayın arkadaşlar, biraz gerçekçi olalım lütfen.

Markalar fiyatları kur karsısinda ezmemek icin kaliteden ödun veriyor.
Bisiklet sektörunun hedef kitlesi mahalle arasinda bisiklete binen çocuklar.

Neden? Çünkü bizde evlendikten sonra kalan tek hobi "cips, kola ve netflix". Bu forumdaki evlileri tenzih ederim :)

Yalan yok, çocukken ben de çok televizyon izlerdim. He-man, ninja kaplumbağalar, bayılırdım. Ama arkadaş, şu yaşımda, sevmeme rağmen Marvel filmleri için bile sinemaya gidemiyorum, çünkü afedersiniz kıçımın üstüne oturup 2 saat 3 saat bi ekrana bakamıyorum artık, ne kadar heyecanlı olursa olsun, sıkıyor, bayıyor. Evde dizi maratonu yapıyor millet, bi bölüm kesmiyor, bütün sezonu izliyor. Yahu nası dayanıyorlar saatlerce aklım almıyor.

@Ali Kılıç 35.5 Bence de Accel'in bu noktada eleştirilecek bir şeyi yok. Alabiliyorsan Bianchi Oltre veya Carraro Mavi'yi al. Onlar da Accel'in değil mi? Her keseye göre model var. Daha ne olsun? ???

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Bir sonraki yol bisikletim Corelli olacak. Alacağım bayii bile belli. Yeter ki 2020 modelleri arasında bir fixie olsun.

İtalya'da üretilen kalitede bisikleti burada Campagnolo setlerle falan satsalar alabilecek durumunuz var da Accell'i eleştiriyorsunuz!

Yahu Campagnolo süper record setin ayarını yapacak teknik eleman 5 şehrin dışında hiçbir yerde yok. Neyin kafasını yaşıyorsunuz, anlamak mümkün değil.

Türkiye'de o çaplarda sürücü, alıcı var da bu firmalar mı malı getirip satmıyorlar? Kapitalist sadece kârını düşünür. Kaliteli bisikletleri getirip burada satarak para kazanacaklarına kanaat getirdikleri anda mal Burkina Faso'da olsa bile bi şekilde Türkiye'ye getirip pazarlamasını yaparlar.

250 liralık gidon bandının çakmasını teee Çin'den alacak seviyede adamlarız biz. Yarı fiyatına satıyorlar ya hani o yüzden. Sonra efendim firmalar neden kaliteli bisiklet getirmiyorlar, üretmiyorlar. Üretseler 25 bin lira verip alacaksınız sanki.

Yapmayın arkadaşlar, biraz gerçekçi olalım lütfen.
İkimiz de aynı şeyleri farklı biçimde söylemişiz :) Sizinkisi biraz fazla atarlı olmuş. Bence öfkeyi rampalara yönlendirin, faydasını görürsünüz :komik:

İkimiz de aynı şeyleri farklı biçimde söylemişiz :) Sizinkisi biraz fazla atarlı olmuş. Bence öfkeyi rampalara yönlendirin, faydasını görürsünüz :komik:

42/16 fixie ile %7'ye kadar çıkamadığım rampa kalmadı.

Başka bir konu başlığı altındaki öfkeli bir tartışmadan açık bir hesap kaldı. Onu kapatmadan rahat duramam. 2020'de Uludağ tırmanışının emsali bir dağa fixie ile tırmanmadan rahatlayamam.?

Gecen sene fixie ile 200+ tur yapamazsın diyen bir arkadas vardı forumda. 2019'da fixie ile 200+ turları koleksiyon yaptım. O arkadaş foruma girmez oldu. Araziye uyum sağladı. Ben o hesabı şimdilik kapattım. Sırada tırmanma hesabı var.

Yeni sezonda Salcano Cappadocia Alloy ile kendimi dağlara vuracağım. Zira Corelli 2020'de de fixie çıkarmayı düşünmüyormuş. ?

Geri