Scudo Sports

Sadece lastiğim patladı.

@Batu.ers
Daha bir kere lastik patlamış, değiştirmesini tamir etmesini bilmiyorsunuz, bisikletten soğudum diyorsunuz. :) :)
100 den fazla lastiğim patladı(kesin çok daha fazladır), bir haftada 5 tel kırıldı, düştüklerimin sayısını hatırlamıyorum, kırılan kaburga sayısı 3, diz, bacak yaralarından uyumadığım gece sayısını bilmiyorum, saatlerce sağnak altında, -10 derecelerde karda buzda, 40 derece sıcaklarda deniz seviyesinden 2900 metre irtifalara........ bisiklete bindim. Ben daha soğumadım, tam tersine daha zorlu projeler peşinde koşuyorum. Böyle ufak tefek şeyler için soğuyacaksanız, verin bisikleti bir meraklısına, o sevinsin! :in:
Ciddi olarak, daha yolun başındasınız, metin olun sabır sebat gösterin, bedelini alırsınız!:)

• Beğen
Tepkiler: cku
Scudo
@Tuncay Üner

Teşekkürler ilginiz için. Paragraf diye bir şey var kullanmadım ayrıyeten cümleleri bile büyük harf ile başlatmadım ve yanında bir sürü de yanlış yazılmış kelime var. Bunların farkındayım ama buradaki amaç konuşma dili ile en kısa sürede yaşadıklarımı yazıya dökmekti. Emin olun çok çok tertipli yazılarım vardır bu forumda. Döküş tarzın bile facia derken yaşadığım olayın da bir facia olduğunu söylemişsiniz. Evet bir facia yaşadım en kısa sürede yazıya döküp hem kendim bilgilenmek hemde benim gibi benden bir adım daha geride olan yok bisikleti sevdalılarını az da olsa ders niteliğinde bilgilendirmek için yazıldı bu yazılar. Bence yaşadığım teraneyi değil sizin yazınızı ve imla kurallarını bir kenara bırakıp, yaşadığım teraneye odaklanmalıyız ilginiz için teşekkürler :)

Tuncay bey sanırım aynı durumdayım ben de yakın zamanda 2 iç lastik ve plastik levye edineceğim sağolun ilginiz için. :)

İhtiyar haklısında ben böyle lastik görmedim bir insan evladının el ile geçirebileceği bir lastik olduğunu sanmıyorum ki levyem de olmadığı için yaşanan durum bu ve ilginiz için çok çok sağolun. :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
öncelikle şunu belirtmek istiyorum yol bisikleti kültüründen hala uzaktayız hadi siz bilemiyorsunuz haklısınız belki ilk tecrübenizdi
ben bu işi biliyorum edasıyla ortalıkta tamirci ismiyle dolaşanlar hiçmi öğrenmemişler bu işi bilen biri için söktün taktın hava bastın en çok 5 dakikadır bu iş ve kullanılan levyeler çok kötü durumda değilse jantı çizmeniz gerçekten büyük başarıdır çünkü jant yanakları ile işiniz yoktur video da görünen değişim en sağlıklı yöntemdir lastik patlağı bu işin doğasında var öğrenmekten sormaktan çekinmeyin inan öğrendiğiniz zaman çok keyifli hatta arkadaşımızında belirttiği gibi başkalarına da yardım etmekten keyif alır oluyorsunuz bir süre sonra yanınızda her zaman iç lastik, pompa, levye, ve yama seti bulundurun bisikletinizi ona gerekli önemi vermeyecek birine asla teslim etmeyin keyifli sürüşler

@Batu.ers

Yaşadığın teraneye odaklanabilmek için önce anlayabilmek lazım. Benim anladığım şey patlayan bir lastik ve birsürü işlemden geçen bir tekerlek. Başka bişey çıkaramadım yazıdan. :D

@Batu.ers

Ben elle takilmayan bisiklet lastigini kiyma yapar, sakiz gibi cignerim! :) :) :) :) :)

Ya da ben insan evladi degilim! :)

@ihtiyar

Abi, yıllardan beridir bisiklete biniyorsun. Yollarda bir çok kez levyeyi evde unutupta, lastik değiştirmek zorunda kaldığın olmuştur.

Bende 1 ay öncesine kadar levye kullanmadığımdan dolayı mecbur elle söküp takıyordum lastikleri. Püf noktasını öğrendim. :) Ama levye varken elle sök/tak gibi bir fantezim yoktur. :D

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
:) zamanla inşallah bende elle söküp takmayı eğlence olarak yaparım.

elle cikarma mevzusunda lastigi koparan bir tek ben varimdir heralde. 2 sene önce burada paylaştığım eski sahte bir colnago vardi. her neyse lastikler gidon bantlari vs. çürümüş. ben de o haliyle satin aldim. gittim bir de sanayiden 15 tl ye lastik aldim geldim eve ama levye yok :) Bismillah dedim basladim asılmaya :) bir dene yok iki yok ulen dedim ayagimi janta destek yaptim bir cektim elimde birden kaldi lastigim yarısı :) Hay kör şeytan dedim digerini dw yirttim attim :) 15 liralik lastikte pek kolay girmedi haliyle

şimdi ise dag bisikleti nde levyehic kullanmaya kalkmiyorum kolaylıkla çıkıyor.

Yani arkadaşların yorumlarını okumadan yazıyorum.
1 - Yıldız tornovida yada alyan - frenleri aç
2 - Plastik levye - iç lastiği çıkar
3 - İç lastik - iç lastiği tak
4 - Pompa - şişir
Topu topu kaliteli pompa alsanız 50 tl yapar yapmaz. Ne eziyet çekmişsiniz okurken ruhum daraldı :( Geçmiş olsun hemen soğumayın...

@Batu.ers
Şu yazıyı okurken çekdiğim eziyeti siz bir düşünün!geçmiş olsun ama bizede acıyın ya arkadaşlar.

yazı çok tepki aldı yav :) okumak zorunda mı hissettiriyor insanlara kendini acaba :)

hickimse yazinizi okumak zorunda değildir. okuyanlar da emin olun yardimci olmaya çalışmak için okunmuştur. siz de öyle guzel (!) yazmissiniz ki dönüp dönüp tekrar okutturuyor kendini. hani anlamak icin okumak zorunda hissediyorsun.
.

Allahını seversen okuyacağınız 2 dakikalık yazı ne sorun ettiniz anlamak için okumak zorundasın okudun anladın anlamadığın bir yer var mı ?

Geri