Scudo Sports

Sadece lastiğim patladı.

Batu.ers

Üye
Tepki
80
Merhaba arkadaşlar ankara Güvenpark da carraro race 032 yol bisikletimle turlarken ön tekerim patladı balgata kadar yürüyerek götürdüm bisikleti. Sonrasında tanıdık bir lastikçiden yama aldım bir şekilde kendim yaparım dedim sonra vazgeçtim yarın bisikletçiye bırakırm dedim tekeri söktüm. Bu sabah bisikletçime gittim sahibi yoktu oradaki arkdaş ile birlikte bir alüminyum levye yardımı ile dış lastiği çıkardık ( tamamen çıkardık ) sonrasında dedi ki bu yamalar büyük gelebilr istersen sahibini bekle dedi yada balgatta tanıdığım başka bir bisikletçiye yaptırabilrsin dedi. Git yaptır der gibi bir havası vardı bende gittim dedim böyle böyle yama yapmıyoruz dedi (yama yapılmaz demedi) iç lastik var dedi 10 tl biz takarsak 15 tl 10 tlye bir iç lastik aldım çin malı kendi uğraşlarımla takmaya çalıştım baktım dış lastik geçmiyor. bu arada plastik levye benzeri bir şey ile uğraştım. sonra tanıdık lastikçiye gittim yamasını geri verdim bi takarmısınız dedim diyene kadar taktı ve ben görmedim o an cebimden plastik levyeyi çıkarıyorudm. neyse teşekkür ettim yolda giderken jantın fren bastığı yerin çizilmiş olduğunu farkettim derin çizikler tornavida ile sokmuş. sürekli monte carlo da yaptım ben bu işi diyordu abi. monte carloda jant cizme işi yapıyormuş sanırım. neyse orayı zımparaladım fren pabuçları için tehlikesiz duruma getirdim. sonra bisikletçime gittim yama yapmaya çalışan arkadaşın olduğu bisikletçi. oraya bir arkadaş vasıtasıyla bıraktırdım gelirken de geri getirdi bunu hatalı takmışsınız çıkaramadık dedi ve diğer iç lastikle ilgili bir şey dememişler. ( böyle demesinin sebebi zamanında evde silerken elimden kayıp ahşap komidne sürtmüştü. o günün sabahında bisikletçiye bıraktım bir ayarlama için orda deneme sürüşü yapmış güzel ayarlamışsın dedi sonra ben bu lekeyi gördüm sanki onlar yapmış gibi konuştum birazcık daha 2 günlük bisiklet. ki hala ordaki diğer arkadaşın patronu gelmeden deneyip yaptığını düşünüyorum yani evde olmamış olabilir. ) zamanında bu sebepten dolayı bu bizim başımıza bela açar diye birde janttaki çiziği görünce hiç ellemeişler olmuyor demişler. sonra diğer bisikletçiye gittim hava bastırdım basmıyor dedi iç lastiği levye ile patlatmışsındır dedi levye ile takılmayaktı dedi. tamam dedim çektim geldim geri aradım benim diğer bisikletçimi 10 dakika konuştum herşeyi aynen böyle anlattım dedi ki ona takılan lastik yanlış süper ince takılacak bende yok dedi 1 haftaya gelecek yalan olmasın ama dedi belli olmaz dedi. ne yapayım dedim bu durumlarda acele etme dedi süper ince al dedi ben ayarlarım dedi. ama adamla çok konuştum ona bi leke için öyle davrandıktan sonra çizik jantı ona götürünce yine ondan şüphelenilecek sandı ki çok çok haklı. yapacağım şey ise 1 - 2 hafta binmeyeceğim sonra götüreceğim bisikletçime bu senin bisikletin artık diyeceğim ( şunu billiyorum ki ben bile bu bisiklete onun kadar hassas davranmıyorum ) kendi bisikletin farz et nasıl yapılması gerek ise onu yap abim diyeceğim. okuduysanız cidden teşekkürler bir öneriniz varmı acaba o bisikletçi çin amlını 10 tl derken süper ince Hollanda malı da 10 tl bir daha o bisikletçiyi düşünmem bile zaten en zaman gitsem surat yapıyor. bir lastiğim patladı ama çok şey öğrendim hem somut hem soyut. yazıda çok yanlış vardır eminim bir daha okumaya üşendiğimden böylece yayınlıyorum okuduğunuz için çok çok teşekkürler.

Scudo
Çok geçmiş olsun Batu Bey. yok öyle soğumayın hemen, Gökhan Bey'in de yazdığı gibi lastik değiştirme olayını öğrenmek lazım.
Başınıza gelenleri okuyunca bunu daha iyi anladım. Geçen hafta ben de yeni bisiklet aldım, aldığım yerden söyledikleri ,mutlaka almam gereken ekipmanların arasında lastik tamir seti de vardı: plastik levye, yedek iç lastik . Sonra bakarım demiştim ama acilen birtane edinip değiştirmeyi de öğrenmek gerekiyormuş demek ki :)

Hocam kendi suçun biraz da.
Her yerde yazıyor forumda, yanınızda yedek iç lastik, plastik levye ve pompa bulunsun diye.

Youtube'da 100lerce video var, yol bisikleti lastiği nasıl değiştirilir diye...

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Ah kardesim eline alip söyle bi inceleyip takmak cok mu zordu? babana sorsan bile takardi.

Bisiklet alınmadan önce yapılması gerekenler.

Yok lastiği hakkında bilgi sahibi olunacak.
Bisiklet almadan yedek lastik plastik levye alınacak.
Kesinlikle görerek öğrenilecek lastik tamiri.

Bir ara öyle bir ruh halindeydim ki jantı tekmeleyecektim.

Baban ? :) Accel bisiklet klasiği bu jant lastik uyumsuz benim kanattimde. Babamı geçin 20 kişinin elinden geçti en son tornavidaya kaldı.

Yanımda yedek iç lastik olsa da fark etmezdi. izledim çok video izledim cidden ama geçmiyor abi geçmiyor.

Bir de araştırırken şöyle bir ürüne rastladım

(link)

dış lastiğin içinde özel bir kaplama var , lastik birşey batarak patlamıyormuş ?! Bu gerçekten böyle ise harika olur :)

Logar ızgaralarından geçtim yavaşça yolu tamamen kapladığı için çizgilerininde bana paralel olduğu için ön teker minik bir girip çıkma yaşadı sonra ışıklarda patladığını farkettim galiba logardaki bir çapak girip çıktı 2 tane yan yana delik var. ve böyle ürünler hep vardır ama kullanılmaz neden bilmiyorum ama kullanan dilim yüzde 2-3 tür en fazla.

Bugun bende senelerdir kullanmadigim diger bisikletin ic lastigini degistiriyim dedim baktim yedek yok yanimda hic decathlona kadar gitmek istemedim gittim mahallemizin bisikletcisine 2 3 dk lik is icin 18tl aldi ben o paraya 4tane ic lastik alirdim boyle ucuz isler icin bisikletciye gidilmemeyi ogrendim.

• Beğen
Tepkiler: Batu.ers
ne yapayım dersin peki bilmeden etmeden dechatlondan lastik alıp levye alıp pompa alıp takmaya mı çalışayım ?

banada kimse ogretmedi youtubeden gorerek forumda okuyarak ogrendim bende bir kere yolda kalinca aklim basima geldi eve o kadar mesafeyi yurumek cok koymustu:) Videodan izleyerek sizde rahatca yapabilirsiniz 3 5 dkda kolayca yapip kimseye muhtac olmadan yapilabilicek bir is. Yada bir gun bisiklet surerken ilk gordugunuz kask takan bisikletliden rica edin yardimci olucaktir.

Yazını bitirene kadar içime bir fenalık geldi. Sorun lastikten ziyade iletişimde yaşanan sıkıntı gibi geldi bana. Lastikten kaynaklanan sorun bir şekilde aşılır.

evde 2 adet dükkanda 2 addet sele altı çantamdada 1 adet iç lastik bulunduruyorum yarıca sele altı çantamda 3 adet plastik levye tutkal ve yamalarda bulunduruyorum. kendi lastiğim patlasa yedek lastiği takarım. olurya lastiği patlamış birisini görürsem oturur yanına çıkartır yama takımını hem muhabbet eder hemde lastiğini yamarım diye yama takımını bulunduruyorum. bence bunlar her bisikletçinin olmassa olmazı olmalıdır. lastik yamamayı çocukluğumda öğrenmişdim.

• Beğen
@Batu.ers

yılan kesiği olmuş. lastik basıncın iyi değildi muhtemelen. girip çıkınca da lastik iç lastiği ezip jant profiline vurdu. daha dün başıma geldi. lastikleri kontrol ettim. yeter bu basınç az süreceğim zaten dedim. yerlere döşenmiş kare kare ışıkların arasından geçerken profilde gelen sesi duydum :) geçmiş olsun.

• Beğen
Yaşadığın teraneyi bir kenara bırakırsak bunu yazıya döküş tarzın bile facia. Paragraf diye bir şey var. Kullan.

Geri