Scudo Sports

sadece frene basınca yanan arka ışık

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1

arabalardaki gibi sadece frene basınca yanan arka ışık yapmışlar..
bunu düşünen icat eden elemanı gerçekten tebrik ediyorum :D

Scudo
Güzel bi sistem bunun sinyalli olanları da var ... ;)

Bu ürünü daha önce paylaştığımda:- ön freni kullanınca yanmıyorsa tu kaka-diyenler olmuştu.Hatta konu ön- arka fren kullanımına,yüzdesine evrilmişti.
Bence en çok arka fren kullanıldığı için gerekli bir uyarı ışığı,özellikle grup sürüşlerinde..

@historiyst
Sinyalli olanları alırken dikkat edin. Aliexpress'te kablosuz olanları satılıyor, kaliteleri hakkında bir fikrim yok. Ama jing yi markalı şu kalitesiz modelden: (link)
OUTERDO-3-In-1-MTB-Bisiklet-Sinyal-Fren-LED-I-k-7-LED-8-Tunes-Elektrikli.jpg_640x640.jpg

alırsanız önce takmaya çalışırken benim yaptığım çok narin olan vida yerini kırarsınız, paranız çöp olur ardından yine benim yaptığım gibi üstüne kolonya döküp ateşe verirsiniz. 4 ay önce bunlardan bir tanesi aldığım için biliyorum.

bisiklette sinyal lambası çok saçma ama fren lambası yine bi derece mantıklı.. bu arada sinyali elimizle kolumuzla vermek daha dikkat çekici oluyor, hatta hayat kurtarır o derece

@Türka¥
İstanbul'dayım. Dikiz aynası kullansam da duran minibüsleri sollarken, normal yoldan yolun en solundaki bisiklet yoluna geçmeye çalışırken, bisiklet yolu bittiğinde tekrar normal yola girerken, yolun en sağından giderken soldaki sapağa girmem gerektiğinde sinyal lambasının eksikliğini hissediyorum.

(link)

(link)

Çin den sipariş edilip 10 katı fiyatına satılan ışıktır kendisi.

@Türka¥
Haklısınız..Yalnız yine de trafik deneyimi olmayan arkadaşlar dikkat etsinler ellerine kollarına..Biraz nazik olsunlar..Sonuçta;
Türkiye'de,trafikte el kol hareketi yapmak:ssrtcbya:

Lambaya gelirsem..Bisiklet trafikte nerdeyse görünmediği için,arka ışığın sadece frenle alakalı olması yeterli değildir..Her an dikkat çekici bir ışık olması,daha doğru olur..
Yalnız bu ışık,veledromda veya pelotonda fayda sağlıyacaktır..

Özellikle gece sürüşlerinde çok lazım olan bir aparat ancak ne kadar kaliteli olduğunu bilemediğimiz için de paramızın boşa gitmesinden dolayı alamadığımız doğrudur:D

Bu sadece grup sürüşleri ve bisiklet şehirleri için bence. Düşününce ne yeteri kadar görünürlük sağlar, ne arkadaki araba yavaşladığımızı anlar. Mevzu görünmekse 20 liralık ışık bundan iyi iş yapar zaten o_O

Bir de eksi ivmeyi (yavaşlamayı) algılayıp yananlar vardı ama, bulamadım şimdi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Aslinda en guzeli çıkmacılardan bi tane tofaş şahin arka tamponu alicaksin ustunde lambalari filan olucak ufak bi powerbanka baglayip bisikletin arkasina kaynak attircaksin.
Boylece arkadan gelenler sizi apaçi bir şahinci sanip 50 metre öteden frene basarlar

@Pamuk
Ben 16 liraya almıştım. Çin sitelerinde aynısının tekli fiyatı 5-6 dolardı. Toptan alımlarda (Alibaba.com) 500-1000 ürünlük partilerde tane fiyatı daha ucuza geliyor tabi ki

@cem_filiz

(link)

Hem -ivmeyi algılayıp fren lambası yakıyor hem de gidon hareketini algılayıp sinyali otomatik veriyor.

bayağı basit ama etkili yöntem :) paylaşım için teşekkür. Hd frenlere yapılabilmesi ne süper olurdu gerçi :D

Bence arabadaki sürücü orada bi şey mi yandı lan derken dikkatini dağıtıp bize çarptıracak bir şey gibi. Alışkın değiller ki bende görsem bende afallarım. Ama ürün güzel hakkını yemem :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Kunget kırmızı arka ışık trafikte her türlü dikkat çeker.. ama bu fren lambası bisikleti arka arkaya sürenler için daha faydalı olabilir..

2 sene önce almıştım. Çok cılız ışığı var. Ayrıca zamanla gevşiyor bazen frenı sıkıştırıyor falan. Fikir çok iyi ama kullanılılırlık iyi değil maalesef. n11'de 16 tl'ye satılıyormuş ve bir sürü alan insan olmuş. İnsan gerçekten hayret ediyor böyle "kekleri" gördükçe. Bunun gibi bir ton ürün var alıp alıp satılabilir aslında.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri