Saddam Hüseyin'in idam edilmesi

Scudo

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
Ülkesini dehşetle yönetmiş zalim bir diktatördü. 30 yıl boyunca Sünni-Şii-Kürd-Türkmen 2 milyon insanın kanını dökmüştü.

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.441
Allah rahmet eylesin, bir insanın nereden nereye geldiği hakkında bir ibret öyküsü, bir gün bir ülkenin en büyük gücü, kralıyken diğer bir gün savaş suçlusu olarak idam, gücünü kötüye kullananlara iyi bir örnek...

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Tepki
971
merak ediyorum niçin daha kuzey ıraktaki kimyasal saldırı davası devam ederken idam edildi odavanın neden bitirilmesine fırsat verilmedi. Suç ortaklarımı istemedi çünkü onu bugün yargılayanlar o gün ortakları idi.Acaba?

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
Saddam'ı yargılayanlarla idam edenlerin aynı kişiler olduğunu nereden çıkarttınız? Yanlış bir iddia.

Tepki
212
Bu sabah TRT-int ekranında, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden sayın Prof.Dr.Üstün Dökmen'in olağan programını izledim..
Değerli hoca, konunun bir yerinde bir cümle kullandı..
"Nereye gittiğini bilen insan için, dünya kenara çekilip yol verir.."
Uzun uzun düşündüm, "acaba her zaman mı ?" dedim..

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Tepki
971
O nu bugün hür ve bağımsız ırak mahkemelerinin yargıladığını düşünüyor iseniz haklısınız.Yok Irakta bağımsız devlet yoktur İşgal yönetimi vardır diyorsanız eee. Irak iran savaşında kimyasal silahlar kimin uçaklarından(kim vermişti) kimin üretimi olan kimyasallar ile atılmıştı. Ama ogün iranla ortak olanlara(kuzey ırak ahallisi) karşı yapılan katlimın saddamla olan ortakları bu gün o günkü mağdurların ağa babalarını olmayan devletin başına getirerek kendi ölmüşlerine ihanet ettirdiler. Yine okişilerin eliyle astılar bu katliamın davası bitmeden.Şimdi itirazın hangi cümleme?

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
Irak-İran savaşında IRAK'TA AVRUPA TEKNOLOJİSİYLE üretilen kimyasal silahlar, RUS üretimi Miglerden atıldı. Katliamın hangi ortakları Saddam'ı astı, saçmalamayın lütfen. Saddam'ın eski ortaklarının herbiri ya Amerikalı işgalciler tarafından öldürüldü ya da hapisteler. Şu anda yönetimde olan Şiiler Saddam zamanında ezilen topluluktandılar.

Erkut Yiğit

Forum Bağımlısı
Tepki
822
Sebebi her ne olursa olsun bir insanı idam etmek bu modern çağda yapılmaması gereken bir hareket. apo da olsa, saddam da olsa, süründürülsün belki, ama asılmaları çok yanlış...

Şimdi darağacında videosunu gösterdiler, yazık ya acıdım adama...

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Tepki
971
Savaş bittiğnde saddamın ruslarama mı borcu vardı avrupa ve amerikalılaramı?
Alınmamış paranın borcumu olur. Irak iran savaşı boyunca Hatta bir tanesi amarikan gemisini kazayla vurmuştu Exost füzeleri rus malımıydı? Irağı İrana savaşta sırtını sıvazlayp tut tut diyen amerika değilmiydi.O dönemde ortak değilmi idiler. O kimyasal silahlar iranla işbirliği yaptığından mı atıldı yoksa amarika ilemi o arada işbirliğinde idi kürtler. Kuveyt işgaline kadar saddam zalim değilmiydi de desteklendi. Bas baya o kimyasalların o insanlara karşı kullanılmasında amerikan ve avrupanın en azından sorumsuzlukları vardır. Yokturmu diyorsunuz.saddamın idamında amerikan payı sizce yoktur yani. İşgal olmasa bu idam olabilirmi idi. Bu gün devlet başkanıyım diyenin ve amerikanın devlet başkanı yaptığı insanlar ogün kendi insanlarının amerikanın göz yummasıyla katledildiklerini unuttularmı? ben buna satmak diyorum siz nedersiniz. şu anda ırakta bir iktidar varmı? Varsada muktedirmi? Saddamın ortakları sizce sadece baas çılarmıydı?

lütfen kimsenin düşünceleri için birdaha saçmalık gibi ifadelerde kullanmayınız. size karşı hakaret edilmedi. sizi mesajım inciti ise özür dilerim ama ifadeniz beni incitti. Saygılarımla EDİZ TEVFİK ÖZGAN

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Tepki
763
hicbir ulkenin lideri, iyi ya da kotu, uluslararasi bir yargi organin altinda bir organda savas suclusu olarak yargilanamaz, ve suclu bulunamaz. Saddam icin kurulan mahkeme bir "mock trial"di. Adil bir sekilde yargilanmadi, dogru mercilerce yargilanmadi, ama isgal guclerinin istedigi sekilde idam edildi..

Asil bu bir savas sucudur. Bugun Saddamin olum kararini cikartan sistem yarin, obur gun hosuna gitmeyen tum rejimler icin ayni uygulamayi guder..

2. korfez savasi icin yola ciktigimizda yanimdaki UN'e calisan bir arkadasim cok onemli birsey soylemisti, "bu savas birlesmis milletlerin islevsizligini, ve amerikanin cokusunu getirecek beraberinde" kanimca her ikisi de gerceklesti. Evet BM Saddam gibi bir "Head of State" ya da ulke baskaninin yargisiz infazina mudahale edemedi, 2 ozerk ulkenin baska bir ozerk ulkeyi isgal etmeleri karsisinda caresiz ve islevsiz kaldi..

Ve Amerika, kuruldugu birgunden bu yana savundugu "ozgurlugun" tamamen tek tarafli oldugunu gosterdi. Teknik olarak "yikildi" Ve onun kullerinden baskanlarinin 11 Eylul'den bu yana agzina doladigi "yeni dunya duzeni" dogdu.

Saddam'in idami bu yeni dunya duzeninin ilk cocugudur kanimca..

Bu duzeni su ya da bu sekilde (bilincli ya da bilincsiz) savunan herkese hayirli ugurlu olsun :(

NOT: unutmayin.. Ataturk'un cocuklari olarak biz bu sekilde bir barbarligi, bir devlet adaminin infazini kutlar isek, Ataturk'un anisina cok buyuk bir saygisizlik ederiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Izmir'deki konaga yururken ayaklarina serilen Yunan bayragini yerden kaldirtan bir insandir. Ve kanimca ASIL adalet budur. Dusmanlarimiza bile saygi duymamiz gerektigi gunlerin cok gerilerde kalmamasi dilegiyle..

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
Ben sadece şunu söylemek istedim: Saddam ülkesini zalimlikle ve demir yumrukla yöneten, Stalin hayranı bir barbardı. Saddam'ın idam edilme ve yargılanma şekli çok yanlış ve kanun dışıydı. Gene yakalandığında dünyaya ifşa ediliş biçimi de insanlık dışıydı. Gene de Saddam'a mazlum gözüyle bakılmamalı, bu konuya daha fazla dikkat ve temkinle yaklaşılmalıdır.

• Beğen
Tepkiler: L.Yağiz