Scudo Sports

Sabah namazı kılan çocuklara hediye bisiklet

Bu uygulama sizde nasıl bir izlenim uyandırdı?

• Toplam katılım
    98
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@erdsde

Allah'ın kanunları dururken beşeri kanunlara göre yönetiliyoruz. Mahkemelerde şeri hukuk işlemiyor. Tüm ekonomi faize dayalı. Okullarda kız ve erkek çocukları aynı sınıflarda yanyana eğitim görüyor. Alkol satışı serbest. Çocuklara yaratılış yerine adına evrim dedikleri deli saçması şeyler öğretiliyor.

Bir müslüman için bunlardan daha büyük zulüm, baskı olabilir mi?

@Yusuf G.

O zaman şöyle sorayım. Her müslüman müzisyen olabilir değil mi tıpkı her hristiyanın olabileceği gibi. Ama her müzisyen müslüman olabilir diyebilir miyiz? Gayet diyebiliriz ama saçma olur yani anlamsız olur :) Neyin kritiğinin tespitini yapmak istiyorsun diye sordurur insana. Demek istediğim dinler bireylerin kendi iç dünyasını tatmin etmek huzur bulmak için vardır. Kültür sanat ise dinden tamamen zıt olarak evrenseldir. Kayıtsız şartsız diline dinine ırkına bakmaksızın herkes içindir. Ve sadece icra edeni değil ona eşlik edenleri de mutlu eder.

Yine aynı şekilde bir başka örnek. Diyelim ki ateist bir iş arkadaşınızla dışarıdasınız ve boş vaktiniz var. Yolda yürürken karşınıza etkinliklerin sıralanmış olduğu bir afiş çıktı. İkinizin de çok sevdiği bir türkücünün konseri ile nihat hatipoğlu'nun kadir gecesi etkinliği aynı gün ve saatteler. Şimdi siz ikilemde kalabilirsiniz doğal olarak. Ancak arkadaşınızın tercihi bellidir.

Yani kısacası kültür sanat kişinin zevkine din ise dünya görüşüne göre tercih edilir. Bu ikisinin karşılaştırılması doğru değildir.

Bu bisikletlerin verildiği çocukların şuan arkadaşları ile oynarken ki diyaloglarını tahmin etmek zor değil. Arkadaş çevreleri arasında değil gayrimüslim müslüman çocuklar olsa bile "baak biz bayram namazına gittik bize bisiklet verdiler" "keşke biz de gitseydik" gibi dini menfaat unsuru gibi gösteren "gavurlara yokmuş" tarzında çocukça ama malesef hem bisikleti alan hem bisikleti alamayan o çocukların kişiliğini son derece olumsuz etkileyecek bir diyaloğa sebep olacaktır veya olmuştur.

Dünya kültür mozaiğinin en zengin biçimde karşılaşıldığı Türkiye Cumhuriyeti'ne sırf bu yüzden laiklik lazım.

@ersinnsahin biz sadece Kuranı baz alırız, sünnet, hadisi kabul etmeyiz diyenlerden değiliz.

@fthgzl79 Her insan iyi olmadığı gibi , her Müslümanda iyi olmayabilir, her vakıf iyi olmadığı gibi iyi olanlarda olabilir. Genelleme ve önyargılarımızdan kurtulalım. Bence Müslüman olmayan arkadaşlar bunu yazsınlar ki , boş yere onlara anlatmakla kendimizi yormayalım. Ama Müslümanlar için yanlış bildiği şeyler varsa beraber tartışalım derim.

Bisiklet verilerek müslüman olunacaksa vay halimize din nelere kalmış dünya malıyla çocuk kandırıyorsun allaha inansın diye dini ogrensin diye yazık bazı yorumlara bakiyorum dehşet verici aslında bu ülkeye şeriat gelmeli ben o zaman görecem bazı arkadaşları bizden önce en önde laik Türkiye diye bağırmaya şeriata karşı çıkmaya gider...

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Arkadaş.üç.gün foruma girmedim şimdi yorum okudum yukarıda, yazık yani diyecek laf bulamıyorum çocuklar,çocuklarımız dinini öğrensin ne var bunda yani bundan bir insan niye rahatsız olur çok özendiğimiz avrupada medeniyet adı altında fuhuş ana babaya saygısız ecdadını bilmeyen gibi bi nesilmi olsun,.anlamıyorum

@MalatyalıND hakikaten neyin baskısını yaşıyorsunuz merak ediyorum?Ben bir şeyler sorgulamaya başladığımı kimseye anlatmıyorum,anlatamam.Bu ülkede kimse sizi müslümanım dediğiniz için öldürmez ama dinsizim desem öldürülebilirim.Hem de devlet destekli...

Bizim dikkat çekmeye çalıştığımız fikir özgürlüktü.Bir şeylerden endişe etmeyen biri hediye,toplantılar,sohbetler yoluyla yol katetmeye çalışmaz.Olayı akışına bırakır.

Bunu demeye çalıştığımız için bizi İslam düşmanı ilan edenler var bu başlıkta.Yazık.Gerçekten çok yazık...

Bir işi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan çamur atar.
Siz çamur atmaya devam edin.

• Beğen
Tepkiler: inziva
@sari_siyah

Sizin ile din (Bana göre İslam) anlayışımız çok farklı, o yüzden sayfalarca yazışsak bile ortak noktada buluşamayız. Zaten forumda yazışarak anlaşılacak bir konu da değil. Burada konu namaza gelen çocuklara bir STK nın bisiklet dağıtması. Ben beğendim, beğenmeyen de olabilir ama alakasız örnekler vererek konuyu çok farklı yerlere çekmek gereksiz.
Hayırlı bayramlar dilerim.

Belli ki bu konu uzayıp gidecek, birileri birileri ile forum kapışması yapacak.
Neyse ben de fikrimi yazayım;
Namaz gibi bir şeyi, özellikle de tertemiz melek gibi bir maneviyata sahip çocuklara bisiklet ile ölçmek(ki beni forumda tanıyan tanır bisikleti neredeyse her şekilde herkes için çok severim) neden gerekli anlayamadım. Namaz kıldırmak, sevdirmek yada amaç her ne idiyse bisiklete mi kaldı...

@Yusuf G. din anlayışınızın farklı olması yazdıklarımı değiştirmiyor malesef. çoğumuz aileden gelen islam kültürü ile yetiştirildik bakış açılarımız farklı olabilir ama eksik değil. iyi günler olsun hepimize.

@sari_siyah

Estağfurullah, yazdıklarınızı değiştirmek gibi bir amacım yok zaten onlar sizin doğrularınız "sizin dininiz size, benim dinim bana"

• Beğen
Tepkiler: esatgelmedi
Bazı arkadaşlar hala bir vakfın kendi çizgisinde yaptığı bu eylemden rahatsız.
Bu eylemi gerçekleştiren bir VAKIF!
Anlamayan ultra zekiler için tekrar belirteyim, VAKIF!
Devleti işe karıştıran mı ararsın, işe rüşvet diyen mi ararsın, adam bisiklet Kuran'da yazmıyor diyecek neredeyse :D
Komik olmaktan ileri gidemiyorsunuz.
Madem siz inanmıyorsunuz o çocuklar sizi ilgilendirmiyor. Sizler de inananları ilgilendirmiyorsunuz, inananların da sizi ilgilendirdiğini sanmıyorum ??
Ayrıca sizin inancınız size, bizim inancımız bize.

Dünya ahiretin tarlasidir hadisine binaen çocuklara namazı alıştırmak başlatmak için sevdirmek için gayet olumlu bir proje. Ne yapmalı korkutarak döverek mi yada kendi hâline mı bırakmalı çocukları. Bence karşı çıkanların çoğu söylemek istemese de dine karşı muhalefetleri var.

Baskı konusuna girmiyorum. Öyle yazdığım için de özür dilerim. Bu konuya İslam açısından bakanlara tartışmaya girmemelerini tavsiye ederim her halükarda suçlu olursunuz. Benden alıntı da yapmayın lütfen ben bu konudan çekiliyorum.

Tartışmaları üzülerek okudum. Özellikle de yapılan olayı eleştiri sınırını aşıp işi islam düşmanlığına dönüştüren arladaşlara. Onlara tek bir iki soru sorup daha da birşey yazmayacağım . Hepimiz bu toprakların çocuğuyuz ve bu topraklarda küçükleri oruca alıştırmak için yapılan bir uygulama vardır adına tekne orucu derler. Öğleye kadar tutarsın sonra büyüklerine para karşılığı bu orucu satarsın. Hiç mi yapmadınız bunu ? Yaptıysanız eğer bu anıları nefret ile mi yoksa gülümseyerek mi hatırlıyorsunuz ? Cevabınız nefret ise konuşacak birşeyim yok. Gülümseyerek ise bunun adı iki yüzlülüktür bilesiniz.

@1dost
alışacak diye bir şey yok, niye küçücük çocuğu korkutup dövelim? siz iyiyi doğruyu öğretemiyorsanız, haram yememeyi, hırsızlık etmemeyi, hakaret etmemeyi, canlılara zarar vermemeyi öğretemiyorsunuz da namaz olmazsa çocuk satanist olup kedi mi kesiyor? (müslüman da koyun kesiyor, napalım yani) kendi haline bırakılınca çocuk aklı erince, saçma mı geliyor sizin inandığınız şeyler acaba? dine karşı muhalefet dediğiniz şey kötü bir şey değil bu arada, korkmayın o kadar canım.

Allaha çok şükür allaha inanıyorum var sayalim ki inanmıyorum kaldı ki bu kimseyi bağlamaz dini sevdirmek için bisiklet yada herhsngi bir şey vermeye gerek yok insan gibi doğru dürüst anlatırsın inanıp inanmamak kişiye kalmış bu çocuk gerçek anlamda oruç tutmaya namaz kılmaya başladığı zaman bir şeyler isterse karşılığında ne yapacaksınız

Atalarımız ne güzel demiş "Ağaç Yaş İken Eğilir". Eğitimin her türlüsü küçük yaşta başlar. Din, ahlak, töre de eğitimdir. Ayrıca yaratılış fıtratımızda ödül vardır, bunu inkar etmek yanlıştır. Allah C.C bizleri yaratıp yer yüzüne halife kıldığında cennet ve cehennemi de bir ödül olarak yaratmıştır. Sen eğer ki Allah C.C Peygamberini sever kitabındaki emirlerine uyarsan sana vaadi olan cennete yok eğer Peygamber tanımaz kitaptaki emirleri hiçe sayarsan cehennemi ödül olarak alırsın. İş hayatında da aynıdır. Şirketine verdiğin fayda kadar şirketin tarafından ödüllendirilirsin. Okuduğun okulda aynıdır. Ne kadar çalışırsan o kadar başarılı olur ve bunun ardından takdir teşekkürle hocaların ödüllendirir sınıfta parmakla gösterilirsin. Şimdi bir "Vakıf" camiye gelen çocuklara ödül olarak bisiklet vermesinin bence bir sakıncası yoktur. O ödülü bu dünyada vakıf vermiş olabilir ama namaz kıldığından Allah C.C o çocuğu da vakıf üzerinden sevindirmiştir. herkesin bakış açısı farklıdır. bende böle baktım olaya. selamekle hayırlı bayramlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri