Scudo Sports

Sabah namazı kılan çocuklara hediye bisiklet

Bu uygulama sizde nasıl bir izlenim uyandırdı?

• Toplam katılım
    98
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
helal olsun, aramızda bunu da beğenmeyenler çıkacaktır Allah akıl sağlığı versin

Scudo
Alim olmak kolay değil abi,bence dini konuları bilen diyebilirsin cübbeli ahmet bey için..

Gerçekten laik bir ülkede ne olur?Her hangi bir dinin propagndası yapılmaz.

Okullara mescit yapılyor.Peki okula küçük bir kilise için başvursam neler olur?

Amacı çok belli uygulamanın.Fazla söze gerek yok...

Müslüman ülkesiyiz elhamdülillah,tabiki mescit yapılacak,muhabbete bak,bence boş laf ettin laik arkadaş

@DurgunDeniz oxford,cambridge vs dünyaca ünlü üniversiteler kiliselerin bahçesine kurulmuş, abd deki üniversitelerin %80 inde tarihi kilise var. bizde daha 6-7 senedir üniversitelere cami yapılıyor. çoğunluğu müslüman olan ülkede sen bunları yadırgıyorsan tartışmaya gerek bile yok. senin gibi değişikler son yıllarda fazlaca türedi

Küçük yaşta çocuklara dini telkin yapılmasını, bunun üstüne ibadet karşılığında ödül verilmesini doğru bulmuyorum. Yetişkin olunca, varoluşunu objektif bir şekilde sorgulayacak ve kendine bir yol çizecektir. Önemli olan sorgulayan, kendisine dayatılanı akıl süzgecinden geçirmeden kabul etmeyen çocuklar yetiştirmektir.

Bu forum kaç sene önce nasılsa hala aynı[emoji35] bisiklet forumunda konuşulacak konular değil bunlar bir bitmedi laik dinci kavgalarınız

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lütfen tartışmaya gerek yok bitsin bu kavga ,hepimiz insanız ve bisikletliyiz boşverin unutun bitti gitti:p

İşin dini kısmını bir kenara bırakıyorum da sadece bisiklet dağıtımı olarak düşünseniz bile çok gereksiz tahammülsüz ve siyasi tabanlı serzenişler bence tamamen haksız.

Herkese bisiklet dağıtılıyor. Vay efendim "herkese dağıtılamazmış ta millet satıyormuş ta" vs. vs.
Namaz kılana dağıtılıyor. Bu sefer de namaz kılmayanlardan hristiyan ve süryanilere kadar uzanan saçma bir eleştiri.

Artık iyi bir davranışa kimin yaptığına ya da yapanın siyasi dini vb. Kimliğine bakmadan "aferin" diyebilmeliyiz.

Namaz kılanların sayısında kısıtlama yok. İsteyen herkes gidip kılabiliyor. Kimse çocukları evinden sürükleyerek çıkarıp götürmemiş. Ailelerin de ititrazı yok.

Geriye söylenecek tek söz kalıyor.

Size ne?

Herkesle ortak tepki olarak; Türkiye'nin kesinlikle en iyi ve kaliteli değil ama en popüler bisiklet forumunda konuşulanlara bakın yahu. TdF geliyor, bu sitede eminim TdF kısaltmasının ne olduğunu bilmeyenler vardır. Antrenmanlar, arazi bisikleti için rotalar ve diğer şeylerden konuşulacağına anca boş yapılıyor bu sitede. Donanımhaber'e çevirmenize az kaldı, ha gayret.

Şimdi, birkaç gerçekten bahsedelim. Yalnız bunlar fikirler değil, gerçekler. Yoruma açık değil o yüzden. Bir çok arkadaşın söylediğinin aksine Müslüman ülkesi falan değiliz. Ülkelerin dini kimlikleri olmaz. Aynı zamanda bu coğrafyada maalesef insanlar dinlerin içine doğuyor. Gözüne oksijen değdiği için gözü yanan ve tüm gücüyle ağlayan bir varlık varken ortada, hayata adım atmış ama bu kadar alakasızken hayatla kulağına İslami usullerle adı söyleniyor. Bu, inanılmaz ama inanılmaz yanlış bir şey.

İslam için değil, tüm dinler için konuşuyorum; madem dinler bu kadar doğru ve çekici kavramlar neden insanları bırakmıyoruz da kendi seçimlerini yapmıyorlar? Neden inanıp inanmayacağına, neye inanacağına karşı hep bir yönlendirme içerisindeyiz? Ne olacak ulan yani çocuk Hristiyan olsa, Musevi olsa, ateist olsa? Şimdi İslam'dan bahsedersek; nedir bu İslam'a inananların inanmayanlara ve başka dine inananlara karşı yaptığı baskının sebebi? Evet, biliyorum ki Kuran Müslümanları herkesi kendi dinine davet ve ikna etmeye yönlendiriyor. ANCAK HADDİNİZİ BİLİN BE ARKADAŞLAR. Neden davet ve ikna etmeye çalıştığınızı insanlar biliyor, anlıyor. Sizin bu çabanızın sebebini araştıracak kadar kendini tanıyan insanlara hayır dediğinde bir saygı duyun, sizden başka şeylere inanırsa da aynı yollarda beraber yürüyebilin. Cidden, nefretin nasıl oluştuğuna dair hiçbir fikrim yok.

Yanlış biliyorsam düzeltin ancak İslam'da çocuklar ergenlik çağına gelene kadar İslam'ın gerekliliklerinden sorumlu değil diye biliyorum. Niye çocukları camiye gitmeye İslami olarak gereklilik olmayan yaşlarda teşvik ediyorsunuz?

Çocukları bir salın bari ya.

Şu olayın nesi yanlış anlamıyorum.
Adam çıkmış laiklikle bağdaştırmış, daha laikliğin ne olduğundan haberi yok konuyla alakası yok durumun, gelmiş laiklik diye ötüyor.
Dine İslam'a teşvik edenlerden, spora teşvik edenlerden Allah razı olsun. İnşallah daha fazlasını yaparlar.
@drumbanger arkadaşın dediğine göre çocukların neye inanıp inanmayacağını kendisinin seçimine bırakacakmışız.
Kardeş çocuğun var mı bilmiyorum ama sen kendi çocuğunun ne yiyip ne içeceğine, neye inanıp neye inanmayacağına karışma. (madem bu şekilde düşünüyorsun) İyi ile kötüyü ayırt etmesine de karışma. O çocukların aileleri bu durumdan haberdar farkındaysan, yani ailesi razı gelmiş, çocuk razı gelmiş sana yorum yapmak düşmez, her aile kendi çocuğundan sorumlu. Öncelikle sen HADDİNİ BİLECEKSİN, kim oluyorsun ve ne hakla aile yapısını sorguluyorsun ?
Arkadaşın kendisi 3 yaşında tüm dinleri çözen filozof.

• Beğen
Tepkiler: Saru
@Tuncer I. Her aile kendi çocuğundan sorumlu olduğu kadar da her toplum, çocuklarına en iyi geleceği sunmaktan sorumlu. Annesi ve babası kadar sorumluluğum yok o çocuklara karşı ancak mümkün olan en özgür, en iyi ve en ahlaklı yaşamı yaşamalarını sağlamak için toplumun bir bireyi olarak ben de sorumluluk sahibiyim. Hem, ebeveynliğe dair hiçbir bilgisi olmadığını 100 KM öteden anladığımız insanların çoğunlukla hangi zühreye ait olduğunu ben bildiğimi düşünüyorum. Siz farklı düşünüyor olabilirsiniz, saygı duymuyor ve önemsemiyorum bile bu düşüncenizi. Yazarken en başta söylediğim gibi, söylediğim bazı şeyler fikirlerim değil ve kesinlikle gerçekler. Hiçbir çocuk, hiçbir dine yönlendirilerek ve teşvik edilerek büyütülmemeli. Bu bir fikir değil, gerçektir. Çocuklar din öğretmektense; adil olma, vicdan sahibi olma ve ahlaklı olma gibi şeyleri öğretebiliriz.

Yıllardır okullarda "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" diye ders gördünüz diye ahlakı dinden ayrı öğrenilemiyor sanmayın ha.

Bayramınız kutlu olsun.
iddia ediyorum burada yazan hiç bir arkadaş 12 yaşına kadar camide tek başına sabah namazı kılmamıştır.
kılan varsa ya şimdi çıksın yada birazdan çıksın : )
ramazanda sabah namazına gittiklerini düşünememiştim dün
o yüzden çok garipsedim kampanyayı

öğlen namazına da bekleriz madem bedava dağıtıyorlar.

@drumbanger önce fikirlerinize gerçekler(!) demekten vazgeçmenizi öneririm zira fikir ile asıl olanın ne olduğunu ayırt edememişsiniz ki din hakkında yorumda bulunuyorsunuz. inanıyor musunuz inanmıyor musunuz bilmiyorum ama inanmadığınız şey sizi bağlamaz.
Mesajlarınızda insanları sınıflandırıyorsunuz. Hangi zühreye aitmiş o aileler ? Sizinkine ait olmadıkları kesin..
Saygı duymanızı beklemiyorum zaten ki bizlerde sizinkilere saygı duymuyor ve önemsemiyoruz, bu tarz insanların inançlarına olan tavırlarınızı da klavye başında değil de yaşantınızda uygulayın. Kimse sizin yaşantınıza karışmayacak emin olabilirsiniz. Başka ailelere müdahelede bulunduğunuz an ben dahil olmak üzere, çokta güzel yaşantınıza yön verileceğinden de emin olabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: esatgelmedi
@Tuncer I.

Kimse size karışmadan biraz ateşli de olsa tartışırken neye dayanarak işi tehdit noktasına getirdiniz ilginç. Size fikrinizi soran olduğunuda sanmıyorum, baktım evet soran olmamış. Kimse sizi bir zühreyede sokmadı (doğrusu zümre, topluluk demek). Kendi kendinizi gazlamışsınız gelmişsiniz burada atar gider. Okumayın kardeşim kaldıramıyorsanız.

@abbot nerede tehdit olduğunu öğrenebilir miyim ?
ayrıca bende size fikrinizi sormadım ?

Konuyu açan arkadaş bize bir bilgilendirme yapmış olay laiklikten dinlere cemaatlere vakıflara yetişmeye gelmiş... Bisiklet dağıtımı bir vakıf tarafından belirli bir kesime yapılmış olabilir ama bunun haberini alır almaz taarruza geçip şu şöyle, bu böyle, vay arkadaş, nasıl vakıf vs yapmak ne kadar doğru?
Zamanında belirli cemaat/vakıfların yaptığı şeyleri okuduk, yurtdışında ise büyük skandal olmadıkça haber alamıyoruz. Bu kadar kutuplaşmaya gerek yok. televizyonu, haberleri gazeteleri neyi açarsak açalım zaten yeterince siyaset görüyoruz bu foruma da bisikletle ilgili yazılar, konular okumak için giriyoruz.

İlk okuduğum vakit işin içerisinde "BİSİKLET" dağıtımı olduğu için umutla okudum darısı bütün çocukların başına,

@Boran Selçuk
Eyvallah tesekkur ederim

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri