Herkesle ortak tepki olarak; Türkiye'nin kesinlikle en iyi ve kaliteli değil ama en popüler bisiklet forumunda konuşulanlara bakın yahu. TdF geliyor, bu sitede eminim TdF kısaltmasının ne olduğunu bilmeyenler vardır. Antrenmanlar, arazi bisikleti için rotalar ve diğer şeylerden konuşulacağına anca boş yapılıyor bu sitede. Donanımhaber'e çevirmenize az kaldı, ha gayret.
Şimdi, birkaç gerçekten bahsedelim. Yalnız bunlar fikirler değil, gerçekler. Yoruma açık değil o yüzden. Bir çok arkadaşın söylediğinin aksine Müslüman ülkesi falan değiliz. Ülkelerin dini kimlikleri olmaz. Aynı zamanda bu coğrafyada maalesef insanlar dinlerin içine doğuyor. Gözüne oksijen değdiği için gözü yanan ve tüm gücüyle ağlayan bir varlık varken ortada, hayata adım atmış ama bu kadar alakasızken hayatla kulağına İslami usullerle adı söyleniyor. Bu, inanılmaz ama inanılmaz yanlış bir şey.
İslam için değil, tüm dinler için konuşuyorum; madem dinler bu kadar doğru ve çekici kavramlar neden insanları bırakmıyoruz da kendi seçimlerini yapmıyorlar? Neden inanıp inanmayacağına, neye inanacağına karşı hep bir yönlendirme içerisindeyiz? Ne olacak ulan yani çocuk Hristiyan olsa, Musevi olsa, ateist olsa? Şimdi İslam'dan bahsedersek; nedir bu İslam'a inananların inanmayanlara ve başka dine inananlara karşı yaptığı baskının sebebi? Evet, biliyorum ki Kuran Müslümanları herkesi kendi dinine davet ve ikna etmeye yönlendiriyor. ANCAK HADDİNİZİ BİLİN BE ARKADAŞLAR. Neden davet ve ikna etmeye çalıştığınızı insanlar biliyor, anlıyor. Sizin bu çabanızın sebebini araştıracak kadar kendini tanıyan insanlara hayır dediğinde bir saygı duyun, sizden başka şeylere inanırsa da aynı yollarda beraber yürüyebilin. Cidden, nefretin nasıl oluştuğuna dair hiçbir fikrim yok.
Yanlış biliyorsam düzeltin ancak İslam'da çocuklar ergenlik çağına gelene kadar İslam'ın gerekliliklerinden sorumlu değil diye biliyorum. Niye çocukları camiye gitmeye İslami olarak gereklilik olmayan yaşlarda teşvik ediyorsunuz?
Çocukları bir salın bari ya.