Scudo Sports

Rüzgarlı ve Sağnak Yağışlı Havada Sinüzit'ten Nasıl Korunabilirim?

baristr

Üye
Tepki
20
İsim
barış
Bisiklet
Mosso
Merhaba arkadaşlar sorum için net ve tecrübe yaşamış kişiler cevap verirse çok sevinirim. Forumda alakalı bir kaç konu buldum ama aradığım cevabı bulamadım ne yazık ki.
Sol gözümün altında Sinüzit kisti var rüzgarlı ve atıştıran havalarda ciddi anlamda baş ağrısı yapıyor. En az bir kaç gün o ağrıyı çekmek zorunda kalıyorum.

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
Scudo
@baristr Şöyle özelliklerde bir ürüne ihtiyacınız var. Siteyi bilmiyorum ürün örnek olsun diye verdim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: baristr
Bu lodos bende de bas agrisi yapiyor. Benim carem respro maske takmak. Pek konforlu olmasa da sürüş sonrasi öksürük bas agrisi vs yasamiyorum ve buna deger. Googlelarsaniz respro mask diye cikar hemen. Ben sporcular icin olan powa valfli versiyonunu kullaniyorum

@baristr
Tedavisi yok mu. İlk defa duydum sinüzit kisti. Bende burun ameliyatı oldum. Sinüslerim temizlendi. Sizin ki farklı bir durum sanırım ve korunamazsınız. Çünkü sıcak tutmak istediğiniz nokta öyle böyle bir yer değil normal şartlarda bile insanın üşüdüğü bir nokta

• Beğen
Kar maskesi +polar boyunluk.ozellikle boyunlugu kulak ve burnunu kapatacak sekilde cek yukari ve guzel bir gozluk.Ayni dert bendede var -5 derecede 2 saat surdum hic sorun çıkmadı

@enqinHLC
Öneri için teşekkürler en kısa sürede deneyeceğim.
@Ozan k.
onun yeterli olacağını sanmıyorum ama öneri için teşekküler hocam.

@Taxonera
Sinüs kisti aynı şey hocam sinüzit deyince herkesin bileceğini düşündüğüm için yazdım.

@tbag45

öneriniz için teşekkürler hocam enginHLC'in paylaştığı Balaklava aynı işlemi tek parça olarak yapıyor sanırım

• Beğen
Tepkiler: tbag45
Bu konuda internet üzerinden istemediğiniz kadar bilgiye ulaşmanız mümkün. En basit hali ile korunma önlemleri alıntı yaptığım yazıda açıklanmış..

Özetle nezle olmamanız, üşütmemeniz ve her şeyden önemlisi burnunuzun sürekli açık tutulması gerekir. Çekilen burun iltahabın sinüslerde toplanmasına ve daha sonra bahsettiğiniz ağrılara sebep verir.

Yıllarca çektim müzmin bir şekilde. Hala daha zaman zaman çekerim. Baş bölgenizi direkt rüzgar, ter vs korumanız şart. En önemlisi burun yolları mutlaka açık olacak..

Geçmiş olsun...

SİNÜZİTTEN KORUNMA YOLLARI NELERDİR?
Sinüzitin en büyük sebeplerinden birisi soğuk algınlığıdır. Basit bir nezle bile sinüzite yol açabilir. Saçları ıslatıp soğuk havaya çıkmak, özellikle havanın rüzgarlı olmasıyla (link) yollarında enfeksiyon sonucu sinüzit gelişimine yol açar. Bu konuya özellikle gençlerimizin dikkat etmesi gerekir. Havanın kirli, dumanlı olması, klimalı ortamlarda uzun süre kalmak, özellikle sıcak havalarda terledikten sonra serinlemek için vantilatörün önüne geçmek sinüzite davetiye çıkarmaktır. Çok kuru ortamda bulunmamaya özen gösterilmelidir. Gerekirse evin nemi olması gereken miktara ayarlanmalıdır. Kaloriferli evlerde bu rahatlıkla yapılabilir.

Ayrıca uzun süren burun tıkanıklığı ve iltihabı, dişlerde meydana gelen bir iltihap sinüzitin oluşmasına yol açar. Sigara kullanmak, bir çok hastalıkta olduğu gibi sinüzitte de etken rol oynamaktadır. Bunun dışında solunum yolu alerjisi olan kişilerin, alerjen maddelerden uzak durması gerekir ve bu konuda doktora başvurmasında fayda vardır.

(Alıntıdır)

Ayrıca her insanda 4 adet sinüs kesesi vardır. Bunlardan iki tanesi göz altlarında, 2 tanesi kaş üzerindedir.

48806 dosyayı görüntüle

@MURAK paylaşım için teşekkürler. enqinHLC'in önerdiği Balaklava'yı deneyeceğim.

@baristr
Balaklava tek basina kesinlikle yetersiz,ister termalolsun ister normal.Genellikle ince kumas oldugu icin teelediginizde direk üşürsünüz.Mutlaka polar tarzi kumas ile ruzgari kesmek lazim

• Beğen
@tbag45 hocam n11 de polarlı termal buldum bir tane ama (link)

@baristr bas agrisini yapan soguk degil havadaki bakteri ve mantarlar yuzunden burun kanallarindaki iltihapin iyice artmasi ve tikamasidir.
Bu maska soguktan korumakla kalmaz temiz hava solumani saglar. Bu yuzden onermistim.

@baristr
O da ise yaramiyor denedim ruzgar geciriyor dostum

Gönderdiğim balaklavanın özelliğini dikkate alarak farklı çeşitlerine bakmanız uygun olur fakat özellikle windstopper olmasına dikkat edin. Mümkünse goretex gibi nefes alan türde olmasına özen gösterin. Yüz için çiğ sıcaklığınız yeterli gelecektir ama rüzgarı kesmeniz gerekmekte.

• Beğen
Tepkiler: Holiganguc
Geri