Scudo Sports

rüya bisiklet topluyorum (biraz yardım)

@H.Çağrı

cagrı daha gecen hafta uzerınde cok ust model parcalarla donatılmıs bısıkletımı sattım
neden alamıyımkı
sen bana kmc dıyorsun easton dıyorsun ama ben yurtdısından getırtmekten vazgectım cunku bunun gumrugu var vergısı var ugrasılmaz

sid dıyorsun onuda kullandım ama cok bakım ısteyen masa ben rebayı uzun sure kullanıp fazla bakıma goturmek ıstemıyorum
selle italy kevlar 135 gr olanını ıstedım ısmı yanlıs yazılmıs olabılır 120 euro fıaytı olan işte
xo trigger benım ıcın kullanımı daha kolay onu kullanamıyorum

en ıyısı turkıyede bulabılecegım ve toplayabılecegım bı malzemelr olsun
kadroyada gelınce artık orası allah kerım
cunku hangısını ıstesem yok oluyor baska bı sorun cıkıyor

zaten 7500 kıloluk bısıklet oldu

Scudo
Yurtdışından parça getirtme imkânınız varsa ve ''RÜYA'' bisiklet topluyorsanız aynakolu XTR yerine Tune, sele borusunu ve seleyi Schmolke yekpâre olarak da alabilirsiniz. Ax-Lightness yekpâre sele ve sele boruları da var. Oldukça hafifler. Gidon boğazını Syntace alabilirsiniz, 90 gr ağırlığı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Gidon olarak da 60 gr'lık Schmolke'ler var. Ama bu bahsettiklerim oldukça rüya parçalar. Mesela Schmolke ürünleri çok fazla pahalı. İmkânınız varsa bence daha da hafif parçalara yönelin.

Üstteki mesajınızı okumadan önce yazmıştım mesajımı. Meğer vazgeçmişsiniz parça getirtmekten. Bu durumda yazdığım mesajdaki parçaları alamayacaksınız.

Lastikler yok Lokman...

Tubeless lastik çifti en az 1200gr
Ayrıca vites kabloları da yaklaşık 70gr onlar
Sora tekerlek mandalları yok onlarda 80gr kadar eklemen lazım ortalama...
Ayrıca frenlerden 2 tane yani 680gr yazman lazım çünkü o tek ağırlığı..
Sele borusunun 27.2 ve 350mm olan yani en ufak modeli 180 gr geliyor bizzat tarttım... Yol modeli var 270mm o 160 gr geliyo ama çok kısa... Senin kullanacağın 400mm lik ve 30.9 olan model 200 +/-5 gr...

Yani yaklaşık 1730gr daha eklemen lazım bisikletin ağırlığına ve ayrıca kullanacağın greslerve Frenlerin ağırlığına eklenmeyen fren padlerinide ekleyince 1750gr de yuvarlak...

Bide tam hatırlamıyorum evde resmini çekmiştim tartıp ama SLR jant seti 1600gr civarı çıkıyodu ön arka...

toplamda 9250gr eder... gayette makul bir ağırlık bence disk frenli bir bisiklet için... Yarışmak için ve birazda sert kullanım için daha altı sakıncalı

@Sercan

sercancım ben sadece yurtdısından kadroyu getırtıcem
malzemelerı turkıyede bulabıleceklerımı yazdım
zaten 7.500 gr bısıklet topladım aama haberım yok
bu yeterlı degılmı?

@H.Çağrı

kanka pardon ben kadroyu getirtirken yanında onuda sokarsın diye söledim yoks Ritchey de süper yani ona lafım yok...

@H.Çağrı

ne lastıklerı yazdık
ne teller bıde hıdrolık frenı tek hesapladım:D
eyvallah cagrı bende nıye bukadar hafıf cıktı dıyorum ya...:D :D :D

Yok abi ilk zamanlar bu eksikleri bende yapıyodum insan alışıyo zamanla yapmıyosun...

@H.Çağrı

alısacaz artık cagrı
sadece kadroyu getırecem ıste yurt dısından ama daha cok merıdayı ıstıyorum onuda sadece kadro olarak satanı bulamadım bı turlu
fazla vergı odemek ıstemıyorum gumruge
rıtcheyler varken bosver daha hafıfını

Ha bide şey var Sid ile reba nın WC modellerinde iç mekanizma tamamen aynı aynı sid ne kadar bakım isterse rebada ister... kalın olmasından kaynaklanaklana bi mekanizma sağlamlığı yok yani...

@H.Çağrı

ama bicok kullanıcı ve satıcı
rebanın cok fazla bakım gerektırmedıgını ama sidin daha cok bakım gerektırdıgını soyluyorlar

Olabilir ama bence kilon müsait yani... Gnede karar senin...

@Because

Sidlerin çok bakım gerektirdiği fazla sorun çıkardığı söylentisi günümüzde tamaman bir hurafe, ilk çıkan sidler oldukça sorunluydu o yüzden sidler çok bakım gerektirir çok sık arıza yapar deyişleri bisikletçiler arasında dilden dile dolaşır olmuş...

@H.Çağrı

Sid wc konusunda Çağrıya katılıyorum ben de 85 kiloya varan varan zamanlarımda en teknik, en ağır koşullarda başarıyla yarıştım, Lokman sana haydi haydi çook rahat olur...

Lokman genel olarak Shimano XTR komponentlerini öneririm...

@Hakan Yazman

tesekkurler hakan abi
sid wc alıcam galıba yenıden :D :D :D

Reba Sid'e göre daha dayanıklı gözükürken 300 gram daha ağır. Kilon çok musait; bence Sid al sen.

Geri