Scudo Sports

Rus Mallarını Boykot Ediyoruz

Ben de günün yarısı elektrik kullanmayarak bu protestoya katılıyorum, sonuçta kullandığımız elektriğin hemen hemen yarısı rusyadan gelen doğalgaz ile üretiliyor. Batsın şerefsizler. Ayrıca bundan sonra Red Alert oyununda hiçbir şekilde rusları seçmeyerek tepkimi gösterecem.

Scudo
@ibrahim akartua
Boykotumuzla Rusya'ya zarar veremeyiz belki ama milli birlik duygularımız artar.

Polemik olmasin diye icerik tarafimca silinmistir.

Eğer mahallenin kabadayısına efelenmek istiyorsan, sadece kendi yeteneklerine, kuvvetine, üretim olanak varlığına inanmam, güvenmem gerekir. Başka birilerine güvenerek iş yaparsan, sonuç kesin olarak bellidir.

Bir hikaye: (kısaca özet)
Timur Anadolu'yu işgalinde fillerden ordusu vardı ve bu fillerden birini köylülere tarlada hizmet etmesi için armağan etmiş. Fakat fil bu her yeri kırıp-döküp talan etmeye başlamış.

Köylüler bakmış ki olmuyor...

Timur ile arası iyi olan Hoca Nasrettin'den rica etmişler:
- Bu fil köyü mahvedecek, Timur'a gidip fili geri almasını rica edebilir misin Hoca efendi?

Nasrettin Hoca yardım etmeye niyetlenmiş ama bilir ki bu durum güvenilmezmiş...
- Size tek şartla yardım ederim, siz de benimle Timur'un yanına varacaksınız ve ben de sizin adınıza isteğinizi söylerim.

Köylüler kabul etmişler ve hep birlikte Timur'un otağına varmışlar, huzura kabul edilmişler.

Astığı astık, kestiği kestik Timur seslenmiş:
-Söyle Hoca, isteğin nedir?

Hoca tam diyecek ki... birde bakmış etrafında, arkasında kimse kalmamış ???
- Ben köylü adına geldim, filden çok memmun kalmışlar, 1 tane daha fil istiyorlar, emir verin köyümüze bir fil daha göndersinler...
...
Sözün özü:
Kullandığın uçak kimin? indirdiğin uçak kimin?
Senin üretimin ne?

• Beğen
Tepkiler: liteon
Rusya yaptığınız bu boykotla ağır bir darbe almıştır tebrikler yoldaşlar

• Beğen
Tepkiler: Berke
@ibrahim akartua
Bravo Rusya da sizi duydu ve duruma çok üzüldü. Siz de Rusya'yı batırmış oldunuz. :)

An itibariyle bu konudan habersiz 10 yaşındaki oğlum, baba ruslar siteyi kapatırsa ne olur dedi? Ben daha ne dediğini anlamadan "film izleyemeyiz" dedi. :) :) :)

Neyse bir rus filmi tavsiye edeyim. Pavel Chukrai'den "hırsız" harikadır.

dünyada acımasızca iktidar savaşları dönüyor. bu savaşların çoğu da enerji kaynakları ve ekonomik güç için. türkiye maalesef bu savaşlarda söz sahibi değil sadece büyük abilerden hangisinin yanında yer alması gerektiğini ince ince hesaplaması gereken ülkelerden biri. tüm bu savaşlarda iktidarların yedikleri naneleri bize hamaset vs. ile yutturmaya çalışması umrumda bile değil. açıkçası bu kadar kirli bir düzende kimsenin tarafında yer almak, propagandası ile hareket etmek işime gelmez. keşke bu dünyanın düzeni bambaşka olsaydı. naçizane fikirlerim ve garibim john lennon'ın olmayacak duası :)

Rapira jiletimi 2 tıraş toplam 5 perde sonrası çıkardım attım çöpe. Normalde 5 perde daha çıkarırdı. Artık yeşil astracıyım. Kriz geçince devam ederim. Rapira f/p'dir.

• Beğen
Tepkiler: maviox
Eliniz değmişken "Uçağın Rusya'ya ait olduğunu bilseydik düşürmezdik" diyenleri de protesto ederseniz daha kapsamlı bir eylem olur.

Çocuklarını iyi eğit, alım gücünü arttır, iyi beslen, üreten ülke ol ki kimsenin malını protesto etmene gerek kalmasın.
Mal olma yoksa seni baskasi protesto eder..

Rus mallarını boykot etmenin en iyi yolu şu anda fazladan yanan bir ampulü söndürmek ya da gereksiz çalışan televizyonu kapatmaktır. Memleketimizin elektriğinin %65'i doğalgaz çevrim santrallerinde üretiliyor ve o gazın çoğu Rusya'dan geliyor.

Aslında çocuklarıma hep söylediğim gibi, savaşları önlemenin yolu da herşeyi daha az tüketmekten geçiyor. Bitmeden attığınız her kalem daha fazla üretim, daha fazla enerji ihtiyacı yani daha fazla savaş demek.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
http://img-comment-fun.9cache.com/media/f9c066c9143012173361035365_700wa_0.gif

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Yağız Gökmen
Söylenecek söz kesinlikle budur. :D

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Doğalgazı bence rahat rahat yakın artık katardan gelicek

Artık doğalgaz rahatça kulanabilirsiniz katardan geliyor

Protesto edilmeli mi edilmemeli mi bu ayrı bir konu. Ama bence protesto etmek isteyenler özellikle bir şeye dikkat etmeli: Her ne kadar Rusların bireysel olarak Türk mallarını boykot ettiğini duymasam da bireysel olarak bizi boykot etmeleri kendi adlarına çok tutarlı bir durumdur (bakın haklılar demiyorum kendi adlarına tutarlıdır diyorum) çünkü devlet politikaları da o yönde. Boykot ederek Devletlerini desteklemiş olurlar. Ama Türkiye hiçbir ekonomik yaptırım kararı almadan halk bireysel boykot yaparsa kusura bakmayın ama bu biraz safça olur. Bireysel olarak belki biraz rahatlarsınız ama burada da şu soru akla gelince o rahatınız da kaçar: Uğruna boykot yaptığım devletim neden ekonomik yaptırım kararı alarak benim boykotumu desteklemiyor?

@Murat Uluoğlu rusya ya hangi gerekçe ile yaptırım yapabiliriz ki sınırı ihlal ettiler düşürdük onlarda bizden alımı kestiler alımı kestikleri için mi ekonomik yaptırım yapacağız

@Nuhammet
Rusya'dan gelse de mecburen yakacaksın zaten.
Ocak ayında hava karlı -5 derece iken Rusya'yı boykot ediyorum diye evde donmaya razı olacağını pek düşünmüyorum ben. :)

doğalgazın taşınma şekli fiyatını da belirler. boru hattı değil de tanker kamyonlarla taşınacaksa vay halimize. bu arada katar doğalgazını boykot edebilirim. çünkü katar suudi arabistan'ın yaptığı gibi ışid gibi islamcı terör örgütlerine gizlemeye gerek duymadan destek sağlayan terörist devletlerden biri. ben devletimizin terörist yapılanmalarla bu kadar haşır neşir olmasını hiç hoş karşılamıyorum.

Geri