Scudo Sports

Runtastic Road Bike İncelemesi

Güzel bir uygulamaya benziyor.İndirip deneyeceğim.Pro sürüm ile arasındaki fark reklam olayı mı ? Mtb için olan uygulamayı da indirip deneyeceğim.Bakalım nasıl çıkacak ?

Scudo
@Snowblind
Hayır, farklarını söyleyeyim size,

-reklamsız,yolun eğim düzeyi, rotayı internet sitesi üzerinden önceden hazırlayıp cihazla senkron edebilme, canlı tempo ve destek, kadans ve kalp ritim ölçer, çevrimdışı harita, yoldayken fotoğraf çekip tag yapabilme.

Şuan aklıma gelenler bunlar.

• Beğen
Tepkiler: Snowblind
@cagdascaneroglu teşekkür ederim.Demo olanı indirip ben de şimdi aradaki farkı gördüm.10 lira için değer.Altta çıkan reklamlardan oldum olalı hiç haz etmemişimdir.

@Snowblind
Sanki 10 tl değildi, çünkü 10 tl olsaydı ben almazdım :D

Çevirim dışı harita varmış :) biraz menü farkli. Neyse bu canlı takip olayını kendi sitemize entegre edebilir mıyız acaba? Her bağlandığında farklı bir adres oluşturuyor.

Bunu ücretsiz indirme programları da var ama emeğe saygı olsun diye satın almanızı öneririm

enpara ile %50 pro versiyonunu satın almayı düşünüyorum. stravanın daha az şarj harcadığı söyleniyordu kullananlar ne diyor acaaba?

Bilgilendirme için teşekkürler.

Ben demosunu inceledikten sonra pro sürümünü almaya karar verip satın aldım.Ancak daha sonra çevrimiçi olmadan haritalara bakabilmek için yüklemek istedim.Ama maalesef harita yüklenecek kısmı bulamiyorum.Bilenler nereden haritaları yükleyebileceğimi yazarsa sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: cagdascaneroglu
merhaba, ben şuan Runtastic in normal sürümünü kullanıyorum, ilk zamanlar çok iyi çalışıyordu fakat şimdi bazı sorunlar yaşıyorum. örneğin; ışıklarda falan bekleyince program duruyor, otomatik olarak devam etmiyor, eve gelince programa bakıyorum sadece süreyi ilave etmek için soruyor. diğer bilgiler eksik kalıyor km, eğim,hız vs... acaba pro sürüme geçsem beklemelerden sonra otomatik olarak devam eder mi? her duraklamadan sonra telefonu çıkartıp programı başlatmak mümkün olmuyor.

@Snowblind
Valla anlamadım hocam ben şuan şoktayım :) eskiden ucuz olabilir mi acaba 2 ay once falan

@Snowblind Telefonun kendi haritalar uygulamasından kullanacağınız kadar bir alanı seçip indireceksiniz daha sonra çevrimdışı olarak runtastic'te kullanabilirsiniz.

@Snowblind

Çevrimdışı haritayı en verimli kullanmanın yolu; telefonumuzu uçak moduna alarak, sadece "gps butonu" açık kalacak şekilde kullanmaktır. Bu şekilde şarjın daha az giderek daha uzun süre dayanacağını düşünmekteyim.Deneyip göreceğiz.

Bu programı kullanma amacım sadece antreman turlarında ki analiz tablosunu görmekten ziyade keşif ve günü birlik uzun rotalarda "yol takibi yapmak, çıktığım eğimlerin ve yolların analizini yapmak"tır.

Programın çevrimdışı özelliğini keşif turlarında şu şekilde kullanıyorum.

1- Runtastic'in internet sitesinden keşfetmek istediğiniz rotanın çizimini yapıyorsunuz. (Tüm haritaları destekliyor, bu nedenden ötürü earth çizimi bana daha detay veriyor...)
2- Sitede rotayı oluşturduktan sonra uygulamaya da rotayı otomatik senkronize ediyor. Telefonunuzda "Runtastic"e giriyorsunuz. Sağ üstte "Rotalar" bölümünden "Oluşturulan" rotalara tıklıyorsunuz.

Screenshot_2016-02-12-10-07-48.png
(internet sitesi üzerinden hazırladığınız keşif veya antreman rotaları)

3- Oluşturulan rotalara tıkladığınız da rota konusunda tüm bilgileri size veriyor. ( Sanırım en çok sevdiğim özelliği bu :) )
4- Bu bölümde aşağıda ki üç seçenek yer alıyor:

Screenshot_2016-02-12-10-07-57.png
(Antalya'dan Kemer'e Hisarçandır Yolundan bir rota örneği. Buradan yapacağınız rota konusunda bilgi sahibi oluyorsunuz. Başımıza neler geleceği konusunda fikir sahibi olabiliriz :) )

Screenshot_2016-02-12-10-09-24.png
(Derece bölümünde eğim ve yapılan yolun yüzde kaçının yokuş-düz-iniş olduğu konusunda bilgi sahibi oluyoruz)

Screenshot_2016-02-12-10-09-30.png
(Burası da çizmiş olduğum rotanın haritada ki görünümü.)

İşte bu bölümde "çevrimdışı" özelliğini kullanıp burayı kayıt altına alıyorum. Bu şekilde sağ üstte bulunan kırmızı "indirme" simgesine tıkladığımızda sizin yapmayı planladığınız bu rotanın tümünü çevrimdışı harita olarak kayıt ediyor. Bu şekilde gereksiz fazla yerleri kayıt altına almış olmuyorsunuz.

Not: Tabi ki "uydu" görünümü ya da "varsayılan(googlemaps)" haritası olarak çevrimdışı kayıt yapmıyor. Bisiklet haritası diye bir seçeneği var o çevrimdışı kayıt altına alıyor. Ama sonuç olarak haritanın üstünde rotanız çizili olduğu için; yollar görünmese bile çizilmiş iz kaydını izleyerek rotanızı tamamlayabiliyorsunuz.

Keyifli pedallamalar...

@kutlucan eskiden ne kadar olduğunu bilemiyorum zira ben de uygulamayı burda okuyunca öğrendim.Ama her kuruşunu hak ediyor bence.Bugun denedim ve gayet güzel olduğuna şahit oldum.

@ceyhunözkan teşekkür ederim.

@cagdascaneroglu Ayrıntılı anlatımınız ve emeğinizden ötürü gerçekten çok teşekkür ederim.

@cagdascaneroglu özellikle rota ozelliginin kullanimi hakkında bilgiler edindim, tesekkur ederim. Bu arada pro versiyonun canlı takip özelliği, korsan yüklemede kullanılamıyor. Böyle uygulamaları, satın almalıyız. Daha da geliştirmelerine yardımcı olmak adına.

• Beğen
Tepkiler: cagdascaneroglu
@Halilibrahim
Gerek yok ipramcim biz mtb ciler ufak ufak gittiğiniz icin mahalle kiraathanesinden camdan bile baksalar bizi takip edebilirler ejehehehe :D

Bir süredir kullanıyorum gayet memnunum. Ama mapmyride sanki daha kullanışlı gibi.

Geri