@Snowblind
Çevrimdışı haritayı en verimli kullanmanın yolu; telefonumuzu uçak moduna alarak, sadece "gps butonu" açık kalacak şekilde kullanmaktır. Bu şekilde şarjın daha az giderek daha uzun süre dayanacağını düşünmekteyim.Deneyip göreceğiz.
Bu programı kullanma amacım sadece antreman turlarında ki analiz tablosunu görmekten ziyade keşif ve günü birlik uzun rotalarda "yol takibi yapmak, çıktığım eğimlerin ve yolların analizini yapmak"tır.
Programın çevrimdışı özelliğini keşif turlarında şu şekilde kullanıyorum.
1- Runtastic'in internet sitesinden keşfetmek istediğiniz rotanın çizimini yapıyorsunuz. (Tüm haritaları destekliyor, bu nedenden ötürü earth çizimi bana daha detay veriyor...)
2- Sitede rotayı oluşturduktan sonra uygulamaya da rotayı otomatik senkronize ediyor. Telefonunuzda "Runtastic"e giriyorsunuz. Sağ üstte "Rotalar" bölümünden "Oluşturulan" rotalara tıklıyorsunuz.

(internet sitesi üzerinden hazırladığınız keşif veya antreman rotaları)
3- Oluşturulan rotalara tıkladığınız da rota konusunda tüm bilgileri size veriyor. ( Sanırım en çok sevdiğim özelliği bu

)
4- Bu bölümde aşağıda ki üç seçenek yer alıyor:

(Antalya'dan Kemer'e Hisarçandır Yolundan bir rota örneği. Buradan yapacağınız rota konusunda bilgi sahibi oluyorsunuz. Başımıza neler geleceği konusunda fikir sahibi olabiliriz

)

(Derece bölümünde eğim ve yapılan yolun yüzde kaçının yokuş-düz-iniş olduğu konusunda bilgi sahibi oluyoruz)

(Burası da çizmiş olduğum rotanın haritada ki görünümü.)
İşte bu bölümde "çevrimdışı" özelliğini kullanıp burayı kayıt altına alıyorum. Bu şekilde sağ üstte bulunan kırmızı "indirme" simgesine tıkladığımızda sizin yapmayı planladığınız bu rotanın tümünü çevrimdışı harita olarak kayıt ediyor. Bu şekilde gereksiz fazla yerleri kayıt altına almış olmuyorsunuz.
Not: Tabi ki "uydu" görünümü ya da "varsayılan(googlemaps)" haritası olarak çevrimdışı kayıt yapmıyor. Bisiklet haritası diye bir seçeneği var o çevrimdışı kayıt altına alıyor. Ama sonuç olarak haritanın üstünde rotanız çizili olduğu için; yollar görünmese bile çizilmiş iz kaydını izleyerek rotanızı tamamlayabiliyorsunuz.
Keyifli pedallamalar...