Scudo Sports

Runtastic gps sorunu

@Mustafa Şahin anladım hocam benmde pro versiyonu çok fazla bir para değil ama hoşuma gitmişti açıkcası eğer düzelmezse strava yı yüklerim bende onu kullanmayı öğrenirim :)

@Taxonera hocam bugün mobil veriyi kapatıp denedim sonuç yine aynı bir kaç gün önce çalışan şey durduk yere bozuldu
@ilker hocam strava daki sorunla ilgili önerilen programı deneme şansınz oldumu acaba ? acaba bide o şekilde mi denesem

Yarın telefoncuya uğrayıp gps in arızalı olup olmadığından emin olmak istyrm bi arıza varsa garanti kapsamına girer heralde

Scudo
@Mustafa Şahin
@Mustafa Şahin

Yanılmıyorsam bu tür yazılımların serverları mevcut. Web sitelerine girerek kaydınızın olup olmadığına bakabilirsiniz.

Tüm kayıtlarım orada fakat gps bağlanamadığı için uygulamayı kullanamıyorum

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tekrardan mrb bugün internette bu konuyla ilgili bir araştırma yaptım telefonuma bir uygulama yükledim(@ilker hocama önerilen uygulamaya benzer bi uygulama) küçük bi güncelleme yaptıktan sonra sorun şuanda çözüldü gibi gözüküyr uygulamayı açtıktan sonra bulunduğm konum tam olarak belirleniyor.İftardan sonra küçük bi tura çıkıp denemesini yapıcam sorun çözülmüş ise nasıl yaptığımı detaylı olarak aktarmaya çalışırım :)

@ilker

Bahsettiğiniz problemi bir ara ben de yaşamıştım, paylaştığınız program büyük ölçüde sorunuma çare oldu, programı hassas pusulasından dolayı daha önce de kullanmıştım ama aGps verilerini güncelleme özelliğini bilmiyordum. Artık telefonum gps uydularını çok hızlı ve hatasız bir şekilde buluyor. Sorun yaşamasanız bile yüklemenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: kulebey
dün akşam deneme fırsatım oldu ve sorun düzeldi.
Sorunu nasıl düzelttiğime kısaca değineyim belki bu sorunu yaşayanlara yardımcı olabilirim.Cevap veren ilgilenen herkese teşekkürler bu arada :)

Sorunu çözmek için ben 2 yol daha doğrusu 2 ayrı uygulama buldum.İkisinide dilim döndüğünce anlatmaya çalışıcam

1- (link)
@ilker hocanında belirttiği gibi bu programı indiriyorsunuz.Daha sonra uygulamadaki sol menüden A-GPS durumunu yönet seçeneğine tıklayıp sıfırla tuşuna basıyoruz.Bu adımdan sonra telefonu yeniden başlatıp tekrar aynı yere gelip indir seçeneğine tıklıyoruz ve bu şekilde a-gps i güncellemiş oluyoruz.bundan sonra gps in konumunuzu bulması için 2-3 dk bekliyorz ve sorun çözülüyor. :)

2 - (link)

Bu uygulamada yukarıda verilen uygulamanın benzeri.Yükledikten sonra sağ üstte bulunan 3 nokta olan simgeye tıklıyoruz ve clear A-GPS tuşuna tıklıyoruz.Bunu yaptıktan 5-6 sn sonra Update A-GPS tuşuna tıklayıp güncelleştirmemizi yapıyoruz daha sonra yine gps in konum bulması için bekliyoruz.

Gps in konum bulması ilk seferde bayaa bir sürmüştü hatta ben tamam sanırım benm gps arızalı demeye başlamıştım o yüzden sabırlı olmakta fayda var.Ben bu şekilde problemi çözdüm.Umarım aynı sorunu yaşayan varsa yardımcı olabilirim :)

• Beğen
Tepkiler: ilker
Elmada olmuyor böyle şeyler...:)

HAYATATRİBÜNDENBAKANLAR

• Beğen
@murat3632 Sorununuzun çözülmesine sevindim. Benim için çözüm olmadı, özellikle yürüyüş anında.
Zig zag çizmekten yürüyüş mesafemin yaklaşık 2 katını gösteriyor Strava. Acaba diyoruum telefon mu bozuk ama aynı anda Runtastic açıyorum onda sorun yok.
Bisiklete binerken ise hata payı daha az oluyor ama arada düz çizmeler ve zig zaglar hala var. Yalnız Strava ile bu tarz sorun yaşayan başka kişiler de duydum. Strava ve uydu senkronunda problemler var sanırım.

Bu arada belki telefon ve işletim sistemi de önemlidir, Z3compact ve Android 6.01 kullanıyorum.

• Beğen
Bende de discovery var ve aynı sorunu yaşıyordum. Kaydı başlatınca direk aşağı iniyordu uygulama. Bugün deneyeceğim, inşallah bende de düzelir hocam. Çok istiyordum da olmuyordu :)

Ben de iPhone'la benzer bir sıkıntı yaşamıştım. Sorunu şu şekilde çözdüm. Aynı anda gps i kullanan başka bir program varsa program sapıtıyor. Gps kullanan diğer programları kapatmak. Belki faydası olabilir.

• Beğen
elmaya o kadar para vermem telefonlara pek ilgim yok
@Charlie
programı yükledikten sonra ilk gps uydularını bulurken sabırlı olun program tam konumunuzu bulduktan sonra runtastic i açın inş düzelr
@ilker
zik zak çizmesi yoktu benmkinde daha doğrusu hiç bişey yoktu :) birde aynı işlemleri gps test uygulamasıyla deneyin istersenz hatta ikiside dursun telefonunuzda belki gps pes eder :)
@Fergen
mantıklı belki 2 programda aynı anda ölçüm yaptığı için karışma oluyor olabilir

Geri