Scudo Sports

Rulmanlı Pedal Bakımı

Olgunn

Üye
Tepki
105
İsim
Olgun M.
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba. Pedalım Zozo FP-953ZP Rulmanlı Platform Pedal. Erdoğanlar bisikletten aldım(10.07.2021 tarihinde). Link:(link) Tam 1753 km yol yaptım. Pedal kendi ekseni etrafında rahat dönmüyor, direnç uyguluyor bu da performansı etkiliyor. Pedalı söktüm resim ekliyorum. Bu pedala nasıl bakım yapabilirim? Neyle temizlemeliyim ve yağlamalıyım? Kasanın içinde rulman var, pedalı komple tinere yatırsam zararı olur mu?

Dosyalar

• WhatsApp Image 2022-07-13 at 8.53.21 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-13 at 8.53.21 PM.jpeg
    70,8 KB · Okunma: 72
Scudo
Komple tinere yatırırsanız rulmanları uygun ekipmanla söküp kalsiyum bazlı bir gres ile tekrar yağlamanız gerekir.

ilk evvela mili ve milin yuvasini guzelce temiz bir bezle silin ve eski yagi arindirin, sonrasinda mili bolca (normalden fazla olacak sekilde) gres yagiyla yaglayarak tekrar ayni sekilde monte edin. Rulmanda bir sorun olacagini dusunmuyorum, milin bir tarafi Bushing uzerinde dondugu icin gres yagini bolca surdugunuzde hem fazla boslugu almis olursunuz hemde pedalin sorunsuz donmesini saglamis olursunuz

Teşekkür ederim.

pedaldan memnunmusunuz, bende aynısından almayı düşünüyorum, önerirmisiniz.?

Merhaba pedaldan memnunum. 1753 km yaptıktan sonra akışkanlığı azalmıştı ama şu an temizleyip yağladım ve kendi ekseni etrafındaki akışkanlığı oldukça iyi. Yüzeyi geniş olduğu için konforlu bir pedal ve pedalı öneririm.

Geri