Rubleden gelen sürtünme sesi

Tepki
71
Bisiklet
Orbea
Arkadaşlar merhaba,bugün bisikletimin vites ayarını yaparken rubleden ses geldiğini fark ettim.Ruble dönerken rahatsız edici bir ses çıkarıyor.Sebebi dişlilerin arasına toz,toprak,kir vb.. maddeler kaçmış olması mıdır?Yoksa başka ihtimaller de var mıdır?Ruble anahtarı olmadığı için sökemiyorum da.Rubleyi yerinden çıkarmadan bir çözüm yolu var mı? Yoksa bisikletçiye gidip ona mı söktürmem gerekir?Yardımlarınızı bekliyorum:)
11015765_10153104386737378_1733520136_n.jpg

Scudo

Murat B.

Forum Trolü
Tepki
12.194
Bisiklet
Specialized
Dişlilerin arasına birşey kaçsa bile ses yapmaması lazım, çünkü dişliler freehub ile beraber hareket ederler. Ruble boşa dönerken olmaması gereken bir ses çıkarıyorsa, göbeğin içine birşey kaçmış veya içindeki gres özelliğini kaybetmiş olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa balcı

Cihan Şar

Aktif Üye
Tepki
132
Bisiklet
Scott
@Mustafa balcı O parçayı çıkartma imkanınız varsa öyle denemenizi tavsiye ederim, en sağlıklısı o olacaktır. Birde bu bahsettiğiniz ses acaba tüm viteslerde mi çıkıyor yoksa ilk vitesler de mi? eğer ilk viteslerde diyorsanız ısrarla o koruyucu plastiği çıkarıp tekrar kontrol edin derim.

Tepki
71
Bisiklet
Orbea
@halil halil Rublenin görülen kısımlarında paslanma söz konusu değil hocam,ışıktan dolayı öyle sandınız sanırım.
@Cihan Şar Dediğiniz gibi bir kere de öyle deniyim.Ancak arka tekerleği komple söküp rubleyi elimle çevirdiğimde de aynı ses gelmekte.
@Murat B. Dediğiniz gibi olabilir,ihtimalleri değerlendireceğim cevaplar için teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: halil halil

halil halil

Forum Bağımlısı
Tepki
1.564
https://i.hizliresim.com/ZL3EJz.jpg

sol tarafta hafif var gibi
yattı mı bu