Scudo Sports

Rubleden gelen ses

denemekle birşey kaybedeceğimi düşünmüyorum o yüzden deneyecem.İnşallah freehubla felan uğraşmadan hallolur.

Scudo
@soner canlı Eğer freehub kapağı ki gevşek olsa arka vites ayarlarınız tutmaz, kaldı ki kapağın işlevi kasetle freehub arasındaki montajı sağlamaktır. Ve yine kaldı ki zaten KASET FREEHUB üzerine yağlanarak monte edilmez. Siz dedim ya, QR mandalını yağlayın, baktınız olmadı, temizlemek 5 dk nızı almaz.

WALLA BEN ANLAMADIM Kİ HOCAM BİSİKLETİ HER TEMİZLEDİĞİMDE BÖYLE Mİ OLACAK? ŞAŞTIM KALDIM.MANDALI DENEYECEM SONUCUNU YAZARIM

@Boran06 Siz sanırım ruble kapağı (lock ring) ile freehub kapağını karıştırıyorsunuz.

Ruble kapağı şöyle bir şeydir; rubleyi freehub'a sabitlemek için kullanılır.

43070204.jpg

Benim bahsettiğim freehub kapağı ise şu; freehub gövdesini jant göbeğine sabitlemek için kullanılır:

7NPA2L.jpg

Ayrıca şu noktayı da yanlış biliyorsunuz: Ruble freehub üzerine takılırken freehub yüzeyi ve ruble içindeki yivler de greslenir. Eğer greslenmez ise, bir müddet sonra rubleyi sökmeniz gerektiğinde rubleyi sökmeniz çok zor olur.

@Boran06
Merhaba arkadaşlar herkese
bana yardımcı olabilirmisiniz forumda konusunu bulamadım arka göbekten ses geliyordu büğün götürdüm bisiklet daha 2 aylık doğru düzgün kulanmadım göbeğin bir trafı pırıl pırıl diğer taraf balçık pas karışmı gibiydi bisikletçi dedi pislik gitmiş içine neyse bakımını yaptı bilyeler ve göbek sağlam dedi ama yine tıkırtı var dedim yine ses var dedim biraz kulan düzelmese getir göbeği değişiriz dedi bu ses nereden geliyor olabilir ve bu göbek değişecekse garanti kapsamında değilmiş150 TL fiyat çekti yardımcı olurmusunuz

akşam qr mili yağladım rubleye de ön taraftan biraz yağ sıktım.Ses devam ediyordu.Sabah işe geldim akşam döndüğümde ses kesilmişti.Şu an ses yok.Ancak her temizlik yaptığımda bu sorunu yaşacayam galiba.

Merhaba

Sürerken tak tak ses geliyor bisikletimden. Eskidende olurdu nadir. Şimdi sürekli tak tak ses geliyor. Pedal çevirmezkende ses var. Ben araştırmalar neticesinde rubleden şüpheleniyorum. En son sürüşte pedala çok yüklendim. Ondan sonra kalıcı oldu. Rubleyi eski jantlarımı değiştirirken mahalle bisikletçisine değiştirtmiştim. Galiba ya tam sıkmadı ya başka şey. Ne yapmamı tavsiye edersiniz. Yada ruble denmi ses geliyor nasıl kesinleştiririm. Arka jant akort sorunu var biraz. Ama freni açıncada ses var. Sürtme değil. Zaten boşta tekerleri döndürünce ses yok. Ama üstüne binip sürünce ses var.

Tavsiyeniz nedir. Bakımada götürmek istiyorum gerçi, akort ayarı vesaire. Bisiklet hibrid şehir bisikleti.

Merhaba

Sürerken tak tak ses geliyor bisikletimden. Eskidende olurdu nadir. Şimdi sürekli tak tak ses geliyor. Pedal çevirmezkende ses var. Ben araştırmalar neticesinde rubleden şüpheleniyorum. En son sürüşte pedala çok yüklendim. Ondan sonra kalıcı oldu. Rubleyi eski jantlarımı değiştirirken mahalle bisikletçisine değiştirtmiştim. Galiba ya tam sıkmadı ya başka şey. Ne yapmamı tavsiye edersiniz. Yada ruble denmi ses geliyor nasıl kesinleştiririm. Arka jant akort sorunu var biraz. Ama freni açıncada ses var. Sürtme değil. Zaten boşta tekerleri döndürünce ses yok. Ama üstüne binip sürünce ses var.

Tavsiyeniz nedir. Bakımada götürmek istiyorum gerçi, akort ayarı vesaire. Bisiklet hibrid şehir bisikleti.
Arka göbekten de geliyor olabilir. Bir arkadaşımın Cannondale Caad8 bisikletinde de olmuştu bu ses, sonunda göbekten geldiğini öğrenmiş ve göbeği değiştirerek sorunu çözmüştük. İmkanınız varsa başka bir ruble ile de deneyin. Devam ediyorsa göbekten gelme ihtimali yüksektir.

Göbek bilyalı ise bilyanın birinde veya çanakta zedelenmiş kısım olabilir. Bilya oradan geçerken yapıyodur. En muhtemel bu gözüküyor bu portrede.

Göbek daha mümkün gözüküyor bu durumda. Teşekkürler ona göre planlama yapıyım.

Geri