Scudo Sports

Rubledeki dişli sayısının önemi?

SRAM SX Eagle 12 hız MTB bisiklet Groupset 34/38T 170mm SunShine 11-52T 9-50T XD kaset

SRAM SX kartal 12 hız MTB bisiklet Groupset 34/38T 170mm SunShine 11-52T 9-50T XD kaset

hem yokuşta hem de düzlükte hızlı gidebilir miyiz bununla Carraro big Deore 2912 bisikleti bu Sram ile yükseltsek ?

anlamadığım şey burada 11-52T arka dişli oranı ise 9-50T nedir ?

34/38 T aynakol dişli sayısı mıdır ? Bu aynakol çift yapraklı mıdır ?

Fiyatların sürekli yükselmesinden ötürü ve Sram 2912 daha çıkmadığı için Shimano deore alıp bu Sram ile yükseltmek değiştirmek istiyorum şimdiden teşekkürler

Scudo
linki gönder istersen dostum
34 veya 38 aynakol ile 11.52 ile 9.50 rublelerinden birini kombinleyebilirsin demek
38 aynakolu 9.50 ruble ile kullanırsan sanki 46 t aynakol dişlisini ruble de 11t en küçük dişli ile kombinlemiş gibi hızlı gidersin

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
SRAM SX Eagle 12 hız MTB bisiklet Groupset 34/38T 170mm SunShine 11-52T 9-50T XD kaset

SRAM SX kartal 12 hız MTB bisiklet Groupset 34/38T 170mm SunShine 11-52T 9-50T XD kaset

hem yokuşta hem de düzlükte hızlı gidebilir miyiz bununla Carraro big Deore 2912 bisikleti bu Sram ile yükseltsek ?

Fiyatların sürekli yükselmesinden ötürü ve Sram 2912 daha çıkmadığı için Shimano deore alıp bu Sram ile yükseltmek değiştirmek istiyorum şimdiden teşekkürler
İlk sayı, (9)en küçük dişlideki diş sayısını ve ikinci sayı(50) en büyük dişlildeki dış sayısını ifade eder.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Sinan1984 O aynakol çift değil. Sadece dişllisi değişik ölçülerde satılıyor. Sizin bisikletin aynakolu 32t imiş. Deore aynakolunuza daha büyük bir dişli (Örneğin 36t) alıp takarak ya da ikili aynakol sistemine geçerek düz yol hızınızı artırabilirsiniz. Ancak ikili aynakol, ön vites ve ön aktarıcı yetmeyebilir. Kapasite hesabı yapmak lazım. Vites sistemlerinden biraz anlamak gerekiyor.

Vites sisteminiz anladığım kadarıyla 12li deore 10 51 kaseti var

Sram sete yükseltiğinizde jant yada jant göbeği değişecek çünkü sizin göbeğiniz shimanonun microspline adlı bir göbek türü(bi an aklıma gelmedi türü yazdım) gibi bişey kullanıyor ama aram sette ya xd(sramın kullandığı)göbekli bi jant göbeği alacaksınız ya da hyperglide (normal kaset rublede kullandığımız) göbek alacaksınız çünkü yukardaki setteki rublelerden bir xd diye büyük ihtimalle hyperglide
Birde orta göbek değiştireceksiniz shimano hollowtech göbek kullanıyorsunuz sram dub orta göbek kullanıyor
Ve vites setiniz zaten güzel
Microspline 9-50 kaset alın
Yada büyük dişlileri kullanmıyorsanız aynakol dişlisini büyütün daha az masraf yaparsınız

Merhaba
bisiklette 11/34 105 ruble var, trainera 11/28 105 ruble takmak istiyorum. ikisi de 11 dişli ama yapraklardaki diş sayıları farklı olacak. trainerda 28 kullanıp biraz beni zorlasın istiyorum ama dışarıda 34 gerekli. janttan trainera, trainerdan janta geçerken ayar istermi ki?
aslında trainerda şu anda 11/28 105 takılı ve başka bisikletle onu kullanıyorum ama eski seri 105 10 dişli. 11 li sistemle kullanamam heralde ?

Edit :
kendime cevap. yabancı forum sitelerinden baktım 11 li sisteme 10 lu ruble olmuyor kolların çekme oranları farklı olduğu için. jant trainer değişiminde de aynı oranlar olmayınca ses yapıyor yani ayar gerekiyor. çok sık içeri dışarı yapanlar için aynı olması şart.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Geri