Scudo Sports

Rublede 11t son seviye mi?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
En büyük yaprak gittikçe büyürken son yaprak 11t ile sınırlı galiba. Daha düşürülebilir mi görüşleriniz neler?

Scudo
e-thirteen markasının 9-46 rublesi var

p5pb14216018.jpg

@Infinity dragon
BUnlarda zincir uzunluğu sıkıntı olmuyor mu?Büyük dişliye göre normal gelen uzunluk, küçük dişlide bol gelemez mi?

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
@Harun Salcı 7'li olacağını sanmıyorum çünkü göbeğinde 9 dişliye uyumlu olması gerek.

@Raptor8 O konuda ben de pek bir şey bilmiyorum ama bu ruble 1x11 sistemlerde kullanılıyor o yüzden zincir uzunluğu pek etkilemiyordur bence.

maxresdefault.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Sram'da 10-24 7'li varmış.

(link)

Cehaletimi bağışlayın da kaset ruble ne demek bir de o t harfinin anlamı nedir ?

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@Eroseros Ruble arka dişli. t (tooth) diş. Rubledeki dişler

Zincir sıyrılmadan veya aşınmaya sebep olmadan yük altında en az kaç dişle arka rubleye tutunmalıdır ?

11T rublede bile zincir en fazla 5-6 diş tutuyor, zincirde veya rubledeki en ufak deformasyonda üzerine tork bindiği anda zincir sıyırmaya başlar. Aşınma katsayısı neredeyse karesel, yani hem herbir dişe daha çok yük biniyor hem de dişli küçük olduğu için devir arttığından aynı diş zincirle daha sık temas ediyor.

Downhill'da 9 diş kullanılabilmesi gayet mantıklı, üzerine tork binmiyor.

Arka dişliler ruble dendiğini biliyorum da kaset ruble diye bir tabir var. Nedir ve basja ruble tipleri var mi onu merak etmiştim.

@Küsküllü Bela
Bisiklet markası o: (link)

@Harun Salcı
3T markalı bisikletler tekli aynakol kullanıyor.
3T markasının 3 tane modeli bulunuyor.
-Strada modelinde kaset 11-36
-Exploro modelinde kaset 11-42
-New exploro Flaymount modelinde yine 11-42

Asıl farklılık bir pro continental takım olan Aqua Blue Sport takımının kullandığı 3T pro team bisikletletlerinde.Kullandıkları kaset yarışın karekterine göre değişiyor.
Örneğin Amstel Gold Race gibi devamlı irtifa kazanımının olduğu inişli çıkışlı bir yarışta kullanılan kaset
9-10-11-12-13-15-17-19-22-26-32
3T-Bailout-Road-11-speed-Cassette-black-9-32-59559-189906-1503588006.jpeg

3t-strada-2018-team-bike2.jpg

Geri