Scudo Sports

Ruble Sorunu?!

Tepki
15
Merhaba arkadaşlar Bağcılar'da ki ustamın atölyesini kapatması yüzünden bisikletimi Bahçelievler'deki başka bi ustaya akord ayarı için götürdüm yaklaşık 2 ay önce.

Bu usta yüzünden rublem ( Shimano SIS 6lı ) hafif ama göze de batacak bir şekilde sallanıyor. Arka jantın akord ayarının yapılması için, tekerleğin sökülmesi gerekiyordu ( daha önce hiç sökülmemişti - ilk olacaktı :) ). Usta ayarı falan yaptı, tekerleği yerine taktı. Pedalı çevirdiğimde rublenin göze batacak şekilde sallandığını gördüm. Ustaya söyledim bak daha önce sallanmıyodu öyle olsa kesinlikle gözüme batardı çünkü bu konularda titizim vs. Adamın cevabı: "Sen farketmemişsindir, hangi bisikleti getisem aynısını yapar çok önemli bir şey değil. Bunu yapmayacak bisiklet Scott gibi olanlardır onlarda göbekten bağlıdır" oldu. Bunun üzerine en az 5-6 ayrı bisikletçiye baktırdım hepsi de çok önemli bi ayrıntı olmadığını söylediler. Velev ki öyle olsun, o zaman niye daha önce sallanmıyordu? Kesinlikle eminim arkadaşlar adam tekerleği çıkarana kadar sallanmıyordu, o kadar yıllık bisikletimi tanırım heralde.
Tamam sürüş sırasında fazla hissedilmiyor ama bir şekilde beni rahatsız etmeyi başarıyor. O kadar yıl bir sorun çıkamayıp da bi ustanın dokunuşuyla böyle olması açıkcası sinirimi bozuyor..:mad:

Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler...

Scudo
Yanlışlıkla bisikletçin göbek milini yamultmuş olabilir.Bende aynı sorunla karşılaştım.Bisikletin arka göbek milini değiştirdim sorun kalmadı.

Bisikletimde yokuş çıkarken arka vites bazen 5 sonraki dişlilerde atma yapıyor.yeni başladı bu olay rublenin değişmesimi gerekli yada vites ayarlarından olabilirmi? bide rublenin ömrü kaç kmdir.(deore ruble)nin

Şerif bu bela 9lu sistemin belası işte :) Saydığın 3 faktörde etkili.

Ruble+Zincir değişimi senin sürüş şekline, sürdüğün parkurlara, bakım alışkanlıklarına göre değişir.

Eskiden 8li ruble ile 2-3 zincir eskitebiliyorduk. Şimdi ise 1 zincirde ruble bitiyor, yeni zincir takınca da uyum sağlamıyor.

Bence burada tamamen vites ayarları çok iyi durumda iken kaydırma varsa değişimi düşünmek.

rublenin dişlerinde gözle görünür erime yoksa sorun vites ayarlarında.eğer vitesayarlarıyla düzeltilemezse aktarıcıda problem var demektir. zinciri de kontrol etmekte fayda var.

bu sorun arka vites ruble arka vites kulakçığı gibi bir çok etkeni var arka vitesin hafif bi ayar bozukluğundan yapabilir ruble çok eskimişse arka vites kulakçıkğın hafif eğilmesinden olabilir bunların hepsini kontrol etmek gerekir.

slm arkadaslar yenı aynakol aldım zıncırı degıstırdım ama ruble nı 8 le 9 ncu dıslılerı kacırıo rubleyı degıstırmeden bır cozumu olabılır mı saygılar

Rubleniz eski zinciriniz yeni olduğu için, Zinciriniz rubleye alışana kadar bu gibi sorunlar yaşanabilir...

Ama Rublenizde oldukça eski ise onuda değiştirmeniz iyi olur...

sagolun 1 senelık rubel xt attırıcının gergı vıdasından olma olanıyı varmıdır etkısı olabılırnı

benimde aynı sorundan yakındığımı söylemeliyim 8li sistemimin 8 inde zincir kaçıyor bende bir üstte kullanıyorum

Eğer sorun ilk ve sondaki viteslerde ise ayarlamayı deneyebillirsiniz aynı sorun bende de vardı zincir ruble-kadro arasına sıkışıyordu gerekli ayarlardan sonra düzeldi ulaşabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım:)

Arkadaşlar yaklaşık 10 aylık Bianchi Sauk kullanıcısıyım bisikletimle ufak çukurlardan falan geçerken ses yapıyodu sonunda sesin nedenini arka jantı sökp janta yanlardan yavaş yavaş vurunca anladım ses rubleden geliyormuş . Rublenin dişlerinden tutup sağa sola dogru esnetmeye çalıştığımda boşluk olduğunu gördüm. Bu boşluğun nedeni tam olarak nedir ? Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler :)

benım rubledede hafıf bır oynama var dogal bısıymı bılmıyorum

Doğal bişey olduğunu hiç sanmıyorum çok çok küçük bi boşluk BELKİ olabilir ama ses yapıcak kadar bi boşluğun normal olduğunu sanmıyorum .

Doğal birşey değil:Rublenin oynamaması lazım önce rublenin sıkma yerini bir sıkın boşluk hala devam ediyorsa açın arada cok ince bir pul olması lazım yoksa yada iyice ezildiyse kutu kolanın dış yüzeyinden aynı çapta bir pul kesin sanırım o boşluğu alacaktır.Boşluk çok fazlaysa kola kutusundan yaptıgınız puldan 2 tane de koyabilirsiniz.

Hmm hocam yardımın için teşekkür ederim bunu deneyeceğim :)

Arkadaşlar merhaba. Yine ben ve yine bir sorun. :D
Hasan Kılınç arkadaşımızın konusunu incelerken (oda inş. sorununu biranönce çözer) bende Salcano kullandığım için dur ulan bendede varmı acaba bu diye devirdim bisikleti başladım hızla pedal çevirmeye. O sorun çok olmamakla birlikte yeni bir sorun keşfettim :D Rublemin 8. ve 9. dişlilerinde (8. biraz daha az olmak üzere) yamukluk var. Bunları pense ile düzeltsem ruble adına bir sorun olur mu acaba? Yada başka türlü bu sorunu nasıl çözebilirim?
İlgilenenlere teşekkürler :)

Geçmiş olsun :) bendeki sorundan farklı galiba senin rublede. Salcano modeli ne acaba. astro 270 SRD ise rublenin bütün dişlileri çıkıyor onları çıkarıp düzeltmeyi deneyebilirsin. bu değilse bile yine de bak belki hepsi çıkıyordur benimkinde çıkmıyor.

bu arada benim o sorununn daha neyden kaynaklandığını bulamadım. Lastikten olma ihtimali var. sizinde Lastikler Continental Race King 2.2 mi acaba ? Janta tam oturmadıysa yapıyordur.

Bisiklet Ng 255 Sd. Lastikler maxxis detonator 26*1.5. Lastiklerim tam düzgün dönmüyor zaten ondan yapıyor onu biliyorum :D Ruble ise deore 9lu.. penseyle düzeltirim gibi geliyo ama bakalım..

Geri