Scudo Sports

Ruble sökme yardım

sonerveozer

Forum Bağımlısı
Tepki
175
Bisiklet
Mosso
kaset rublenin çeşidi varmı..?

görüldüğü üzre sabit olmayan bir çeşidi varmış ancak ben rubleden kurtulamadım..:D

http://img517.imageshack.us/img517/4345/frhub2yj0.jpg

üzerin de shimano 600 7v göbek var.. 7li bir de ruble var

nasıl sökülecek bilemiyorum..:rolleyes:

yardımlarınız için teşekkürler..

Scudo
7 li sistem rubleler kaset tipi degil vidalıdır. herhangi bir bisikletcide sokturebilirsiniz. kendiniz sokmeniz biraz zor Kolay gelsin...

Selamlar arkadaşım. 7 vitesli kaset tipi göbeklerin bazılarında en küçük dişli vidalı veya kilit somunlu olabiliyor. Bunlardan hangisi olduğunu öncelikle öğrenmek gerek. Daha da önemlisi bu rubleyi sökmek için elinde anahtarının olup olmadığı. Öncelikle bunları temin etmelisin eğer ki kendi bisikletimi kendim tamir edeyim istiyorsan. Ben tamir işine igrmek istmem dersen de Condor arkadaşımızın dediği gibi bir bisikletçiye gitmeni tavsiye ederim.

bisikletçi bir çözüm bulamadı.. olmadı komple göbek ruble olarak değiştiricem sağlık olsun..

bu öneriyi yapana kadar biraz bekledim....çünkü bisikletçi devredeyken bize düşmez...ama bisikletçi de çözüm bulamadığı için...
şöyle bir deneme yap .
tezgah mengenesinin içine kauçuk yerleştir ve arka göbek çıkıntısını mengeneye sık.
arka teker mengenenin üstünde paralel olacak..yani yandan v.s. sıkmayacaksın..tekeri baş aşağı (ruble aşağıda mengenenin içinde olacak...) mengeneye doğru tutacaksın...
şimdi geldik bazı teker tellerini ve başka dışarıda bulunan ucuz telleri feda etmeye.
ucuz telleri yukarıdan tekerin içinden ve teker tellerinin çapraz yaptığı noktalardan rublenin en büyük dişlinin arkasında (eğer varsa) bulunan deliklerden dik bir şekilde sok.yani tekere çomak sokar gibi.
tekeri dış çapından çevir ...muazzam bir tork elde edeceksin.....evet bazı sesler gelecek....yavaş yavaş teller bükülmeye başlayacak...ve tekerin iki üç teli de zarar görecek....ama ruble sökülecektir...
rublede delik yoksa delik açılabilir....
ama bu yöntem başka çare kalmayınca kullanılmalı...tekeri yavaş yavaş içine soktuğunuz tellerin direncine doğru yaklaştırılmalı..ani hareketler göbeğede zarar verebilir...
ruble söküldükten sonra bükülen teller için bana kızmayın lütfen...uyarmıştım..
slm

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Merhabalar. Aliexpres üzerinden fotolarını attığım ruble sökmek icin zincirli aparatlardan almak istiyorum fakat 2 farkli model buldum ikiside ayni iş için mi? Hangisini almalıyım?
Screenshot_2017-12-28-09-04-43.png Screenshot_2017-12-28-09-04-34.png

@oguz169 evet. Alt fotoğraftakinde ayrica hallowtech orta göbek sokumu icin kullanilan anahtar var.

Ruble sökümü için başka aparatlarda lazım onlara da baktınız umarım.

yahu "bisikletçi" nasıl olur da ruble sökemez? akıl alır türden değil.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Arkadaşlar forumda yeni olduğum için başlık açamıyorum o yüzden bu eski başlığı hortlattığım için kusura bakmayın.WhatsApp Image 2020-05-05 at 21.15.43.jpeg

Yurtdışındayım, eski model bir yarış bisikletim var, jant tellerinden kopanları değiştirmek istiyorum fakat rubleyi sökmek için yardımınıza ihtiyacım var.

Tekerleği söktüm ve rublenin fotoğrafını yukarıda paylaştım. Çift çentikli çekoslavak yapımı bir ruble bu. Ve freewheel dedikleri cinsten bir ruble. Bunu en pratik nasıl açarım? Bisikletçiye götürdüm komple jantı değiştirmekten falan bahsetti, ben kendim hallederim halbuki jant tellerini ama ruble anahtarım yok.

Herhangi bir çift çentikli anahtar buna uyar mı bir fikriniz var mı? Yoksa çift çentikliler de kendi aralarında boyut olarak değişiyor mu? Cetvelle üç bir ölçüm yaptım 24-25 mm arası bir şey çentikler arası genişlik ama net bir ölçüm yapamadım. İnternette bazı anahtarlar buldum, 24 mm yazıyor çapına, acaba uyar mı emin olamadım.

Arkadaşlar forumda yeni olduğum için başlık açamıyorum o yüzden bu eski başlığı hortlattığım için kusura bakmayın.225465 dosyayı görüntüle

Yurtdışındayım, eski model bir yarış bisikletim var, jant tellerinden kopanları değiştirmek istiyorum fakat rubleyi sökmek için yardımınıza ihtiyacım var.

Tekerleği söktüm ve rublenin fotoğrafını yukarıda paylaştım. Çift çentikli çekoslavak yapımı bir ruble bu. Ve freewheel dedikleri cinsten bir ruble. Bunu en pratik nasıl açarım? Bisikletçiye götürdüm komple jantı değiştirmekten falan bahsetti, ben kendim hallederim halbuki jant tellerini ama ruble anahtarım yok.

Herhangi bir çift çentikli anahtar buna uyar mı bir fikriniz var mı? Yoksa çift çentikliler de kendi aralarında boyut olarak değişiyor mu? Cetvelle üç bir ölçüm yaptım 24-25 mm arası bir şey çentikler arası genişlik ama net bir ölçüm yapamadım. İnternette bazı anahtarlar buldum, 24 mm yazıyor çapına, acaba uyar mı emin olamadım.
rubleyi kullanmayacaksan basit
kullanacaksan böyle

467_1091_774_XL.PNG

CASSETTE-SPROCKETS-VINTAGE-5-Speed-15x23-Brand-MAILLARD.jpg

ben şöyle bir şey buldum, 23.8 mm yazıyor çapına. Olur mu ki acaba ?

225468 dosyayı görüntüle
cetvelle ölç çapını olur muhtemelen peugeot vb maillard ruble diyor.

@letyphon iki anahtar al (pense olmaz somunun köşelerini yalama edersin. mengene varsa arkadaki somunu mengeneyle de tutabilirsin) biriyle milin diğer ucundaki somunu diğeriyle de bu somunu tut ve fotoda gözüken somunu çıkar milden. sonra tekeri yere koy 2 bacağınla jantın üstüne basarak sabitle, bir elinle ucu düz tornavidayı fotoda gösterdiğim kertiğe koy ve diğer elindeki çekiçle gösterdiğim yönde allah ne verdiyse vur. bir ona bir buna vur ki bir tarafa doğru sıkışmasın ruble. çok kuvvetli vurman lazım. külüstür bir rubleyi çıkarmak için anahtar masrafı yapma bu anahtarlı rublelerden kalmadı zaten artık. bunun göbeği de muhtemelen bilyalıdır, o göbeği de at rulmanlı göbek al kendine.
aWhatsApp Image 2020-05-05 at 21.15.43.jpg

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@can_celik köşe duvara dik dayasa, çentiği yere paralel yapıp vursa olur mu. köşede ileriyede gidemez vurunca..sonra 180 derece çevirip diğerinede vurur..?

@HakanAydn öyle yapılırsa 2. bir kişi gerekiyor. çekiçle vurulduğunda jantın dönmesini engellemek için. bu arkadaşın ellerinde düz tornavida ve çekiç olacak zaten.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@can_celik lastik takılı değil dimi..ok..ben takılı haliyle zeminden ve yan duvardan kaymaz dönmez diye düşünmüştüm..yukarıdan aşağı vurmak yan vurmaktan daha güçlü diye...

• Beğen
Tepkiler: letyphon
@letyphon iki anahtar al (pense olmaz somunun köşelerini yalama edersin. mengene varsa arkadaki somunu mengeneyle de tutabilirsin) biriyle milin diğer ucundaki somunu diğeriyle de bu somunu tut ve fotoda gözüken somunu çıkar milden. sonra tekeri yere koy 2 bacağınla jantın üstüne basarak sabitle, bir elinle ucu düz tornavidayı fotoda gösterdiğim kertiğe koy ve diğer elindeki çekiçle gösterdiğim yönde allah ne verdiyse vur. bir ona bir buna vur ki bir tarafa doğru sıkışmasın ruble. çok kuvvetli vurman lazım. külüstür bir rubleyi çıkarmak için anahtar masrafı yapma bu anahtarlı rublelerden kalmadı zaten artık. bunun göbeği de muhtemelen bilyalıdır, o göbeği de at rulmanlı göbek al kendine.
225469 dosyayı görüntüle
Yöntem güzel, teşekkür ederim ama bu bisiklet en az 30 yıllık olduğu için çok zor olacak böyle çıkartmak, yine de deneyeceğim. Olmazsa anahtar alırım artık.

@letyphon jantı sağlam tuttuktan sonra bi zorluğu yok. çekiç büyük olursa daha iyi. iki kertiğe sırayla vur yalnız. saatin tersi yönde.

Geri