Scudo Sports

Ruble paslanması

Eyw hocam rubleyi sokup hem göbek hem rubleyi yaglayacam artık

Scudo
@Ogi727
Rubledeki pislik akmıştır. Ruble yağlanmaz. Temizlemek yeterlidir :harika:

• Beğen
Tepkiler: Murat B. ve ratm
;)

@BerkEvren
Su an gercekten icim rahatladı tesekkur ederim :) peki gobekteki yagin akması gibi bir durum olabilir mi ?

ben 3 yıldır merida crossway 100 bisiklet kullaniyorum. shimano rublesi var. haftada bir bisikleti yikar temizler ve sadece zinciri ve diger oynar akşamları yağlarım. rubleyi hiç yaglamadim ve pas belirtisi bile yok. bence temizlik yaptığınız ürünler sıkıntı oluşturuyor.

@oguz169
Aynen adaş haklısın keske balata spreyi yerine sadece su falan kullansaydim şimdi gel göbeği aç yeniden gres yagi vur bir ton is çıkardım başıma ;(

vidalı tip rubleyi pastan dolayı uzun süre sirke karbonat karışımında tuttuktan sonra benzer şekilde bir problemle karşılaşmıştım bir süre sonra yağsızlıktan kilitlenip hareket etmemeye başladı fakat açmak yerine wd40 sıkıp sıkışıklığı giderdim birsüreden beride sorunsuz kullanıyorum ama doğrusu sizin dediğiniz gibi açıp greslemek olur

@Cuneyt Erkman
Aynen hocam zaten su an sıkıntı olmadı ama ben garantiye almak için sokup greslemek istedim ;)

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
@BerkEvren
üstad, rublenin yağlanmamasının bilimsel bir açıklaması var mıdır? (trollemek için sormuyorum gerçekten merak ettim.) ben rubleyi temizledikten sonra hem rubleye hem de zincire kuru zincir yağlama (würth) sıkıyorum. zincire de parmağımla hafiften gres yağı sürerim.

@ippon
Hocam sanırım siz olayi anlamadiniz ;) bizim bahsettigimiz yaglanmayan yer dişli kısmı değil rublenin hani ses çıkaran bilyeli kısmı var iç kisminda ben oraya balata spreyi sıktım gecende ayni şeyi yaptığım da rublenin yaprakları teker teker birbirinden kopmuştu o yuzden düşündüm

Zaten asil merak ettiğim ruble değil de rublenin içine balata spreyi dökünce o sprey göbekteki yağı da siler mi diye

@Ogi727 kapali bir sistem olduğu icin göbeğe kadar ulaşması zor ama tabiki sureklo yaptiginiz bir işlem ise miktar etkileyebilir. ben bazen oto yikamacilardaki basınçlı su ile yıkıyorum ona rağmen pek birşey olmuyor. ama ben kendim göbeği açıp gresliyorum 5-6 ayda bir ,onunda etkisi olmuş olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ogi727
@ippon
Rubleyi yağlarsanız; toz, toprak rubleye yapışır. Bir süre sonra rublenin üstündeki yağ, macun kıvamında ve aşındırıcı bir şeye dönüşür; zincir ve rubleniz daha çabuk aşınır.

@oguz169
Hocam ilginiz icin tekrardan teşekkürler
Ben bu ic kisma yag dökmüştüm dediginiz gibiyse zaten bende fazla yag damlamadi demek bilyelerin oldugu yere sprey ulasmiyor
Ben fotograftaki yuvarlak kismin icinden spreyi sıktım alt taraftan da yag dokuldu böyle 1 tatli kaşığı kadar207346 dosyayı görüntüle

uzun süre mazot vs beklettiğinizde içindeki yağı çıkarıyor sonuç olarak yağsız kaldığı için kilitleniyor. benimki kontra kıvamında idi wd40 sıkıp biraz pedala baskı uygulayınca açıldı

Yani yağsız kalınca bir şey olmaz demi hocam ruble dağılmasın da yağsız kalınca zaten daha güzel ses çıkarıyor ;)

sesi artsın diye yağını boşaltanları forumda okumuştum ama bunun uzun sürede rublenin ömürünü azaltacağı bir gerçek

• Beğen
Tepkiler: Ogi727
şunu da ekliyim yolda giderken ruble kitledimi direk arka aktarıcının bacağını kırıyor

Geri