Scudo Sports

Ruble önerisi

Selamlar arkadaşlar bisikeltimde aldığımdan beri orijinal rublesi olan Shimano MF-TZ500 28t/14t Ruble var 28 dişli yokuslarda beni yoruyor yerine yeni bir ruble almak istiyorum onerileriniz var mı? Aklımda (link) böyle bir ürün var 1. Ve 2. Dişli arasındaki fark beni korkutuyor fikirleriniz nelerdir?

Scudo
@ByRe4L
Megarange rubleler aslında 1 eksik dişli gibi kullanılıyor. Yani 7li rubleyi 6lı gibi düşünüp kullanıyorsunuz ama ayağınızın altında bir de Megarange olduğunu bilerek basıyorsunuz pedala. "Yokuşta ihtiyacım olursa atıveririm 1'e" düşüncesinin verdiği rahatlık hissi anlatılmaz yaşanır :)

• Beğen
Tepkiler: ByRe4L
Zincirimi değiştirmem gerekir mi peki

Arkadaşlar ,konu açamadığım için burda yazmak zorunda kaldım özür dilerim.

Şimdi bendeki bisiklet 7 vitesli ve ruble 12 32t shimano cs hg20. Aslında yokuşlarda fazla zorlanmıyorum ama çok dik yerlerde var oyüzden hafif kendimi zorlatmak zorundayım.
Acaba 34 dişlisine geçsemmi diye düşündüm bu megarange mf-tz500 7li 14-34t. Geçsem biraz rahatlarmıyım sizce 32 den 34e.?

Bisiklette hiç bir sorun yok çok şükür.aktarıcısı tourney tx35.( araştırdığım kadarıyla bu 14 34 destekliyormuş.)

@selim82 Peki sağolun. Bencede böyle devam edeyim ben.

@MuRaTx38

Ön dişliyi küçültmeni öneririm, mümkünse. Çok zorlamıyorsa masrafa da gerek yok ama.

@turcudede ön dişli derken aynakolumu kastettiniz! Aynakolum 38t Shimano nexus fc-c6000,yani 38 dişli.

@MuRaTx38

Evet, sadece dişli değişiyor mu bilmiyorum, değişiyorsa 50 liraya, değişmiyorsa kare mil aynakol dahil 150 liraya aliexpressten sipariş edebilirsin. Bisikletçi değiştirme ücretini de hesaba kat, kare milli aynakolu çıkarmak epey işkence çünkü.

Ayrıca tek yaprak kullanıyorsun, iki yaprak ile hem yolda hız hem yokuşta rahat edersin. Tabi, onun için ön aktarıcı ve vites kolu da gerekecek.

Ve son olarak, tek yaprak aynakol dişlisini düşürünce de hızdan kaybedersin, ben iki ya da üç yaprak var sandığım için önermiştim en başta..

Mtb yarışları için Gx eagle 12 vites 10-50
yarışma yapmayacaksanız,
Shimano Deore HG500 10 vites 11-42 yeterli

Araştırdığım 7 li rublenin 13-34t bile varmış.
Sunrace mfm4. Bu vidalı rublemi olmuş oluyor?
Şimdiki kullandığım cs-hg20 7li demi vidalı?

Yani cs hg20 7li Freewheel mi yoksa Cassette mi olmuş oluyor?

Son düzenleme:
8 vites bisiklete önerebileceğiniz vidalı(freewheel) ruble, dişli var mı?

@Spartiat (link) bu linkteki olur mu?

Olur.

Alternatif oalrak hazır yeni ruble almak gerekiyorken kaset göbeğe geçmek daha iyi olur, hem vidalı göbek sorunlarından kurtulma, hem çeşitli dişli oranlarından yararlanma fırsatı olur. Tabii biraz ilk maliyet oluşur ama sonrası daha rahat.

Olur.

Alternatif oalrak hazır yeni ruble almak gerekiyorken kaset göbeğe geçmek daha iyi olur, hem vidalı göbek sorunlarından kurtulma, hem çeşitli dişli oranlarından yararlanma fırsatı olur. Tabii biraz ilk maliyet oluşur ama sonrası daha rahat.
Göbekleri değiştirmek hiç istemiyorum. Çocuk binecek ondan sadece tekerlek dönse yeter. İlerde bisiklet alırız.

Geri