Scudo Sports

ruble, ön çark boyutları, yardım?

Sonsuz vites kullanabilirsiniz nede olsa bisiklet üzerinde çalışıyoruz vede gerekli olan enerji motordan olacaksa sonsuz dişli bana en mantıklı sistemlerden biri gelir. Şimdiki gibi dişlilerle uğraşmazsınız nede olsa hızlandıkca ataleti yendiğiniz içün hem istediğiniz hıza ulaşabilmek hemde başlangıçta max torku elde edebilirsiniz..bu sonsuz vites olayı illaki motorlarda kullanılanınlan aynısı olacak diye bir durum yok zaten .arka ve ön kasnak çaplarını tambur çapını oynayarak istediğiniz şekilde ayarlabilrsiniz lakin eğer projenin bizim gibi üretilmesi zorunlu ise kullanacağınız özel vites maliyeti farklı olabilir nede olsa özel yapıyorsunuz.:D..

hava motoru iyi güzelde onu bir elektrik devresi ilede ayarlabiliriniz. vites koluna konulan küçük bir sensör motoru durdurup vites değiştiğinde vites kolu tekrar yerine geleceği için tekrar çalıştırmaya bakacak..manuel kontrolde olabilir. vites koluna bağlayacağınız bir telle motorun çarkını dönmesini engelleyebilirsiniz ama buda özel olarak bir vites kolu tasarımına itecektir sizi. hava motorunun aktif gücü ne kadar bilmiyorum fakat eğer servo motorlar kadar güçlü ise bisikletin ağırlığını hiç düşünmeden kullancağınız sistemi direk mekanikleştirebilirsiniz.:)

yalnız kafamda takılı kaldı motorun hareketini kesip sonradan güç verip hareket verirseniz bisiklet ani çeki darbelerine maruz kalacak bunu önlemek için gene sonsuz dişli bunu ayarlayabilir yada bir küçük volan(ağırlığını düşünmek istemiyorum:)) bu sorunu sanırım halledebilir..:)

bende makinede okuyorum yardım edebileceğim herhangi bir konu olabilirse sevinirim..:) başarılar..:D

Scudo
@Mustafa Acar

hocam dedikleriniz üzerinde düşüneceğim ama madem makinacısınız bisikletle alakalı olmasa da şöyle bir sorunum var belki bu konuda yardımcı olabilirisiniz.

bir rulman hesabı yapmam gerekiyor fakat tasarladığım sistemde duran bir milin üzerinde bir çark dönecek, yani rulmanı milin üzerine takacağım, rulmanın üzerinede çark takacağım ama mil duracak çark dönecek. genelde hep karşılaşılan milin dönmesi durumudur hesap formülleri de bu durumlar için zaten. soracağım soru benim sistemim için sizce formüller değişir mi? bir de normal sabit bilyalı bir rulmanı bu şekilde bağlasam bir sorun teşkil edermi yoksa bu iş için özel bir rulman tipi var mı? şimdiden çok teşekkürler

@serkan poyraz

Arkadaşım sırf şunları yazmak için üye oldum.Mühendislik okuyup tez hazırlayacak duruma gelmişsin ama oran hesaplamak için dişli sayısını değil dişlinin çapını soruyorsun.

NE ALAKA !!!

Yani seni o dersten hoca geçirmişse eğer zaten vay halimize ... Geleceğimiz kimlere emanet yani ben şaşırıyorum nasıl oluyorda o diplomayı alıyorsunuz

eğitim sistemimiz berbat içler acınası bir durumda.Bende ünv okudum ve dijital elektronik hocası sırf tipime gıcık olduğundan(bunu sözlü olarak belirtti) beni derslerden geçirmedi sağolsun.... kendisi aynı zamanda bölüm başkanıydı.Sayesinde mezun olamadım ama simdi ismini söylemek istemediğim dünyaca ünlü bir firmada uzman olarak çalışıyorum ve hergün senin gibi onlarca mühendise işimle ilgili eğitim veriyorum.

Şaşkınım ...Üzgünüm

@serkan poyraz

Arkadaşım sırf şunları yazmak için üye oldum.Mühendislik okuyup tez hazırlayacak duruma gelmişsin ama oran hesaplamak için dişli sayısını değil dişlinin çapını soruyorsun.

NE ALAKA !!!

Yani seni o dersten hoca geçirmişse eğer vay halimize ... Geleceğimiz kimlere emanet yani ben şaşırıyorum nasıl oluyorda o diplomayı alıyorsunuz

eğitim sistemimiz berbat içler acınası bir durumda.Bende ünv okudum ve dijital elektronik hocası sırf tipime gıcık olduğundan(bunu sözlü olarak belirtti) beni derslerden geçirmedi sağolsun.... kendisi aynı zamanda bölüm başkanıydı.Sayesinde mezun olamadım ama simdi ismini söylemek istemediğim dünyaca ünlü bir firmada uzman olarak çalışıyorum ve hergün senin gibi onlarca mühendise işimle ilgili eğitim veriyorum.

Şaşkınım ...Üzgünüm

Bana ulaşabilir misin dikey bisiklet asansörü yapmaya çalışıyorum bi kaç soru sormam gerekiyor

Geri