Scudo Sports

Ruble Neden Böyle Hareket Ediyor?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Merhabalar,

Daha önce rubleyi sökmüştü arkadaş, bugün de temizleyeyim yarın bineyim dedim. ruble videoda olduğu gibi oynuyor, jantta sağa sola hareket ediyordu sıktık o düzeldi ama ruble hâlen bu şekilde.

Bu sorun çözülür mü? Bisikletçiye gittim, elimde götürdüm bisikleti hiçbir şey yokken ön lastik patladı. Sabah sabah pek işim yolunda değil ama hayırlısı bakalım.

(link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Video kullanılamıyor
Bu video gizli

Yazıyor

Aynen, mil yamuk

2021 Peugeot R14 kullanıcısıyım, henüz 500 km'de rublem eser miktarda bu tarz bir dönüş sergilemekte, fakat çok çok az, sizdeki biraz daha fazla ve göbek mili eğilmiş, ilerleyen zamanlarda problem yaşanabilir..

Bir soru da benden gelsin. Peki jant akord bozukluğu da bunun benzeri yalpalamayı yaptırabilir mi? Atıyorum bazı teller fazla gerilmiş olup, merkezlemesi de hatalıysa?

Bir soru da benden gelsin. Peki jant akord bozukluğu da bunun benzeri yalpalamayı yaptırabilir mi? Atıyorum bazı teller fazla gerilmiş olup, merkezlemesi de hatalıysa?

Şahsen hiç görmedim, akordu bozuk da olsa mil sabit olduğundan, mil yamuk olmadığı sürece böyle oynamaz, en azından bana denk gelmedi, uzun yıllar mekanisyen olarak çalıştım lise ve üni öğrencilik yıllarımda.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Güzel insanlar,

Daha önce bisikletçi arkadaş içini açtı tekrar dizdi ve içine etti. Hata bende mi? Dibine kadar! Bisikleti aldığım yere gittim. Bunu berbat hâle getirmiş dedi, fabrikaya göndermem gerek dedi. Pazartesi günü accell bisiklete gönderecez. Sinirden elim ayağım titriyor.

Hata ben de kabul ediyorum ama ben teknikten anlamıyorum diye içini açıp dizmeler, jantın komple değişmesi gerektiğini söylemesi, vission team 30 jantlarda kronik arıza var deyip durması kafamı çok fazla kurcaladı. Hâlen jantın değişmesi gerektiğini söylüyordu aradığımda.

Bisikleti aldığım yer üzerine binme daha büyük sorun olmasın dedi. 20 km elimde bisikletle yürüdüm sıcakta. Otobüs şoförü alamayız dedi onada gerildim. Bugün var bir sorun ama hadi hayırlısı…

Aynen, mil yamuk
Eğilmiş mil jantın kadroya paralelliğinin bozulmasına sebep oluyor, rublenin yalpasına sebep olmuyor. Çünkü mil dönmüyor, sabit. Alüminyum yumuşak malzeme olduğu için, vidalı ve "bilyalı kaset" göbeklerde göbekte oluşan moment desteklenmediği göbek kolayca yamuluyor, doğrusallığı bozuluyor. Ruble yalpalamasının sebebi bu efendim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Eğilmiş mil jantın kadroya paralelliğinin bozulmasına sebep oluyor, rublenin yalpasına sebep olmuyor. Çünkü mil dönmüyor, sabit. Alüminyum yumuşak malzeme olduğu için, vidalı ve "bilyalı kaset" göbeklerde göbekte oluşan moment desteklenmediği göbek kolayca yamuluyor, doğrusallığı bozuluyor. Ruble yalpalamasının sebebi bu efendim.
harcanıyorsun buralarda be reis :)

Hocam benim jant göbeği çok yalpalıyordu, fabrikaya gönderdik. Sorunun temeli milden mi kaynaklı acaba? O gün yapmaya çalışan arkadaş milleri çok fazla sıktı (haddinden fazla). Olabilitesi yüksek mi acaba?

Geri