Scudo Sports

Ruble ekstra dişli

tayfun0029

Aktif Üye
Tepki
27
Merhaba,

10 vites için ekstra 40t cassette dişli gördüm. Bu nasıl monte edilir. 10 lu rubleye 1.vites sökülüp yapılmaz perçinli. Nasıl oluyor anlamadım.
(link)

Scudo
Bu disliyi takarken kendi rublenizdeki, ortadaki iki disliyi cikartiyorsunuz. Mesela shimano 11-36 kaset den 15 ve 17 disli cikiyor yerine 16 disli takiliyor ve ensonada sordugunuz disli takiliyor. Yani rubleniz sonra 11-13-16-19-21-24-28-32-36-40 disli oluyor. 16 disli yaninda gelmese onuda almaniz gerekiyor. Bu disli ile arka aktariciniz calismasi icin uzun bacak aktarici olmasi gerekiyor. Orta bacakli aktaricida calistirirmi bilmiyorum.

@tayfun0029 Aradaki dişlerden birini çıkartıyorsun...Youtube da 40t sprocket diye arattırabilirsin videoları olması lazım görmüştüm bi ara

Peki 10lu kaset dişli takılan göbeğe 9 lu dişli takıp bunu da spacer yerine eklesek sığmaz mı? 10 kaset dişli 9 lu göbeğe sığmadığına göre bu şekilde olabilir diye düşünüyorum.

@SOZUAK
10 kaset 9lu göbege sigmadigini kim söyledi. shimanoda 8/9 ve 10lu kaset ayni göbege oluyor.

• Beğen
Tepkiler: SOZUAK
Bu kötü oldu. O kadar kaset göbek baktım, ruble baktım bir tanesinde adam gibi bilgi yoktu bu konuda. Hani zincirinin dar olduğunu biliyorum 9 a göre ama kaç mm olduğu da dahil paylaşılmamış. Öğrendiğim iyi oldu. Bu durumda adım mesafeleri 7/8 viteste>9Vites>10 vites şeklinde 8 li kaset göbeğe 10 lu ruble oluyor. Yakında 10 lu sistem toplayacağım bu bilgiler çok işime yarayacak teşekkür ederim.

Geri