Scudo Sports

Ruble değişimi?

Barış Kılınç

Forum Bağımlısı
Tepki
1.105
Merhabalar,

Sedona SD771'in üzerinde gelen altus serisi ruble'yi ( CS-HG30-81 11-30T) yine 8 vitesli Sram PG-850 11-28T ile değiştirmek istiyorum. Arada 140 gram gibi bir fark var da... :)

Sorum şu olacak; Aynakol Acera, arka vites Altus, zincirim ise KCM z-ab narrow

Sram PG-850 bu sistemle uyumlu çalışır mı?

http://www.kackarbisiklet.com/upload/picture/cassettes_850%5B1%5D01.jpg

Teşekkürler...

Scudo
zincirin uyuyorsa olur.bn acera kaset (8li) dişliyi,deore lx zincir ile kullanıyorum hiç sorun olmuyor.;)

Arkadaşlar merhaba. Bisikletimde yol tipi Sram 11/26 oranında 10 lu ruble var ben bunu herhangi bir 10 ruble ile değiştirebilir miyim. mesela 11/36 vs gibi

@mersault
Bisikletinin aktarıcısının kapasitesi önemli muhtemelen maksimum 28-30t destekliyordur bisikletinin aktarıcısı,yol bisikleti için ise 11-32 ruble oranı 52-36 aynakol oranı başlangıç için çok ideal dir.

@Fırat Ç. aktarıcının maxsımum kacı destekledıgını nasıl anlayabılırız ?

Zincir uzunluğu da önemli bu gibi bir değişiklikte muhtemelen zinciri de değiştirmeniz gerekecektir.

• Beğen
Tepkiler: mersault
@Fırat Ç. fırat hocam son soru. sımdı benım ruble 10 speed ve 10 speed 11-32 fiyatı 350 tl ama 11-32 8 speed fiyatı 90 tl. 8 speed takmamda bir sorun olur mu ?

@mersault Merhaba Hocam
10 lu sistemi 8 li sistem ile değiştirmekten bahsetmiş oluyorsunuz bunun için vites kolu ve arka aktarıcının da değişmesi gereklidir.

• Beğen
@mersault
Rubleyi değiştirirseniz zinciride değiştirmeniz lazım ayrıca illa sram marka ruble almanıza gerek yok shımano marka rublede alabilirsiniz tiagra serisi 11-32 yarı fiyatına gelir.
10 lu sistemde 8 li kullanmanızı tavaiye etmem.
Buyrun bu ruble uyum sağlar ayrıca yeni zincir de takmalısınız.
(link)

@Fırat Ç. Ruble değişince zinirin bakla sayısı mı yetmeyecek. onu neye göre hesaplarız. Kusura bakmayın yoruyorum ama malum yanlış malzeme almakda istemıyorum.

@Taloss haklısınız saçma oldu düşüncem :)

@mersault
Şuanki ruble ve zincirle katettiğiniz mesafeden dolayı ikisini bir değiştirmeniz uyum açısından sağlıklı olacaktır.

• Beğen
arkadaşlar merhaba,
ben triban 520 deki 12-25 rubleyi tur için 11-34 rubleyle değiştirdim, zincir kısa geldi, aynakol en büyük dişlideyken ruble en fazla 2. dişliye çıkıyor 1. dişliye çıkmıyor. zincire bi kaç bakla eklemek istedim lakin bakla satan yer bulamadım. yani bu zincir parça olarak satılmıyormu, tüm zincir alıp onumu bölmem gerekiyor? satılıyorsa bildiğiniz bir yer varmı? satılmıyorsa elinde parça zinciri olan varmı :)

@alifurkan Sizin sorunuza doğrudan bir yanıt olmamakla birlikte, zaman içinde buraya uğrayabilecek başka arkadaşlar için not düşmek isterim:

Ben de Triban 520'nin rublesini 11-32 ile değiştirdim. Aynı şekilde zincir kısa geliyordu, zaten 1/9 vites kombinasyonu pek doğru olmadığı için uzun süre kullandım o haliyle. Zincir değiştirme aşaması gelince 106 bakla yerine 108 baklaya geçtim. Şimdi 1/9 rahatlıkla çalışıyor, ben kullanmıyorum yine de :)

Sizin belki 2 değil 3 baklaya ihtiyacınız olabilir.

• Beğen
Tepkiler: alifurkan
@alifurkan
Bakla olarak satılıyor. Bisiklet malzemesi satan internet sitelerine bakabilirsiniz ya da decathlonda vardı önceden hala varsa oradan da alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: alifurkan
@Kaan.Özçelik doğru 1/9 hiç kullanılmıyor ama zincir kısa işte içim rahat etmiyor :) bulabilirsem 3 bakla ekleyim ben ona

@CeRKeZ baktım kilit satılıyor ama bakla bulamadım, neyse biraz daha bakayım.

Geri