Herkese mutlu pazarlar, benim bir sorum olacaktı bisikletim Carraro Race-052 ve üstünde Tiagra grupset var. Yokuşlu bir şehirde yaşadığım için ruble değişimi yapmak istiyorum ancak arka aktarıcımın Tiagra’nın Short mu yoksa Medium Cage olup olmadığını bilmiyorum. Hedefim 11-36T bir ruble almak peki bunun üstündeki arka aktarıcıya uyumlu olup olmayacağını nereden anlarım?
Cevap ve ilginiz için çok teşekkür ederim efendim😇 bendeki de 2023 model sanırsam yakın zamanda küçük modifiyeler yapmamız gerekecek😀Bende 052 kullanicisiyim, maalesef ki kısa bacak aktarıcı takılı. 11-36 uzun bacak için uyumlu. Eğer model yılınız farklı ise de(benimki 2022) aktaricinin bacağında ss yazıyorsa kısa bacaktır.
Cevap ve ilginiz için çok teşekkür ederim efendim😇 bendeki de 2023 model sanırsam yakın zamanda küçük modifiyeler yapmamız gerekecek😀
İndexler biraz sağa kaymış gibi. Böyle olup olmadığını bisikletin arka tarafından, zincir hatttını gez göz arpacık yaptığında, attırıcının üst makarası en küçük dişlinin tam altına geliyor mu ona bakarak anlarsın. Üst makara küçük dişliyle tam hizalıysa, yani index ayarı (vites ayarı) ideal ise, attırıcı demonte edilip kulak ile birleştiği yere 1 veya 2 adet pul koyup tekrar vites ayarı yapmak sorunu çözer.
Merhaba herkese konu acamadim icin bu konu basli uygundur diye burdan sormak istedim shimano deore 10 vitesli aktaricim buyuk viteslerde rubleye deyiyor resimde eklicem. Sorun ne olabilir. 💁
Yalnızca bu fotografa bakarak yorum yapmak biraz güç. Aktarıcının modelini, bisikletin kaset dişlisinin ölçülerini belirtip birkaç açıdan çekilmiş farklı fotograflar da eklerseniz sorunun ne olduğu net olarak belirlenebilir. Bana bir montaj hatası var gibi geliyor.
Aktarıcınızın RD-M6100-SGS modeli, kaset dişlisinin 10-51 12'li sistem olduğunu varsayarsak en büyük dişlide aktarıcı şöyle görünmeli :
![]()
Merhaba herkese konu acamadim icin bu konu basli uygundur diye burdan sormak istedim shimano deore 10 vitesli aktaricim buyuk viteslerde rubleye deyiyor resimde eklicem. Sorun ne olabilir. 💁310110 dosyayı görüntüle