Scudo Sports

Ruble aktarıcı uyumu

OmerKa

Daimi Üye
Tepki
267
İsim
Ahmet
Bisiklet
Cannondale
Arkadaşlar selam,

Shimano Acera HG41 8x11-34 ruble ile Shimano Zee RD-M640 aktarıcı çalışır mı? Ön tarafta Motsuv 38t tekli dişli var.

Scudo
Konu açamadığımdan mütevellit bu konuyu hortlatmak zorundayım. 2x7 vites sistemine sahibim ve şu an arkada shimano sis takılı. Vites kollarım sora. Elimde de boşta sora arka aktarıcı var acaba 7’li rubleye uyupnuymayacağını nerden anlayabilirim.

@demircanguler

Shimano arka aktarıcılar 7, 8 ve 9 viteste birbiriyle uyumlu (eski 10 vites Tiagra/105/Ultegra dahil). Sora aktarıcının minumum, maksimum ve toplam kapasite bilgisine bakıp kendi sisteminizle karşılaştırın, tutuyorsa kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Herkese mutlu pazarlar, benim bir sorum olacaktı bisikletim Carraro Race-052 ve üstünde Tiagra grupset var. Yokuşlu bir şehirde yaşadığım için ruble değişimi yapmak istiyorum ancak arka aktarıcımın Tiagra’nın Short mu yoksa Medium Cage olup olmadığını bilmiyorum. Hedefim 11-36T bir ruble almak peki bunun üstündeki arka aktarıcıya uyumlu olup olmayacağını nereden anlarım?

Herkese mutlu pazarlar, benim bir sorum olacaktı bisikletim Carraro Race-052 ve üstünde Tiagra grupset var. Yokuşlu bir şehirde yaşadığım için ruble değişimi yapmak istiyorum ancak arka aktarıcımın Tiagra’nın Short mu yoksa Medium Cage olup olmadığını bilmiyorum. Hedefim 11-36T bir ruble almak peki bunun üstündeki arka aktarıcıya uyumlu olup olmayacağını nereden anlarım?

Bende 052 kullanicisiyim, maalesef ki kısa bacak aktarıcı takılı. 11-36 uzun bacak için uyumlu. Eğer model yılınız farklı ise de(benimki 2022) aktaricinin bacağında ss yazıyorsa kısa bacaktır.

Bende 052 kullanicisiyim, maalesef ki kısa bacak aktarıcı takılı. 11-36 uzun bacak için uyumlu. Eğer model yılınız farklı ise de(benimki 2022) aktaricinin bacağında ss yazıyorsa kısa bacaktır.
Cevap ve ilginiz için çok teşekkür ederim efendim😇 bendeki de 2023 model sanırsam yakın zamanda küçük modifiyeler yapmamız gerekecek😀

• Beğen
Tepkiler: can^
Cevap ve ilginiz için çok teşekkür ederim efendim😇 bendeki de 2023 model sanırsam yakın zamanda küçük modifiyeler yapmamız gerekecek😀

Rica ederim. 1 yılı devirdim sayılır alıştım diyebilirim. Ama biraz sert bir oran. Ruble uyumu başlığında baya bir sorup cevap almıştım buraya ekleyemiyorum ama aratırsanız başlığın adı ruble uyumu idi. Orada nasıl bir yükseltme yapılabilir forumdaşlardan yardım almıştım. Yardımcı olabilir o mesajler belki.

• Beğen
Tepkiler: engursafak
Merhaba herkese konu acamadim icin bu konu basli uygundur diye burdan sormak istedim shimano deore 10 vitesli aktaricim buyuk viteslerde rubleye deyiyor resimde eklicem. Sorun ne olabilir. 💁772428e3-98a1-4062-a230-798b7e8d38ba.jpeg

İndexler biraz sağa kaymış gibi. Böyle olup olmadığını bisikletin arka tarafından, zincir hatttını gez göz arpacık yaptığında, attırıcının üst makarası en küçük dişlinin tam altına geliyor mu ona bakarak anlarsın. Üst makara küçük dişliyle tam hizalıysa, yani index ayarı (vites ayarı) ideal ise, attırıcı demonte edilip kulak ile birleştiği yere 1 veya 2 adet pul koyup tekrar vites ayarı yapmak sorunu çözer.

İndexler biraz sağa kaymış gibi. Böyle olup olmadığını bisikletin arka tarafından, zincir hatttını gez göz arpacık yaptığında, attırıcının üst makarası en küçük dişlinin tam altına geliyor mu ona bakarak anlarsın. Üst makara küçük dişliyle tam hizalıysa, yani index ayarı (vites ayarı) ideal ise, attırıcı demonte edilip kulak ile birleştiği yere 1 veya 2 adet pul koyup tekrar vites ayarı yapmak sorunu çözer.

Hersey duzgun ve yolunda o izalamada sorun yok tek sorun aktaricinin o kismi vitesi yüksege alinca oraya deyiyor. Herhangi bi darbede almadi vites gecislerinde bile sorun yok 💁

Merhaba herkese konu acamadim icin bu konu basli uygundur diye burdan sormak istedim shimano deore 10 vitesli aktaricim buyuk viteslerde rubleye deyiyor resimde eklicem. Sorun ne olabilir. 💁

Yalnızca bu fotografa bakarak yorum yapmak biraz güç. Aktarıcının modelini, bisikletin kaset dişlisinin ölçülerini belirtip birkaç açıdan çekilmiş farklı fotograflar da eklerseniz sorunun ne olduğu net olarak belirlenebilir. Bana bir montaj hatası var gibi geliyor.

Aktarıcınızın RD-M6100-SGS modeli, kaset dişlisinin 10-51 12'li sistem olduğunu varsayarsak en büyük dişlide aktarıcı şöyle görünmeli :

51181329613_97fea48279_b.jpg

Yalnızca bu fotografa bakarak yorum yapmak biraz güç. Aktarıcının modelini, bisikletin kaset dişlisinin ölçülerini belirtip birkaç açıdan çekilmiş farklı fotograflar da eklerseniz sorunun ne olduğu net olarak belirlenebilir. Bana bir montaj hatası var gibi geliyor.

Aktarıcınızın RD-M6100-SGS modeli, kaset dişlisinin 10-51 12'li sistem olduğunu varsayarsak en büyük dişlide aktarıcı şöyle görünmeli :

51181329613_97fea48279_b.jpg

Shimano Deore, 10-speed (11-46) sistemi takili tam modelini bilemicem acikcasi en büyük dislide sorun yok kücük dislere indimde aktarici kasetteye sürtüyor. Büyük ihtimal yanlis parca montaji var canyon la irtibata gectik suan beklemedeyim. Pek yapacak biseyim kalmadi ilginiz icin tsk ederim.

Merhaba herkese konu acamadim icin bu konu basli uygundur diye burdan sormak istedim shimano deore 10 vitesli aktaricim buyuk viteslerde rubleye deyiyor resimde eklicem. Sorun ne olabilir. 💁310110 dosyayı görüntüle

Zincir arkada en büyük, önde en küçük dişlideyken ve arkada en küçük, önde en büyük dişlideyken (yani zincir tüm sistemin en solundayken ve en sağındayken ayrı ayrı) bisikletin tam sağ yanından ve tam arkadan rubleyle arka attırıcıyı bacağıyla birlikte fotoğraf karesine sığdırarak fotoğraflarını çekmeniz mümkün olur mu?

• Beğen
Tepkiler: NordDereli
Yardimci olmaya calisan herkese tesekürederim. Sorun kadro kulagindaymis degistirerek sorun cözüldü. Malesef gözle baktiginda kulaktaki yamuklugu göremiyorsun. Darbede almadi nasil yamuldugunuda anlamis degilim acikcasi.

Geri