Scudo Sports

Rubena STU İncelemesi (Patlamayan Lastik Yapmışlar)

@osmancan71 Kardeşim bende kaç gündür forumda lastik önerisi için bakıyorum ama pek cevap veren yok. Arama yaptığımda ise en iyi lastik bu denecek bir bilgide yok. Cidden zor durumdayız :)
Ben mıtas rubenaya karar verdımde modelını seçemedim. Hepsıburada vb sıtelerdekı yorumlarıda inceledim. Mesela bı modele 4 mm yazmıslar baska yerde 5 mm. Satıcıya sordum bu sene katalogda bısey yazmıyor bızde bılmıyoruz demiş :)

@osmancan71 daha pahallı olanın zırhı daha kalın.Ben de 5 mm zırhlı olan modelini kullanıyorum sanırım 9000 km oldu , bu süre zarfında hiç patlak sorunu yaşamadım.
Iste sorun bıraz orda mm ısı net degılmıs bu sene birde 9000 km asfalt mı yol bııkletınde mı kullandınız. Benım bısıklet hıbrıt oldugu icin bozuk yollara gırıyorum ara sıra tarla vs.. Gibi yerlerde rısklı

Scudo
Rubenaların en gelişmiş zırhı stu diye kodlanıyor bildiğim kadarıyla.Mitas rubena flash stu 5 mm 700*40 kullanıyorum 5000 km yi geçti 1 kere tel girdi patladı. Desenlerin iç kısımlarında ve yanaklarda çatlaklar başladı. Bundan önce Chaoyang kestrell kullandım 700*35 onlardan daha memnundum. 10000 km kullandım ön lastik hiç patlamadı,arka lastiğe cam girdi patladı.

Ben dag bisikletinde cok patlatiyordum cam kesmez diken girer yola civi koyarlar kasitli gibi o patlatir mangalcilarin kasalarindan cikan teldi civiydi girer nasil olsa dag bisikleti diye kaldirima son surat cikmaya calisirim jant keser. Ama sorsaniz yol bisikletinde daha cok patlamasi lazim lastikler ince diye bence de sans isi

patlamayan lastik 1 kilo geliyor, sürüş zevkini bitiriyor. ve pitirak denen diken, yandan veriyor ayarı.
26x1.75 maxxshield 120tpi overdrive elite Lastik aldim orta seviye koruma "shawablede raceguard seviye 4" denk geliyor extrasi 120 tpi olması ve katlanır olması. katlanır lastigi sokup takmak kolay levye istemez. birde kolay yama taşıyacaksın yanında. tutkalsız yada sıcak yama olabilir. yanına co2tup pompa.
özetle; Ortaseviye koruma katlanır lastik+ kolay yama+co2 pompa
tavsiye ederim; bisikletin en az 1 kilo hafiflerki bulastikten veriyosan baya etkili olur bisikletcilikte 200-300 gram vermek ıcın yuzlerce dolar harcıyosun

Schwalbe smart guard*.
Biraz pahalı ama.
Sonrası huzur.
Al gerisini unut.

* smart guard en yüksek koruma seviyesi 6/6

cst xpedium pro
cst platinium protector öneririm

2015'ten beri kullandığım marathon mondial lastiklerle ne bir kayma ne de bir patlak yaşadım, tek sıkıntıları ağırlıkları. özellikle tur bisikleti kullanan arkadaşlara brooks seleden sonra ilk önerdiğim şey bunlardır.

Geri