Scudo Sports

İnceleme Rubena Phoenix Racing Pro 700*23

canayaz0734

Daimi Üye
Tepki
602
İsim
Can AYAZ
Bisiklet
Diğer
Değerli Forum Üyeleri;

Menşei çek cumhuriyeti olan dış lastikler hakkında incelememi aşağıda sunarım;

Kesinlikle,Carraro 052 üzerinde gelen "Michelin Dynamic Sport" serisinden çok çok daha iyi olduğunu belirtmem lazım.

Rubena Pheonix Racing Pro İncelemesi;

Yol tutuşu=Pedala yüksek kuvvet uyguladığım da tekerin istikrarlı bir şekilde asfalta tutunduğunu hissettim.Çoğu lastik gibi ilk suyu gördüğünde tutuş azalıyor,yeterince ıslanırsa tutuş normale dönüyor.Ayrıca lastiklerin çok sessiz olduğunu belirtmem lazım.Yol tutuşu yüksek , sürtünme az diyebilirim.

Hafiflik=Standart lastiklerin tanesi 350-370 gr arası idi .Bunların tanesi 190 gr.

Dayanıklılık=Pek bir şey söylemek için erken ama güven verici bir kalitesi var.

İvmelenme ve Hız=Fark gayet açık, yol tutuşu ile birlikte gelen istikrar ile ivmelenme çok daha hızlı oluyor .Tabi ki saniyeler ile ölçümlenecek bir durum var ortada detaylı olarak incelemek gerekir.0 dan 50 km arası 4 ila 5 saniye gibi fark ortaya çıktı.Bacaklarıma biraz kan gitmesi için pedal basmayı kestiğim 5-6 saniye aralığında lastikler adeta süzülüyor ve hızı belli bir müddet koruyor.Bu süre zarfında zaten dinlenen bacaklar kuvvet uyguladığımda tekrar eski hızıma kavuşuyorum.

İlk izlenimlerim bunlardır.Lastiklerin fiyatı 140 TL (ikisi).Fiyat performans ürünü olduğunu söyleyebilirim.Şu an için gayet memnun olduğumu belirteyim ayrıca belirteyim...

Öncesi ve Sonrası;

20150725_141214.jpg

Mavi ile uyum (lastiklerin siyah,mavi,kırmızı renkleri mevcut)

20150725_144101.jpg

Scudo
Sürtünme azalırsa yol tutuş da azalır ve hızlanma ve son sürat de artar. Mesela aynı ebattaki iki lastikten havası daha fazla olanın yuvarlanma direnci, dolayısı ile sürtünme katsayısı daha azdır; bu yüzden hızlanması ve son sürati daha fazla olur. Fiziksel olarak bu böyledir. ;)

Ben de rubena tur lastiği kullanıyorum çok da memnunum

Phoenix racing pro yu ben de kullanıyorum. Oldukça da memnunum.
Satın almadan önce aşağıdaki değerlendirme de fikrimi oldukça etkiledi.

(link)

9/10 luk puan oldukça iyi.

• Beğen
Tepkiler: canayaz0734
Rubena Flash kullanıyorum şehir bisikletimde rubena markası gayet iyi bence fiyatına gore.

Bugün bu lastik için birkaç tavsiye aldım. Güncel fikirleri alabilir miyim ?

Rubenanin çok sağlam 35c patlak korumali lastiği var ve herkes çok memnun. Bense yol bisikletime 28c olanindan takmak istiyorum ama internette sadece 25 liralık koruması olup olmadığı belirtilmemiş 28c rubenalar var. Siz hiç gördünüz mu 28c lik patlak korumali rubena?

@burcinhan
3 ay oldu bu lastikten kullanalı ıslak zeminde tutuşu sıfır çok kayıyor ve çok çabuk ufak taş delikleri oluştu kuru havalarda ise memnunum yol tutuşu iyi

İnternetten sipariş ettim.bana telefon ile dönüp istediğim renkten olmadığını söylediler. Bende maxxis detanator aldım.geçen gün yağmurda performasını beğendim. 60 tpi kolay kolay patlamaz. Silik lastikler kaygan zeminlerde sıkıntı oluştururlar.

@selim82 Bu lastiklerden satın aldım bilgi yanlışlığı olmasın bildiğim kadarıyla bu lastikler 127 tpi.

Çok çabuk eskimeye başladı. Çok patlıyor.

Geri