Scudo Sports

RST Blaze RL

Alper P.

Üye
Tepki
17
Bisiklet
Kron
Arkadaşlar Kron XC 250 üzerinde maşadan hiç memnun değilim. RST Blaze RL maşa almayı düşünüyorum bütçem 250 TL ye yükselebilir. Sizin de başka öneriliniz varsa alabilirim.

Scudo
@Alper P.

Kardeş bende de Kron xc 250 var.Bende maşayı değiştiricem bende 3 maşa arsında kaldım RST blaze rl, Sr suntour xcm v3 ve sr suntour xcr

lakin xcr lerin v frenlisini bulamadım bir yerde var 245 tl

ben de pahalı diye vazgeçtim ya rst alacagım yada xcm v3 maşa istanbul da salcanonun bayiisinde astro üzerinde vardı xcm v3 maşa güzel bir şeye benziyordu.Bakalım işte...

Merhabalar, benim rst xcm xcr epicon rock shox serileri v.s bir çok masayı deneme test etme imkanım oldu. rst'lerden uzak durun diyebilecek kadar cürretkar konuşabilirim. rst'nin havalı maşalarını bile tercih etmem. Fazlasıyla bozulan ve şikayet edeni duydum yani rst yaklaşmamak akıllıca olacaktır. yaylı maşası rst blaze rl, eski bisikletimde vardı 1 aydan fazla binemedim maşanın performans bakımından maşanın varlığı ile yokluğu birdi. xcm ve xcr arasında tercih yapma konusunda mecbursanız, xcr tabiki daha iyi bir maşadır. xcm kötü bir maşa değil fakat giriş seviyesi bir maşa çok bir perfomans beklememek lazım. rst mi xcm mi derseniz de xcm tercihim olur.

Ben de şimdi baktım Suntour'un XCR ve XCM modellerine baktım ama v frenlisi yok galiba.

bende RST BLAZE RL var şuanda ilk başlarda maşa baya iyi çalışıyordu.sonra 1yıl içerisinde ayar çalışması battı bence xcr bulabilirseniz alın :)

Bence (RST, XCM, XCR) hicbirini almayin paranizida basonu atmayin, ücü de bir seye yaramaz gibi geliyor bana. Bunlari alacaginiza RS'in en düsük modelini alin daha iyi.

@Yavuz Sefa Dinçer
Peki XCM giris seviyesi bir masa ise, XCR üstseviye bir masami ve performansi XCM'den dahami iyi?

Murat Bey Rock Shox bütçemi çok aşıyor maalesef. Çok sert arazilerde kullanmayacağım işimi görür gibime geliyor.

Bu linkteki 26 jant bisiklete olur mu boyutu hakkında birşey yazmıyor. (link)

@Alper P.

Merhaba,xcm nin v frenlisi var ama xcr nin v frenlisi yok galiba bende xcm v3 maşa alacagım bu yüzden

fakat delta bisiklette var resimde v fren uyumlu olarak gözüküyor ama altta disk fren uyumlu yazıyor en iyisi deltayı arayıp sormak olacaktır.(link)

@Hasan KRN

Ben de xcm alacağım gibi duruyor. Olmadı dediğiniz gibi yapıp deltayı arayıp XCR nin v frenlisi var mı diye soracağım yakın zamanda. Teşekkürler ilginiz için.

Benim focusda blaze rl var, ben gayet memnunum, darbeleri çok iyi emiyo üst çizgiyide neredeyse hiç oynatmıyo, tabiki kullandıkça performans düşme olasılığı var ama bakımlarınıda yapmak gerekir değilmi!! Anlamadım millet şikayetçiyse blaze rl den bendeki başka bir maşa mı acaba ?

Eğer 250 lere kadar çıkacaksan ikinci el solo air maşa bile daha iyi olur bence
He yoksa 180 gibi rakam verme v3'e ikinci ellerini daha makul bulabilirsin.
He bana sorarsan xcm v3 var memnun muyum hayır ...

@Alper P.

İyi sorarsanız benide bilgilendirirseniz memnun olurum.

Arkadaşlar merhaba bende blaze rl maşalı bir bisiklet almayı düşünüyorum düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Merhaba. Bu konu içerisinde RST blaze masalar hakkında yapılan yorumları okudunuz mu? @Emert20

Okudum ama alacağım bisikletlerden biri sedona 740 bunda blaze maşa diğeri de carraro crp 700 bunda da suntour maşa kullanılmış bisiklette daha çok bilgim olmadığı için hangisinin daha iyi olacağını, bisikletler arasındaki fiyat farkına değip değmeyeceğini bilemedim onun için tekrar sormak istemiştim.

Ben RST OMEGA RL KULLANIYORUM gayet memnunum ve performansi baya iyi dusuk halli rock shox lari aratmaz diye dusunuyorum

Peki bisikletler için birini tavsiye edebilir misiniz?

@Emre Asilar bende rst omega rl masasi olan bi bisiklet almayi dusunuyorum bu masayla araziye rahatlikla girilir mi? surekli olarak arazide kullanmak istiyirum. yoksa daha iyi masasi olan bisiklet bakmam gerekir mi?

@Ensar..

Rst omega'yı tavsiye etmiyorum kardeşim.

Sedona 940 model bisikletim ve ve bisikleti tek kusuru maşası. Maşa ilgili söyleyeceğim en bariz nokta zamanla oluşan boşluk. Bir çok yaylı maşada bu durum söz konusu. Bu boşluk ön frene dokunduğunda gidonunda ciddi titremeye neden oluyor ve fren performansını ciddi manada sekteye uğratıyor. Maşa arazi şartları kısmen işini görür ama anlattığım boşluk durumundan sonra yerinde olsam bu maşaya pek bakmazdım. Sırf bu nedenden dolayı Sedona 950 ye geçeceğim.

@mtb_rider sedona 840 almayi dusunuyodum simdiki 2016 model mtb lere gore f/p orani cok yuksek 2015 model kalmis stoklarda. ama masasinin nasil oldugunu bilmiyodum. bu masa beni bu yaz sonuna kadar idare edermi arazide yoksa param bosa mi gider? :kötü:

Geri