Scudo Sports

RR 6.3 Market bisikleti diyenlere itafen

Tepki
58
Bisiklet
Diğer
Öncelikle herkese selamlar, kısa bir süre önce ikinci el RR 6.3 edindim. Ufak tefek parça değişiminden sonra kendimi dağlara attım. ( Genelde bisikleti şehirde olsun dağda olsun agresif süren biriyim ) 6.3'ü almadan önce detaylı bir araştırma yaptım bu forumda market bisikleti diyen, yerden yere vuran çok fazla yorum okudum ama yabancı sitelerde örneğin bikeradar'da F/P olarak gayet güzel puanlar almış bu bisikletin gerçekten burada hakkını yendiğini gördüm.

120 mm SR S travel olan, acera attırıcısı olan bir bisiklete market bisikleti demek bence çok yanlış. Eğer bu bisiklete,aynı kadroya b twin fox ön arka süspansiyon takıp fiyatını 4 katına satmış olsa eminim güzel bisiklet alın bunu denilecekti :D Bu yorumları yapanlar bu bisikleti test ettiler mi? bir kez olsun bir dağda bu aleti sürdüler mi? Bu ürün ne vaat etmiş ne veriyor bunu karşılaştırdılar mı?
Ben söyleyeyim ürün vaat ettiğinden fazlasını veriyor arkadaşlar aşağıdaki fotodakini bile vaat etmezken ben bu bisikletin sınırlarını zorladım ve hala zorluyorum hiç bir sıkıntısı yok.
Bu bisiklet tamamen fazla para veremeyen ve dağda birazcık daha agresif kullanmak isteyenler için üretilmiş hakkını sonuna kadar veren bir bisiklet. Alacak arkadaşlar hiç çekinmeden alın ve dağlara çıkın keyifle sürün.

Şehir içi kullanmayı düşünen arkadaşlar "ben buna suluk takarım,ışık takarım çamurluk takar şehirde sürerim nolcak biraz ağır olsun önemli değil alışırım" demeyin eğer şehir fikri varsa bi o kadar da uzak durun bu bisikletten :)

12370989_10153774618954725_2211165351396488593_o.jpg

Scudo
@Tolga Çelebi @Ulaş Çavuşoğlu
Evet öyle diyenlerden biri benim. :koptum: Ama market bisikleti demedim, sadece hakiki fully'lerin takliti dedim.

@Serhan Çömlekçiler
Sürmek gerekmiyor, yakindan incelemek yeterli oluyor.;)
Öyle fox masa ve fox amortisör takmayla olmuyor malesef, eger fully den anliyorsaniz isaretldiyim yerli (resmen tehlike fiskiriyor) bi inceleyin, ozaman nedemek istedigimizi anlarsiniz.
tür bisikletler, Motor kaski takarak, protektoren kullanmadan yumsak toprak üzerinde bir defa ziplayarak test edilmez.

Bisikletin birdefa wippe (türkcesini bilmiyorum) olmayan ve 2 eklem üzerinde calisan bir kadro.

Yanlis anlasilmasin, bunlar malesef gercekler.

6.3.jpg

@Murat Cömez

Abi ben direk aşağıdakiyle karşılaştıranlara ithafen söyledim zaten. Hakiki fully de maalesef çok az vardır Dünya'da.

image.jpg

@Ulaş Çavuşoğlu
Bende derim ama ayip olur diye demiyorum. Gerceklerin bilinmesi gerekirse rr6.3 sadece biraz daha sekli fully'ye benzetilmis olarak piyasaya sürülüyor. Yoksa her hangi bir fark yok. Belki cok cok az daha market bisikletinden iyidir.;)

@Tolga Çelebi

Sundugun fotodaki bisikletle rr 6.3 ün fakini yukarida @Ulaş Çavuşoğlu na yazdim okuya bilirsin. Birde dünyada okadar cok hakiki fully varki sadece iyi bakmak gerekiyor. Zaten yeterince forumda arastirmada karsina cikacaklar yeterli olur.:)

Bu benim CC bisikletim. CUBE AMS Pro 100. İkisini karşılaştırmak namına ekledim. Güvenlik ile ilgili nüans farklarından dolayı. Ancak bu kadro da yeri geldiğinde patlayıp çatlayabiliyor. Tamamen görsel karşılaştırma amaçlı eklediğimi tekrar etmek istiyorum.. :)

12375446_932774826809445_1259701092_o.jpg

@Murat Cömez kafamdaki motosiklet kaskı değil,pantalonumun altında dizliklerim,boynumda sırt korumalığım var. Bir kere toprak üzerinden atlamadım sadece örnek gösterdim bir çok yerde bir çok arazide agresif şekilde kullandım. Şehirde 3 mt ( yaklaşık olarak ) merdivenlerden direk asfalt düzlüğe atladım bisiklet gereğinden fazla esneyerek aynakol yaprağını kırdı ve arka amortisör yayı gerginliğini kaybetti eve gelince baktım ki orta göbek dağılmış yeni bir aynakol aldım arka yayı değiştirdim demek ki bu bisiklet için bu fazla dedim ama kadroda herhangi bir sorun olmadı ne çatlak ne de başka bir fiziksel problem.
Tabiki de bir fully,downhill ile karşılaştırmak mümkün değil bunda size kesinlikle katılıyorum demek istediğim bu bisikletle cornering,bunny hoop, jumping gibi teknikleri öğrenmek için, dağda biraz daha sert kullanım için gayet yeterli bir bisiklet.

@Serhan Çömlekçiler
Bu yazdiginiz yoruma karsi daha fazla aciklama yapmayacagim. Bu sebepten dolayi susmayi tercih ediyorum.:acpsnr:

@SerkanH
Cubeyi cok iyi tanirim ama bu modelini hic duymadim ve görmedim. Basit bir cube modeline benziyor.

Ben ifade edemedim sanırım. İşin özeti bu bisiklet downhill veya freeride için tasarlanmıştır denilmiyor firmanın da öyle bir açıklaması,iddiası yok. XC için yaratılmış ve bunun bir çıta üstünü karşılayabiliyor. Neyse bu konuyu okuyanlar anlamak istediğini anlar, yorumlamak istediği gibi yorumlar Herkese iyi geceler.

Geri