Merhabalar. Fren sistemine uygun rotor nasıl bulunur, rotorlarda 160, 180 veya 203 mm neyi ifade eder, 180 mm'lik ön rotora xt frenin uyumlu olup olmadıgını nasil anlariz vb gibi konularda bilgiye ihtiyacim var, tesekkur ederim. Hayirli günler...
merhaba bende shimano m390 disk fren seti var. rotarlar 160 lık. yani çapı gibi düşünün frenin sabit olduğu yere rotor kalipere tam oturuyor. ölçülerin tamamen takım olması gerekir. 160 lık rotor ü söküp yerine 180 lik takamazsınız.
Fren seti size rotorlu yani takim halinde geldigi icin bunu biliyorsunuz. Ya rotorsuz gelseydi? Kaliperin üzerinde yaziyor mu su kadar mm'lik rotor kullanin diye. Bunun pratikcbir yolu olmali.
o sayılar rotorun çapı, mesela post bağlantılı bir maşaya adaptör kullanmadan yine post bağlantılı kaliper takarsanız 160lık rotor kullanabilirsiniz.(standart mı bilmiyorum denk geldiklerim böyle) ama 180lik rotor kullanacaksanız araya adaptör koyarak kullanabilirsiniz. çaplar kullanılan adaptör ile alakalı, kaliper ile değil. rotor çapına göre adaptör seçiminizi yapmalısınız.
bende elixir 1 var arkayı elixir 3 ile değiştirmek istiyorum elixir 1 160 mm elixir 3 180 mm ben bu freni elimdeki 160 mm lik rotorlar ile kullanabilirmiyim uyum sağlar mı birbirine yada 180 mm lik rotoru kullanmak için hangi parçayı değiştirmek lazım
Fren kolu, fren hortumu, fren kaliperi hangi boy rotor kullanirsaniz kullanin farketmez!
Ancak Rotor boyuna gore kaliperi kadro/catal baglayacaginiz noktalara adaptor denilen uygun boy parcalardan almaniz gerekir.