Scudo Sports

rotora yağ bulaştı ne yapıcam

engel

Üye
Tepki
0
amortisörü yağlarken rotora yağ bulaştı freni sonuna kadar sıkıyorum tutmuyor
rotoru söküp padleri de sököp iyice temizledim deterjanla felan
taktım çok az bi fark oldu yine tutmuyor fren. Ben rotorla pad leri deiştirmeden bu işin içinden nasıl cıkıcam?

Scudo
çözücü madde olarak ben aseton kullanıyorum,
bir sefer asetonla ıslatılmış bezle güzelce sil bölgeyi zaten bir kaç dakika içinde madde uçaçaktır ve bunu bir kaç sefer tekrarlaman sonucunda parçalar yağdan arınmış olur.

kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: engel
bu konu çok geçti forumda ama en etkili yöntemlerden birini tekrar yazayım.. frene basa basa pedal çevir ve bolca yokuş aşağı frenleyerek in.. disk iyice ısınsın böylece yağı yakarsın ve balata temizlenir.
bu işlem 1 saate kadar çıkabilir :(
baktın olmuyo alkol veya piyasadaki araç-bisiklet yağ sökücü/balata temizleyicisi kullanabilirsin, ardından tekrar frene basarak pedalla.. :)

• Beğen
Tepkiler: cannn3715
Ben öyle bir durumda araziye girmeyi tercih ediyorum. Arazideki toprak ve çamur balatanın yüzeyinde yer etmiş olan yağı cok iyi bir şekilde çıkarıyor. ;)

@freeridedrk
Evet haklısın Doruk sanırım balatanın yarısı gitdiği için sorun ortadan kalkıyo galiba:D

wurth balata temizleyici almanı tavsiye ederim.orduda 4,50 tl gibi bi fiyatta satılıyodu.kesin cozum

• Beğen
Tepkiler: Levent Temiz
En iyi yöntem würth ;) ve ardından bezle silmektir ;) Deneyimle sabittir ..

Eğer öne bulaştıysa arkayla değiştir arkada farkedilmiyo;)

Çeşitli balata temizliyciler bu sorunu halledecektir ama kullandığınız ürünün bisikletin üzerindeki boyaya,plastik,maddelere vs zarar verip vermediğinden emin olmanız gerekli.Ben bisikletin heryerinde güvenle Sram ın Pit Stop temizleyicisini kullanıyorum.:)

su zımparası en etkili ve temiz çözüm 10 dakikanı ayırarak bu illetten kurtulabilirsin würth de denedim ama yağ çözümünde kesinlikle zımpara

Geri