Scudo Sports

Rotora wd40 geldi

YavuzAkbay

Aktif Üye
Tepki
43
İsim
Yavuz
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar selamlar ben bisikletimi iyice sildim ettim temizliğini yaptım WD40'layım derken birazcık rotora kaçırdım, bi kaç tur attığımda frenin zaman zaman iş görmediğini hissettim. Sizce ne yapmalıyım ?

Scudo
Yardımın için teşekkür ederim. Gelecek cevaplara da bakıcam.

(link) bununla bir dene derim.

@tuna ünüvar 2 3 mesajdır garıp garıp yorumlar goruyorum sızden :D Komikler de.

Daha önce forumda birkaç kişi daha aynı sorunu yaşamıştı yanlış hatırlamıyorsam. Mazotla yıkayıp ocakta ısıtan, bulaşık deterjanıyla yıkayıp güneşte kurutan vb. Yaratıcı çözümler üretenleri hatırlıyorum. Forumda arama yapın isterseniz.

@Yavuzos Rotoru alkol ile bir güzel temizleyin...Balatalar muhtemelen çöp olacaktır ama forumda yakmayı deneyip başarılı olan arkadaşlar vardı...Eğer yağı emmemişse zımparalayarak kurtulma ihtimalleri var...

@tuna ünüvar Yorumlarını her okuyuşumda beni güldürüyorsun ya Allah da seni güldürsün :D Bu arada seni rakşokçular istiyordu gruplarına @mariokaldato ile iletişime geç mutlaka ;)

Aynısı bana da oldu başta korktum pahalıya mal olcak diye. Bi zımparalayayım dedim güzelce zımparaladım baktım yine az biraz kaçırıyo frenler nabalım artık böyle kullanıcaz diye düşünüyodum ama bi süre sonra eski performansını buldu frenler. Güzelce zımparala sen de sonra bol bol fren yap. Başta çamaşır suyu ya da yağ çözücüyle falan da yıkayabilirsin.

Rotorları deterjanla iyice yıka. Balataların eğer resin ise ateşe tutup biraz yak. Sonra iyice zımparala. 2 mm kadar zımparala.
Ben wd 40 araştırmadan kullanmıştım. Direk frenlere sıkmıştım. Baya bi yedirmiştim yani.
Anlattığım yöntemle eskisi gibi oldu. Üzerinden de 2 ay geçti, kullanıyorum.

Ajdar sarkilari dinletince frenler muazzam tutuyor

@Anonim

@Yavuzos İlave edeceğim: alkol olarak Propylene glycol (Propilen Glikol) olursa daha etkili bir temizlik sağlar. Balataları değiştirin. Bunlar organik katkılı bileşiklerden üretiliyor ve WD40'ı kesin bir miktar emmiştir. Silersiniz, yakarsınız zamanla veya bir hava değişiminde yağın bir miktarını kusar gene tutmama seremoni başlar.

@SerkanEriş

Bu ve benzeri bir ürünü sizin için kesinlikle tavsiye ederim. Ancak WD40 sıkılmış bir balata için değil, içerisinde mutlaka WD40 kalıntıları kalmış bir kaliperin (fren pistonları civarı vs..) iç temizliği için. Bu işlemden sonra yeni balataların takılmasını öneririm. Bu spreyi dönem dönem fren bakımlarınızda kullanabilirsiniz.

Selamlar...

bulaşık deterjanı ile rotoru iyice temizle. balatalar da metal balata ise ateşte bi süre tut. organik ise yenisini al

kardeşim sende olan bende de oldu.üstelik bir bisikletçi dostum iyi niyetle önerdi.sonra baktım balatalar ötüyor.servis gördüğünde geçmiş olsun dedi.ve öneride bulundu bazı arkadaşların yazdığı gibi.bulaşık deterjanıyla yıka ve kaynar su ile durula yağların çözülmesi için.hatta yokuş aşağı frenleri sıkarak in yağ yansın dendi.bende öyle yaptım.ama yağmurlar başladı kontrol edemedim.umarım düzelmiştir.

Geri