Scudo Sports

Rotor ve mekanik hidrolik farkı

Tepki
24
Merhaba,

Bugün aldığım yeni bisikletimin üzerindeki Shimano mekanik disk freni (rotor ve fren tertibatı kısmını) söktüm. V fren kullanmak istiyorum.Sormak istediğim Hidrolik disk frene geçmek istersem aynı 160 lık rotoru kullanabilirmiyim. Mekanik ve hidrolik diskte rotor farklımıdır? Bir kenarda tutmanın bir anlamı varmıdır

Üzerindeki kod:SM-ST53 (Rotorun)
BR-M415A(Mekanik fren teribatı)

Scudo
Rotorla Alakası Yoktur Eğer Mekanik 160 lıkta kullanıyorsanız hidrolik alcaksanız 160 lık alın tamamen uyar rotor hiçbirşeyi değiştirmez .

• Beğen
Tepkiler: Özgür Öztekin
Anladım aslında öyle bir durumda da 2 rotor gerekecek,
Ben şu an V fren kullanmak istiyorum belki bisikleti aldığım yere rotor ve mekanik disk tertibatını verip V fren set ile takas etmem daha uygun olabilir.Belki disk daha pahalıdır ama şimdi boş yere cepten üste para verip V fren almak da bir garip olacak ,sonra Diski değerlendirmeye çalışmak vs..
TEşekkürler

@MertcanBalıkçı

Bisikletin önü mekanik disk, arka V fren olması nedeniyle (öndeki ve arkadaki jant aynı), uygun olduğunu düşünüyorum

@Alper Yıldırım

rotorlar, mekanik hidrolik farketmiyor hepsine uyar ama mekanik frende pekte iyi bir rotor olacağını sanmıyorum ileride hidrolik disk frene geçerseniz rotoru daha iyi bişey almanızı öneririm çünkü rotor disk frende önemli bir yeri var

Geri