Scudo Sports

Rockrider 540 tam bir hayal kırıklığı

Bende de 520 var frenler mekanik olmasına rağmen memnunum. Yokuş aşağı hızlanmaması için arka freni uzun süre kullandığımda bahsettiğiniz tıs sesi bende de var acaba sorun mu var diye baktım göremedim. Uzun süre kullanımdan diyip devam ettim. Her araçta ön fren durdurur arka fren yavaşlatır. Durmak istediğinizde o oranı yakalamak gerekir. İlk başlarda sıkıntı çekmek normal. Eski bisiklette ve elektrikli bisiklette çat diye dururken frenlerin tepkilerini bilmediğim için durmam biraz zaman alıyordu ama şimdi alıştım çok daha kısa sürede durabiliyorum. Çok kısa bir öneri, ön freni önerdiler diye çat diye yüklenmeyin. Yavaş yavaş basın taklaya gelmeyin :)

• Beğen
Tepkiler: KalemdenMeşrebim
Scudo
@Kunget hocam öyle yapıyorum bende ama sorun biraz daha değişik, gidip gelirken farkettim dün. Arka fren sanki boşa sıkıyormuşum hissi vardı.

@KalemdenMeşrebim genelde tutmaz gibi gelir ama bi nebzede olsa yavaşlatır. İçiniz rahat değilse balatalara bir bakın diske ne kadar yakın? Uzaktır belki de. Uzaksa youtubeden video izleyerek kolayca ayar yapabilirsin. Ya da yokuş çıkarken dur sık arka freni arkaya kayarsa tutmuyor demektir :). Hatta bu işi fanteziye bağlarsak yokuş aşağı ayaklarla destek alarak ufak bi hızda geri geri gidersen ön frenin durdurmayıp kaydığını arka frenin durdurduğunu görürsün

@Fırat Ç.
Abovv :bsmagryr:
@ratm
Maalesef güç dağılımını yazdım :ytrya:

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
Geri