Rockrider 300'den surly long haul trucker benzeri çıkar mı?

Kayıt
1 Nisan 2015
Mesaj
26
Tepki
25
Şehir
Giresun/Trabzon
İsim
Ozan
Bisiklet
Salcano
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/633/rhdWDK.jpg

Belki can sıkıntısı belki de farklı şeyler arayışı bilmiyorum artık ne denir belki de basit şeylerden güzellikler çıkarma isteği. Son iki aydır hep bi bisiklet arayışı hep bi marka model tür arayışı bütçe ayarlaması derken uzun süredir aklımda olan kendi bisikletimi toplama sevdasından uzaklaştım. Bisiklet denince nedense aklımda bakkala ekmek almaya gitmek değilde çantaları eşyaları çadırı yükleyip seyahatlere çıkmak kilometleri devirmek canlanır. Bu bisikleti görünce hem bisiklet toplama isteğimi hem de seyahatlere çıkma hayalimi gerçekleştirebileceğim geldi aklıma.

Şimdi rockrider 300 çelik kadrolu klasik kadro geometrisine sahip tamda benim sevdiğim gibi sizce bu bisiklete harcama yapılarak surly tarzı birşey çıkabilir mi ortaya tabi ki biliyorum surly'nin yanından geçemez ortaya çıkacak bisikletin kalitesi ama en azından o tadı yaşatabilir mi ? Bu iş nasıl yapılır ne gerekir yardım edermisiniz yoksa git işine kardeşim yorma bizi mi dersiniz :)

Şimdiden herkese teşekkürler. :)
 
Scudo

hlksnrr

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Ocak 2015
Mesaj
493
Tepki
564
Şehir
ANKARA
İsim
Haluk ŞENER
Bisiklet
Scott
Değişik bir konu olmuş cevapları merak ediyorum,takipteyim.

İlgililer konuya bekleniyor...
 
  • Beğen
Tepkiler: FallenRider

The UGUR

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Ocak 2015
Mesaj
2.274
Tepki
2.174
Yaş
28
Şehir
ankara
İsim
Uğur
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Çok tuhaf bir görüntüsü var bir türlü anlam veremiyorum :D Surly Cross Check SS var.Ona benzetilebilir gibime geldi açıkçası.Ama çok zor olur ya.Hiç bulaşılmamalı bence :D
 
Kayıt
1 Nisan 2015
Mesaj
26
Tepki
25
Şehir
Giresun/Trabzon
İsim
Ozan
Bisiklet
Salcano
Bilmiyorum emek ve zaman harcayıp bi tur bisikleti yapmak istiyorum bu bisiklet sadece bir örnek olarak görülebilir bu kadroya benzer bu işe yatkın bisiklet önerilerinini de alabilirim :)
 
Kayıt
24 Ağustos 2011
Mesaj
31
Tepki
21
Şehir
ANKARA
"Git işine kardeşim" demek yerine "Ben de seninle aynı şeyleri düşünüyorum" diyeceğim. Çünkü birkaç gündür seninle aynı arayış içindeyim. Surly benzeri bir model olan Ridgeback Panorama World kullanıyorum. 28" olması ve dişli oranları nedeniyle yüklü haldeyken(25-30 kg) Çanakkale-Denizgöründü-Salihler-Bayramiç yolundaki rampalarda zorlandığımı söyleyebilirim. Bu zorlanmada antrenmansız olmanın da etkisi vardı. Bu engeli 26" çelik kadro tur bisikleti ve uygun aynakol(küçük dişli 22'li) ve ruble(büyük çark 34 ya da 36'lı) ile aşmayı düşünüyorum. Hayata geçer mi bilmiyorum. Bakacağız.

Surly kadrolar malum, sadece kadro 2.000 TL dolaylarında. Buna alternatif Hİ-TEN(high tensile/yüksek dayanımlı) Çelik kadro aklıma geldi. Ortalama alüminyum bisikletler ile ağırlık farkı bulunduğunu düşünmüyorum. Decatlon'da rocrider 300 modeli S kadro boyu için ağırlığı 14,5 kg vermişler. Tur bisikletinde yarım kilonun-bir kilonun lafı olmaz diye düşünüyorum. Yaptığım araştırmada çelik kadrolu birkaç model daha buldum. Bunlar Bianchi speed 1000(maşa amortisörlü/mtb lastik), Bisan Axon(düz maşa/asfalt lastik) Yani elimizde 3 model bulunuyor ve bunların hepsininin kadrosu 26 jant 1.1/8"

Benim planım bunlardan birini tercih edip ilk etapta bu modellerin hepsinde de vasat durumda bulunan donanımı iyileştirmek. İlk olarak aktarıcı,ruble ve fren/vites kollarını değiştirmeyi planlıyorum. Bu 200 TL lik bir masraf demek. rockrider veya bisan axon tercih edilirse 350 TL de bu bisikletler tutuyor. Bianchi speed 1000 biraz daha yüksek. 550 TL civarında. Daha sonra tur bisikleti için güçlü olması gereken ön/arka hazne/göbekler ve jantlar , son olarak da kelebek gidon ve fren ayakları/pabuçları geliyor. Yani Tur bisikleti donanımını dört dörtlük yapayım diyorsak kabaca 700-800 TL lik bir masraf demek. Buna bisikleti de eklersek toplamda 1200 TL ediyor ki kabul edilebilir bir miktarmış gibi geliyor. Kadrodan beklediğimiz verimi almak şartıyla tabi. Aksi takdirde yaptığımız masrafa değmeyecektir. Burada "bu masrafı ve emeği vermeye değer mi?" diye soruyorum kendime. Bisikleti almak için 350 TL yi gözden çıkarırsak ve bisikleti alıp deneyip bisikleti gözümüz tutarsa, bisiklet gözümüzü doldurursa bence değer. Hatta güzel bir toplama deneyimi olur diye düşünüyorum.
Selam ve sevgilerimle.
 
Kayıt
1 Nisan 2015
Mesaj
26
Tepki
25
Şehir
Giresun/Trabzon
İsim
Ozan
Bisiklet
Salcano
Açıkcası yorumunuz beni heycanlandırdı ve aynı düşüncelere sahip birine rastladığım için sevindim. Dediklerinize katılıyorum bu bisiklete sorun çıkarmayacak orta yollu bir donanım koyulsa yavaş yavaş toplansa hem ani bir masraf olmaz hemde git gide güzelleşmesinin hazzını yaşarız diye dusunuyorum. Ben düz maşa ve klasik görünümlü bir bisiklet tercih edilmesi taraftarıyım rr 300 tam aranan kan diyebilirim. Sağlamlık konusuna gelince hurdalıktan çıkan eski paslı çelik kadrolarla çok uzun turlara çıkan insanları gördüm yazılar okudum hatta bi italyan çift vardı hurda denilebilecek bir bisikletle iki kişi Türkiye' ye gelmişti üstelik decathlon ürünlerinin ömür boyu kadro garantisi var. Sonuç olarak ben neden olmasın diyorum yorumunuz için teşekkür ederim eğer böyle bir işe kalkışırsanız sizinle eş zamanlı olarak bende bu işe kalkışabilirim. Sevgilerimle :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer Dinç

mavinehir

Daimi Üye
Kayıt
22 Mayıs 2007
Mesaj
336
Tepki
96
Şehir
istanbul
Ben RR 300'e dropbar takma düşüncem vardı bir ara.Hatta orta halli bir coyclocross tarzı getirme düşüncem vardı.Kaldı öyle tabi.Birde tura çıkanlar vardı.Forumda araştırdığımda (eğer decathlon'un kendi hazırladığı site değilse)yabancı kaynaklarda bazı şeyler bulmuştum.
(link)
(link)
(link)
 
Kayıt
1 Nisan 2015
Mesaj
26
Tepki
25
Şehir
Giresun/Trabzon
İsim
Ozan
Bisiklet
Salcano
@mavinehir verdiginiz orneklere baktim gayet guzel turlamis adam bisiklette gayet hos tura yatkin gibi gorunuyor. Ayrica dropbar olayinada girilip cyclecross tadi yasanabilir.

@İkinci turcubaba yi biliyorum bisikleti tam bi tur bisikleti olmus gezilerinide okudum sanirim bisikletten baya memnun umarim yorumda bulunup bizi aydinlatir kendisi
 
Kayıt
24 Ağustos 2011
Mesaj
31
Tepki
21
Şehir
ANKARA
@mavinehir

Bağlantılardaki örnekler düşüncelerimizle örtüşüyor. Hele ki drop bar ve shifter alıp bunun maliyetine katlanıldıysa, hi-ten kadrolu rockrider gözdolduruyor demektir. Bu arada Bisan Axon'u yakından görme fırsatı buldum. Bu da Hi-ten çelik kadro olmasına rağmen çocuk bisikleti havasında. Kadro boyu seçeneği bulunmuyor. 48 cm lik bir kadrosu var ama üçgenden ölçünce 46 cm çıkacağını sanıyorum. Ön maşada bagaj ya da çamurluk bağlantı yeri yok. Lastikleri asfalt oluşu avantaj. Bir de bir avantajı var ki nakitte 240 TL fiyat veren bir dükkan buldum. Ellerinde iki adet bulunuyor. Mavi ve Yeşil renklerde. Ankara Yiba Çarşısında ise bir tane kadın kadro tipinde var. O da turuncu. Onun fiyatı sormadım. Bu arada Yiba çarşısında Bisan'ın mal vermediğini ve bulunmadığını beyan ettiler. Hatta fabrikayı kapattı diyenler oldu. Bilemiyorum. Şunu söyleyebilirim. Boyu 46 cm kadro için uygun olanlar bu fiyata bu bisikleti kaçırmamalı.

(link)

Başka bir arkadaş bizim düşüncelerimizi çoktan hayata geçirmiş ve Brooks selesine, ön/arka bagajlarına ve vites aktarıcılarına kadar değiştirmiş. Hatta satışa çıkarmış. Bağlantı burada.

(link)

Naçizane fikrim, bileşenleri vasat durumda olan Rockrider 300 alınabilir. Bileşenleri için ise aceleci davranmadan uygun fiyatlı uygun tur bileşenleri temin edilebilir. Daha önce de söylediğim gibi etraflıca herşeyi alayım takayım dersen sadece donanıma 900-1300 TL arası bir para harcamak olası. Bu parayı harcamadan ikinci el malzemeler ile de dönüşüm yapılabilir. Bence 26" tur bisikleti için ekonomik ve makul bir seçenek. Hele ki ömürboyu kadro garantisi veriliyor. Benim aklıma karpuz kabuğu düştü bir kere. Kabuk hayata geçerse paylaşmak kısmet olur umarım. Selam ve sevgilerimle.
 
Kayıt
24 Ağustos 2011
Mesaj
31
Tepki
21
Şehir
ANKARA
@_murdoch_
Üzerine taktığı parçalara bakarak makul diyebilirim. Adam, tur bisikleti dönüşümünü tamamlamış neredeyse. Sağlamlık konusunda da; görece sıradan bisikletlerin uzun turlarda asortik bisikletlere oranla daha başarılı olduğu birçok turcu tarafından da kabul edilmektedir.
 
  • Beğen
Tepkiler: BF Okuru
Kayıt
1 Nisan 2015
Mesaj
26
Tepki
25
Şehir
Giresun/Trabzon
İsim
Ozan
Bisiklet
Salcano
@Tamer Dinç bir ay içinde kesin bir bisiklet alacağım. Günlük şehir içi kullanım için bisiklete pek ihtiyacım olmuyor okul ve yurt arası yürüme mesafesiyle 5 dk. bisikleti daha çok hafta sonu ve tatillerde uzun turlara çıkmak için düşünüyorum. Amaç sadece gezip görmek kamp yapmak açıkçası gidip çok deneyipde bir türlü ısınamadığım bir şehir bisikleti alıp pişman olmak istemiyorum. Verdiğiniz linkteki bisiklet gayet güzel ve fiyatı çok iyi ama amaç birazda hazır almaktansa kendi keyfime göre toplayıp emek sarf etmek o yüzden ciddi anlamda böyle bir projeye başlamayı düşünüyorum. Daha önce bisikletle uzun tur adına pek bir deneyimim olduğu söylenemez fakat virüs kana girdi bir kere. Yaşadığım çevrede gezilip görülecek çok yer yaşanacak çok tecrübe var o yüzden tur bisikleti olmalı kesinlikle. Açıkçası çok deli paralarda verebilecek durumda değilim kafam da rr 300 gibi bir bisiklet alıp yazın ortalarına doğru tura hazır hale getirmek var.Böyle bir işte bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim. İlginiz ve yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.
 
Kayıt
24 Ağustos 2011
Mesaj
31
Tepki
21
Şehir
ANKARA
@FallenRider

Rica ederim, faydası olduysa ne mutlu bana. Naçizane fikirlerimdir, üst düzey bilgi ve tecrübem olduğunu söylemeyem. Virüsün kana bulaşması güzel birşey. Bilginin büyük bölümü böyle toplanıyor. Teorik bilgiyi iyi yükleyip, kendi üstünde deneyerek ne istediğini/istemediğini buluyorsun. Seçeneklerin ve kombinasyonların çok olması kafa karıştırıyor ama zaman içinde düşünceler berraklaşıp netleşiyor. Belki zaman içinde düşünceler de değişiyor. Mesela ben MTB'ye soğuk bakarken denemeler ve gözlemlerim sonucunda Tur tipi MTB'ye ilgi duymaya başladım. Hiç aklımda yokken ve belki ihtiyaç bile yokken iyice niyetlendim. Yol tipi 28" tur bisikletinden tabi ki vazgeçemem. Ama bisikleti tur formatında kullanıyorsanız el altında, tırmanıcı bir 26" bulundurmakta fayda var. Gidilecek bölgeye göre ilaç gibi gelecektir. Bilgim dahilinde yardımcı olmak boynumun borcudur. Bisiklet tutkusunun mayasında paylaşmak ve yardımcı olmak vardır. Selam ve sevgilerimle.
 
  • Beğen
Tepkiler: FallenRider

Murtega

Daimi Üye
Kayıt
6 Ocak 2014
Mesaj
387
Tepki
519
Şehir
Budapeşte
İsim
Murat B.
Bisiklet
b'Twin
Konuyu gördügümden beri benimde her gecen gün kafama yatiyor bu fikir.
Bayagidir sehir ici kullanim icin uygun bir seyler bakiyordum zaten.
Turlar icin de uygun hale getirilebilecek cüzdan dostu bir cözüm gibi. Fotograflara bakinca sanki kadro üst borusu biraz uzun ama Decathlon'a bir dahaki ugrayisimda yerinde bakacagim bu modele.
 
  • Beğen
Tepkiler: FallenRider

Nomad

Daimi Üye
Kayıt
20 Temmuz 2009
Mesaj
369
Tepki
189
Şehir
Kuzey Ege
Bisiklet
Trek
Arka teker kadroya baya uzak olduğundan pedal çevirirken arka çantalara ayaklarınız sürtmeyecek gibi duruyor dolayısı ile kadro açıları gayet iyi bu bisikletin, bence tura çıkması için tek ihtiyacı megadrive ruble değişimi..
Paranızı asıl; B17 brooks sele, schwalbe marathon plus tour lastikler ve ön/arka bagaj ile ve çantalara (Tubus+Vaude+Ortlieb vb) yatırmanızı öneririm.. :)

http://www.sickbikeparts.com/catalog/images/Megadrive.jpg
 
Kayıt
1 Nisan 2015
Mesaj
26
Tepki
25
Şehir
Giresun/Trabzon
İsim
Ozan
Bisiklet
Salcano
Bisikleti yakından inceleme fırsatı bulan veya kullanan kişilerin yorumuna ihtiyaç var :D L boy bulabilirsem alacağım bu bisikleti öncelikle vites sistemini ve jantları değiştirmeyi düşünüyorum daha sonra her ay yavaş yavaş tura yatkın hale getirmeyi düşünüyorum umarım işler umduğum gibi ilerler yorumlarınız için teşekkürler.
 

BurakY.

Üye
Kayıt
20 Ekim 2014
Mesaj
61
Tepki
36
Şehir
Kütahya
Bisiklet
b'Twin
bu konuyu hortlatalım :D rr 300ü tura çeviren var mıdır? son durum nedir merak ettim.
 

Son Selim

Daimi Üye
Kayıt
26 Eylül 2016
Mesaj
311
Tepki
482
Yaş
41
Şehir
Bursa
İsim
Selim A.
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Tekrar hortlatalım. Son durum ne?
 

Hastateker

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Ocak 2016
Mesaj
801
Tepki
772
Şehir
Ankara
İsim
Osman Özgün Yıldız
Bisiklet
Trek
Sağlam bir donanımı surly kadro üzerine toplamak 10 bin liraya denk gelir günümüzde.
Bunun yerine rock ridera sağlam bir donanım eklemek ise 6 bin lira civarına denk gelir diye düşünüyorum.
Full xt set
dt swiss jantlar
drop bar
Ortileb
Kamp malzemeleri