Scudo Sports

İnceleme Rockbros Polarize Bisiklet Gözlüğü - Gözlüksüz Miyop Kalmasın

qtay

Daimi Üye
Tepki
355
İsim
Kutay
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba. Gariptir ki internette, forumda hem yerelde biraz da globalde araştırdığımda bisiklet gözlüğü konusuyla miyop konusunu eşleştiren çok az kaynağa ulaşabildim. Özellikle YouTube'da aşağıda linkini vereceğim ürünün almadan önce inceleme videolarını izlerken miyop çerçeveyi "bunu da gözü bozuk olanlar için göndermişler herhalde" deyip kenara atıyordu inceleyenler hep. Yani bu ürün neredeyse kimse tarafından gerçekten miyop problemi sebebiyle alınmamıştı. Çerçevenin içine herhangi bir optiğin cam üretebileceğini bilmediğimden riske girdim ve yaklaşık 100₺'ye siparişi verdim.
WhatsApp Image 2020-10-01 at 11.24.53 AM (1).jpeg
Ürünün linkini şöyle bırakayım bu arada, daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz: (link)

Yaklaşık 1 ayda elime ulaştı ve şuan kullanmak zorunda olduğum için söylemiyorum ama çok beğendim açıkçası. Sırf kutusu için bile alan vardır yani. Neyse, içindeki çerçeveyi bulunduğum şehirde bir optiğe verdim. Bana bu sipariş falan olayından önce hep "kardeşim miyopsan gözün bozuksa bu gözlük mözlük işleri için 300-500tl bayılman gerek" derlerdi. Optiğe sorduğumda şaşırdım. 50tl gibi bir fiyat çıkarmıştı. Yani her şey dahil 150tl'ye gözlüğü çıkarmış oldum kısacası. Bu kadar ucuza gelmesini hiç beklemiyordum. Başka bir çözüm de bulamamıştım zaten. Bi yokuş inelim diyorduk, gözümüze sinekten tut toz toprak rüzgar alabildiğine giriyordu. Bir sorunu daha çözmüş olduk diyelim. Bu konuda "çerçevenin içine çerçeve takılır mı? e dünyada bunu miyop çözüm olarak anlatan bir video kaynak yok?? demek ki olmuyor herhalde o miyop çerçevesi olayı fasa fiso.." diyenlere, önceden bir çözüm arayıp bulamayanlara bir kobay olmuş oldum.

Kur daha fazla artmadan gözünüz bozuksa ucuza halletmenin hala bir yolu var :) Tüm fotoğrafları aşağıya bırakıyorum.

WhatsApp Image 2020-10-01 at 11.24.54 AM.jpegWhatsApp Image 2020-10-01 at 11.24.53 AM.jpegWhatsApp Image 2020-10-01 at 11.24.54 AM (1).jpegWhatsApp Image 2020-10-01 at 11.24.54 AM (2).jpegWhatsApp Image 2020-10-01 at 11.24.55 AM.jpegWhatsApp Image 2020-10-01 at 11.24.54 AM (3).jpeg

Scudo
Hocam size ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlara benim farklı bir sorum var. Büyük ihtimal ben yanılıyorum ama nerde yanıldığımı izah ederseniz makbule geçer.
Benim gözlük takma amacım sinek böcek girmesin , yoldan taş fırlamasınla sınırlı. O yüzden şu gözlüğü almıştım zamanında.

(link)

Bisiklet gözlükleri hakkında araştırma yapmadım ve bilgi sahibi değilim. Anlamadığım nokta 1000 tl ye satılan gözlüğün ne artısı var. Ya da benim aldığım 100 tl lik ürünün ne eksisi var benim kullanım senaryoma göre.

Numaralı bisiklet gözlüğü kobaylık bir durum yok biz seneler öncesinden yazdık bunları. :) :) :)
İçinde numaralı cam taktırdığınız çerçeve kısmı yaklaşık 1 sene sonra elinizde kalacak ne yazık ki. Çok sert malzeme olduğundan resmen zamanla dağılıyor.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Tolga Özdemir zevler, renkler ve para meselesi diyelim.

Sizin aldığınız da aynı işi görüyor pahalı olan da aynı işi görüyor.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
@Tolga Özdemir zevler, renkler ve para meselesi diyelim.

Sizin aldığınız da aynı işi görüyor pahalı olan da aynı işi görüyor.

Teşekkür ederim. O zaman biraz kapsamı açıp sorayım. Şimdi ben telefonumu koymak için kadro çantası alacaksam gidip 50 60 tl 'lik bir kadro çantası almam. Peki neden almam. Çünkü bu fiyat bandındaki ürünler %100 su geçirmez değildir. Su itici , geciktirici vs gibi türlü kelime oyunuyla sizi su geçirmez olduğuna ikna ederler. İlk yağmur yağdığında da astarı yüzünden pahalıya çıkar haliyle .Neden 200 tl'ye %100 su geçirmez ürün almadım diye pişman olursunuz .

Bu gözlük işinde de buna benzer ince ayrıntılar var ve vereceğimiz 900 tl bu farkı hak ediyorsa en ufak bir problem yok benim için. Olay sadece zevkler ve renkler ise kendi adıma bu farkı vermeyi düşünmem.

Teşekkür ederim. O zaman biraz kapsamı açıp sorayım. Şimdi ben telefonumu koymak için kadro çantası alacaksam gidip 50 60 tl 'lik bir kadro çantası almam. Peki neden almam. Çünkü bu fiyat bandındaki ürünler %100 su geçirmez değildir. Su itici , geciktirici vs gibi türlü kelime oyunuyla sizi su geçirmez olduğuna ikna ederler. İlk yağmur yağdığında da astarı yüzünden pahalıya çıkar haliyle .Neden 200 tl'ye %100 su geçirmez ürün almadım diye pişman olursunuz .

Bu gözlük işinde de buna benzer ince ayrıntılar var ve vereceğimiz 900 tl bu farkı hak ediyorsa en ufak bir problem yok benim için. Olay sadece zevkler ve renkler ise kendi adıma bu farkı vermeyi düşünmem.
Ben gözlük konusunda lensin önemli olduğuna inanıyorum, mesela şöyle yaptım Oakley jawbreaker çerçeve(sahte) aldım Çin’den , bikeinn den de 2 tane lens (orjinal)aldım. Kabaca 3te bir fiyatına geldi diyebiliriz. Cam önemli çünkü hem gözünüzü bozmaz hem de size çok net görüntü sağlar.

Son düzenleme:
Bir ürünü alırken ucuza kaçıp sadece bir iki sezon kullanıp rezil olmaktansa, kaliteli düzgün birşeyler alıp bir kere almak daha akıl işi bence, tabi bizi bu iş görmez ürünlere iten yine ekonomik etkenler. Mecbur ayağımızı yorgana göre uzatmak zorunda kalıyoruz

Ben de bu gözlük ve aşağıda verdiğim linkteki fotokromik camlı model arasında kalmıştım. Galiba aşağıda linkini verdiğim ürünü alacağım :)

TRY 126.27 42%OFF | ROCKBROS fotokromik bisiklet gözlük polarize dahili miyopi çerçeve spor güneş gözlüğü erkekler kadınlar gözlük bisiklet gözlük gözlüğü
(link)
Bir ürünü alırken ucuza kaçıp sadece bir iki sezon kullanıp rezil olmaktansa, kaliteli düzgün birşeyler alıp bir kere almak daha akıl işi bence, tabi bizi bu iş görmez ürünlere iten yine ekonomik etkenler. Mecbur ayağımızı yorgana göre uzatmak zorunda kalıyoruz
Eğer hedefinizdeki söz konusu ürün bu Rockbros ise neden böyle söylediğinizi merak eder ve öğrenmek isterim. Çünkü ben de aynı markanın bir farklı modelini almak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
@ErzincanLee ben çok iş görmez ve kalitesiz Ürünler olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ben aldığım birçok ürünün kalitesinden memnun kaldım mesela. İllaki 3-4 katı para çıkması gerekmiyor cebimizden bence.
@M.İhsan linkteki ürün bende var. Ve çok memnunum. Mavi olanı almıştım. Markayı değiştirseniz 100 - 120 $ a satılabilecek bir ürün bence.

BUNUN MAVİSİNİ KULANIYORUM 2 SENEDİR GAYET MEMNUNUM GÜNLÜK 2 3 SAAT SÜRENLER İCİN İDEAL TEK SEVMEDİĞİM YÖNÜ UZUN SÜRÜŞLERDE BURUNU HAFİF ACITIYOR

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve qtay
@M.İhsan Markayla alakalı kötüleme amaçlı yazmadım söylediklerimi yanlış anlamayın. @Yldrm07 Dediğim gibi ben markaları yada ürünleri kötülemek için söylemedim yukarıda bir arkadaşım 100₺ ile 1000₺lik ürünün aynı işi gördüğünü söylemiş. "Atalarımız boşa dememiş ucuz etin yahnisi yenmez" diye. Bende hali hazırda Aliexpres markalarından biri olan bu alttaki gözlüğü aldım ama dediğim gibi bizi bu duruma iten ekonomik etkenler yoksa gider kaliteli bir markaya yonelirdim. Ama şunu söyleyebilirim bazen beş para etmez ürünlere sırf adı var diye şişirilip markaya para verilmeside saçmalık .
(link)

Ben gözlük konusunda lensin önemli olduğuna inanıyorum, mesela şöyle yaptım Oakley jawbreaker çerçeve(sahte) aldım Çin’den , bikeinn den de 2 tane lens (orjinal)aldım. Kabaca 3te bir fiyatına geldi diyebiliriz. Cam önemli çünkü hem gözünüzü bozmaz hem de size çok net görüntü sağlar.

O zaman şöyle diyebilir miyiz abi ? Siz bisiklet gözlüğünü aynı zamanda güneş gözlüğü gibi kullanmak istediğiniz için camları iyi bir model aldınız ve buna ödediğiniz meblağ buna göre arttı haliyle.
Benim aldığım gözlük ise belli miktarda ışığı kırdı , yansıttı ya da hiç bir işe yaramadı diyelim. Benim önceliğim sizinki gibi olmadığı için bende ona göre bir meblağ ödedim.
Benim öğrenmek istediğim nokta şu. Nasıl ki orjinal bir ray-ban gözlükle ; sahtesinin arasında dünya kadar fark varsa benim aldığım gözlükle sizinki arasında fark var mıdır ? ( lenslerin kalitesi dışında )

decathlon gözlüğü =sahte ray-ban diyebilir miyiz ?

O zaman şöyle diyebilir miyiz abi ? Siz bisiklet gözlüğünü aynı zamanda güneş gözlüğü gibi kullanmak istediğiniz için camları iyi bir model aldınız ve buna ödediğiniz meblağ buna göre arttı haliyle.
Benim aldığım gözlük ise belli miktarda ışığı kırdı , yansıttı ya da hiç bir işe yaramadı diyelim. Benim önceliğim sizinki gibi olmadığı için bende ona göre bir meblağ ödedim.
Benim öğrenmek istediğim nokta şu. Nasıl ki orjinal bir ray-ban gözlükle ; sahtesinin arasında dünya kadar fark varsa benim aldığım gözlükle sizinki arasında fark var mıdır ? ( lenslerin kalitesi dışında )

decathlon gözlüğü =sahte ray-ban diyebilir miyiz ?
Ara kaliteli olanlar mutlaka vardır. aralarında ki fiyat farkı katmadeğerine değer mi bu kişiden kişiye değişir

Numaralı bisiklet gözlüğü kobaylık bir durum yok biz seneler öncesinden yazdık bunları. :) :) :)
İçinde numaralı cam taktırdığınız çerçeve kısmı yaklaşık 1 sene sonra elinizde kalacak ne yazık ki. Çok sert malzeme olduğundan resmen zamanla dağılıyor.
Anlata anlata numaralı bisiklet gözlüğünü ve rockbrossun, xlc nin numaralı çerçevelerini, külliyat oluşturduydun.
Ne çektin be Çetin, bir numaralı bisiklet gözlüğünden bir de lapierrenin ağır jantlarından :ssrtcbya:

• Hahaha
Tepkiler: trainspotting35
@hamlet2006 Bu sene gözleri çizdirerek bu eziyete son verme aşamasındayım ama son kez Çİn li kardeşlerimden 1 takım gözlük alacağım. (link)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@ErzincanLee Sizin markayı kötülediğinize dair bir söylemde bulunmadım. Ben gözlüğü almak istediğimi belirttim. Siz de gözlüğün kalitesiz olduğunu söylediniz. Ben neden kalitesiz olduğunu merak ettiğim için size sordum. Siz belli ki kalitesizlik sorununu yaşamışsınız bu kadar emin konuşabildiğinize göre.

Ben sizin dediğinizi yanlış anlamadım. Çoğu üründe ben de sizin gibi düşünürüm. Ucuzunu alıp 5 kere tekrar tekrar alınacaksa 1 kere pahalısını alıp rahat rahat kullanmak benim de tercihimdir. Fakat gözlük için de o kadar paraları verecek değiliz(700-800 civarı).

Eğer sırf parasından dolayı kalitesiz dediyseniz yanlış bir yönlendirme yapmış olursunuz. Ama siz kendiniz gözlüğün sorununa bizzat tanık olup 1 2 sezon sonunda gözlüğün çöp olduğunu gördüyseniz gözlüğün neden kullanılamayacak hale geldiğini söyleyin ki biz bu gözlüğü düşünenler olaraktan bilgi sahibi olalım ve ona göre çözümler arayalım.

5 yıl önce aynı gözlüğü alıp 2 sene 5 bin km kullandım çok memnunum dün yeni bisiklet alınca tekrar gözlüğü çıkardım baktım hala ilk günkü gibi duruyor kesinlikle çok kaliteli bir ürün.

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve qtay
@M.İhsan Değerli Arkadaşım "Ucuz Etin yahnisi yenmez". Cümlesini Direk rockbros marka bu gözlük çöp alınmaz demek için söylemedim. Burda yanlış anlaşılma var altını çizmek isterim AliExpress ürünlerini kim almiyor ki bende yukarda linki verdiğim gözlüğü aldım. Tavsiyede ederim. Ben sadece bu tabiri kullanma nedenim yukarı yorumlarda 1000₺ lik bir ürünle 100₺ lik bir ürünü ikiside aynı işi görüyor demesinden mütevelli kullandım. Alıyoruz garantisi yok güvencesi yok hep çekinerek aman dikkatli kullanım elimde kalmasın şurası çizilmesin sakınarak kullanıyoruz. Ee diğer pahalı ürünlerde adam garanti veriyor malının arkadaşında birşey olursa kime tamir ettiririm derdi yok her türlü zorlu teste iyi veya kötü sokuyor. Kafan rahat alıyorsun kullanıyorsun Herşeyi bir kenara bırak acaba kargo sağlam gelir mi? Gümrük ürünlere el koyar mı? 2 ay beklediğin oluyor, ürün geliyor kırık tamam parasını belki geri alıyoruz bir şekilde peki boşa giden zamanınız ne olacak. Bir ürünü ağız tadıyla keyif alarak kullanmak var. Birde hep diken üstünde kullanmak var. Gözlüğe gelincede alın kazasiz belasız güzel günlerde kullanın Allaha emanet. İyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Geçen sene haziran ayında aynı ürünü almıştım. En çok siyah camı kullandığım için mi güneşten mi bilmiyorum siyah cam sertliğini kaybetti. Dişleri olmasa çerçevede duramaz. Diğer camlar sağlam. Üründen son 1 aya kadar memnundum, geçenlerde yazdım belki gören olmuştur. Maske var diye mi bilmiyorum ama artık rüzgar ve toz toprak almaya başladı. Yavaş sürdüğümde dik halde veya yatarak sürdüğümde bile gözüme hem rüzgar hemde toz toprak geliyor. Sürüş sırasında ciddi sıkıntı. Bu yüzden biraz daha geniş olanını almayı düşünüyorum. Şuan öyle çok para verip marka gözlükleri alamıycam ama kalitenin nasıl bişey olduğunu gösteriyor bu ürünler. Gözlük sapları kalitesiz olduğu için lastikle kullanıyorum daha iyi oturuyor ve sallanmıyor. Aynı gözlük farklı marka adlarıyla hepsiburadada var. Bakıp alın deneyin. 50tlye bile var şuan. Linkini (link) bırakıyorum.

Merhabalar. Aşağıda linkini verdiğim ürün elime ulaştı. Biraz test ettikten sonra gözlüğün hoşuma gittiğini anladım ki gerçekten de hoş bir gözlük.

İç çerçevesine(miyop çerçevesi) numaralı cam taktırdım. Ne yazık ki gözlüğe iç çerçeveyi monte ettiğimde iç çerçeve normal duruşuna göre daha çok yamuluyor(esniyor). Bu numaralı camların farklı yönlere bakması da benim görüşümü bozuyor. Daha geniş açı gösteriyor ve baktığım nesneleri daha uzaktaymış gibi ve daha ince gösteriyor. Bu benim bisiklet kullanımıma engel bir durum. İç çerçevenin daha az esnemesi lazım görüşün normal olması için.

Ne yapmam gerektiğini sizlere danışmak istedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Numaralı cam olmadan sürmek tehlikeli oluyor.

Gözlük : (link) (10172 modeli)

Geri