Scudo Sports

Rock ve metal müzik dinleyen bisikletçiler

@ilkerturker

katılıyorum pink floyd bence efsane
the dark side of the moon on yıldan fazla listelerde kaldı bir albüm bu kadar uzun zaman listelerde kalabiliyorsa bunun nedeni olmalı
rock müzik anlayışı 70 lerin ortalarından sonra daha çok görselliğe kaçmaya cilalı bir rock anlayışına doğru kaydı 80 lere gelindiğinde ise mtv clip müziği ile iş iyice ticarete döküldü rock gruplarının kliplerinde mini etekli hatunlar çıkmaya başladı
iş kız rokına döndü
70 lerin ilahi siyah incisi jimi hendrix gibi elektro gitarı konuşturan bir adam da günümüzde yok hendrix davul makinesi kullanmadı
hendrix in davulcusu vardı ama joe satriani bazı bestelerinde davul makinesi kullanmıştır led zeppelin davulcusu bonzo ölünce led zeppelin sarsıldı
ve deep purple davulcusu ıan paice ve klavyede john lord vede gitarist riçi-ve solistler ıan gillan david coverdale -hard rock ın babaları
70 lerin rock anlayışında türler farkı vardır örnek pink floyd -psidelik -rock anlayışında idi karşılığı ruhun yansıması demek
genesis -senfonik rock
emerson lake and palmer -senfonik
king crimson -saykodelik rock
ve jethro tull -progresiv -ilerleyen rock
bu tarz rock anlayışları 80 lerden sonra devam edememiştir
rolling stones -adı üstünde yuvarlanan taşlar yıllarca yuvarlandılar eskimeden ve jagger ilerlemiş yaşına rağmen sesini korumuştur robert plant(led zeppelin) sesini kaybetmiştir-
DAVİD GİLMOUR- pink floyd-hem gitar sitili ile hemde sesi ile uzun yıllar olayı götürdü ama artık o da yaşlandı
the wall -defalarca seyredilmesi gereken uzun metrajlı bir filim müziğidir rock tarihin en büyük mihenk taşıdır

Scudo
Kudret Abi ne güzel yazıyorsun,eski gerçek rock soundu ile şimdiki paçavra-melez dijital müzik arasında dağlar var.

Ben bu durumu eski Amerikan arabalarındaki o büyüklük,krom zerafeti hatta emniyet katsayısının yükselişine(1956 Chavrolet katsayısı rekordur) benzetiyorum. Şimdiki arabalar da teknolojik playstation üssüne benziyor.

verilen tüm grup isimleri de iyi müzik yapar ve fark ederseniz çoğu da '80 öncesi gruplardır. Benim de bir nacizane tavsiyem çok bilinmeyen 'King Diamond'dur.

• Beğen
Tepkiler: ateze
Genelde metal-rock-blues ağırlıklı dinlerim ama müzikte sanatı benimserim tek tarza takılmam. Barış Manço bu ülke için çok değerli bir insan, müzisyen ve az yapmış olsa da yararlı bir siyaset adamı idi. Nur içinde yatsın.
Metallica'nın James'i dünyadaki iyi solistlerdendir. Hem sesi iyidir hem de söylerken iyi gitar çalabilir.
Stratovarius, Dream Theater; Joe Satriani, John Petrucci, Andy Timmons, Nightwish, Şebnem, Demir Demirkan, Barış Manço, Yavuz Çetin aslında daha adını yazmak istediğim çok kişi var
neyse paylaşmak istedim :)

Ünlü vardı bir aralar tüm albümlerini aldım sesi sedası çıkmıyor.
Barış Manço'nun vefat haberini aldığımda Barış Manço dinliyordum felaket bir durum,dedem için bu kadar üzülmemiştim.

Thrash Metal başta olmak üzere, Heavy Metal, Hard Rock, Hard N' Heavy dinlerim..

Şu sıralar Thrash Metal zamanlarım..

Sevdiğim gruplar;

Exodus - Kreator - Tankard - TestamenT - Sodom - Exhorder - Destruction öncelikli olmak üzere bayağı var..

German Thrash Metal ile Bay Area Thrash Metal arasında ayrım yapamam (Kreator - Tankard - Sodom - Destruction varken çok zor)

Merak eden veya eklemek isteyen olursa LastFM sayfam;

(link)

@Kudret Kurtcebe

Ben bu şekilde düşünmüyorum malesef.. Yalnız tabii ki burada sözettiğimiz müziğin türü de önemli; ama ben rock deyince çok geniş bir yelpaze anlıyorum, ve şu anda daha çok dinlediğim Heavy, Power, Progressive Metal çerçevesinde bakınca yeni grupların gittikçe daha olgunlaştığını, müziklerinin daha komplikeleştiğini, önceki mesajlarda savunulanın aksine bilgisayarları gerektiği gibi sound'u mükemmelleştirmekle sınırlayıp, yapay sesleri bırakarak gerçek orkestra ve korolar kullanmaya yöneldiğini görüyorum.
Örnek olarak Kamelot, Symphony X, Rhapsody, Angra, Masterplan ve benzeri sayısız yeni grup... Bunlar bir 10-20 sene öncesinin aynı türlerde müzik yapan Iron Maiden, Manowar, Judas Priest, Helloween gibi ilahlarından bayrağı teslim alıp başarıyla bir adım ileri taşımıştır benim fikrimce. :in:

Psychodelic Rock ı da eğer rock - metal listesine alacaksanız bende Pink Floyd dinlerim. Favorim Crazy diamond.

Ama bu aralar Kudret abimizi de dinliyorum. Lise yıllarındaki Güven Erkin Erkali izlediğimiz günlere dönüş yaptım sanki.

Ya herkes çok güzel söylüyoda şunu unutuyosunuz müzik işiyle uğraşanların başarısı yaptığı müziği sevenlerin sayısıyla doğru orantılıdır yani şimdi siz bugün rock veya metal müzik yapanlara teknoloji ve yeni akımların içinde boğuluyor diyorsunuz ama sizin o 80ler dediğiniz adamlar bile onları dinler oldu.Ayrıca müzik tamamen kişisel beğeniye dayanır siz hendrix gitarı konuşturuyo diyosunuz ben hemmit diyorum diyeri dave lombardonun davul çalışını bir ilahi olarak tanımlarken diğeri ulrichin 4 kağıdı bagetlerle duvarda tutabilmesini mucize olarak tanımlıyor ama en sonunda hepsinin tek amacı rock veya metal müziğin ilerlemesini ve gelişmesini,daha güzel şaheserler çıkararak bu türlere tutkun olanları mutlu etmeyi hedeflemekte.

benim tavsiyem :D metalica the memory remains sad but thure grub olarak in flames metalica dark tranqualty slipknot öneririm türklerden tabiki pentagram şebnem ferah ve erkin koray. Barış manco ve Cem karacanın yeride doldurulamaz... müzik için özellikle rock müzik için çok çalışmış insanlardı

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
"The Doors" rockta hala müzik altyapısı en sağlam gruplardan biridir benim için. Son dönemlerle "A Perfect Circle" ve senfonik metalde "Haggard" dinlemeye değer bulduklarımdan. Metallica ve iron maiden'ın parçaları nedense bir süre sonra kendini tekrar ediyor...

• Beğen
Rock müzik ayrı bir dünyadır. Kendi içinde o kadar çok tarzı var ki say say bitmez. Her grubun kendine göre özel yanları var.

Ancak benim en çok dinlediğim;

Dio, Judas Priest, Overkill, Iced Earth, Nevermore, Savatage en favori gruplarımdandır.

• Beğen
@Kudret Kurtcebe

işte kısa özet:):)
17 yaşındayım ancak bende 70's-80's rock müziği dinliyorum...
bunda tabiki Müzik hocamın bir müzisyen(davul) olması büyük rol oynuyor...
Bir white snake dinlerken bir Led zeppelin bir Gun's n roses dinlerken bon jovi dinlerken aerosmith dinlerken veya kiss dinlerken posion dinlerken alınan zevk günümüz müziğine göre bence çok daha etkileyici daha güzel daha zor daya hisli...

ben 4. yılıma giricem bass gitarda artık belli bir noktaya geldim...
iyim demiyorum ama çalmak istediğim bir parça varsa veya grubumuzda bu parça çalınacak dendiği zaman çalınır...

bunu liseler arası müzik yarışmasında 5 ödül alarak zaten artık belli ettik.
ve bunları bir "yer" edinmek için veya "saygınlık" elde edebilmek için değil konuştuğumda azda olsa birşey bildiğimi ve boşuna konuşmadığımı söylemek için yazdım...

kimileri diyebilir metallica daha iyi veya günümüz metal grupları daha iyi..
bende bu nesilin bir uyesi olarak diyorumki bence değil...

ayrıca blues da dinleyin yahu:D onunla ilgilide bir başlık açalım:):):)
Türkiyenin bence gelmiş geçmiş en iyisi olan rahmetli Yavuz ÇETİN'nin den bahsedelim
Dave Mathews Band den
Eric CLAPTON dan
Gary MOORE den
Joe Cocker dan

herkes sevdiği beğendiği parçaları da paylaşırsa ne güzel olur:):)

@gvenc

Bu mesajın altına imzamı atarım Classic Rock dinlerken alınan zevki günümüzün hemen hiç bir grubu vermiyor ne yazık ki.

Ben uzun yılların ardından buna karar kıldım. Genç kardeşim sen erkenden sonuca ulaşmışsın tebrikler..

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Terzierol
Aynen öyle Ozcan arkadaşım, Classic Rock bambaşkadır. Ben de en çok bu tarzdan keyif alıyorum. 70'ler ve 80'ler çok çok özel yıllarmış, 90'lar da öyle...
Benim gruplarıma gelince;
Deep Purple, Hendrix, Lynyrd Skynyrd, AC/DC, Aerosmith ile başlar Skid Row, Manowar, Motorhead, Godsmack, 12 Stones, Carcass, Therion, Testament, Iced Earth, Rotting Christ, My Dying Bride ve Marilyn Manson (arada sırıtıyor biliyorum ama Holy Wood albümü enfes bir albümdür :) ) diye devam eder. Ama benim için en özelleri Alice In Chains, Guns N Roses, Black Sabbath, Led Zeppelin, Judas Priest, Savatage ve tabii ki Dio...
Bir de Scott Stapp'in grubu Creed vardı, nefis parçalara imza attılar. Dağılmalarına çok üzülmüştüm, hala sıkılmadan dinlerim.

Bir arkaşın oyundakı vuruslarından yaptıgı bır fılm .. Icınde en sevdıgım parcalar yer alıyor kafa dagıtmaya bıre bır :D

@burcak

ıron maiden
evet güçlü bir solistleri var özellikle wicker man parçası beni uçurtur sele üstünde dinlememe kararı aldım çünki adamı fena halde fişekleyen bir parça
yalnız şunu unutmayalım saydığınız gruplar
manowar-judas priest- helloween alt yapı olarak 70 lerin rock gruplarından farklıdırlar tabi onlarda yabana atılır grup değiller tabiki
örneğin pink floyd tarzı ile judas -helloween ve manowar aynı değilidr 70 lerin rock gruplarının hepsi heavy metal yapmadılar çünki o vakitler heavy metal tarzı bir rock anlayışı yoktu rock müziğinin bir dalıdır heavy metal
heavy metal 70 lerden sonra patlamıştır
şimdi rock bir ağaçsa nitekim öyle onun bir çok dalları var 50 lerde rock and roll idi 60 larda blues idi ve 70 ler rock müziğinin en altın dönemidir
ortaya yeni yeni tarz anlayışları çıkmıştır
bunlardan en çarpıcı olanı saykodelik rock anlayışıdır saykodeliğin ne anlama geldiğini türkçe lügat karşılığını internetten baktım ama tam karşılığı yok galba bulamadım şu anda king crimson dinliyorum ve yazıyorum evet saykodelik rock tır king crimson bende garip garip duygular uyandıran
melodiler alışılmamış temalar garip gitar soloları parça aynı melodide gitmiyor sapıyor başka melodiye farklı bir sokağa çıkıyorsunuz hep aynı gitmiyor melodi ama sonunda tekrar ana temaya bağlanıyor parçanın melodisi uçuk kaçıkların müziği king crimson daha doğrusu çatlakların :D :D :D
pink evet o psidolik tarzı rock anlayışında olan bir grup idi heavy metal tarzı müzik yapmadılar psidolik rock -ruhun yansıması anlamında psidolik demek

ruhun yansıması tarzı rock anlayışı ne demek çok zor bunu anlatmak
sadece şunu söyleyebilirim gece yarısı pink floyd un meddle albümündeki echoes -u dinlerken bu dünyadan kopuyorum hiç bir şey düşünmeden sadece düşünmemeyi öğreniyorum
düşünürken düşünmemeyi öğrenmek garip gelebilir

evet dünya 70 lerden sonra başka bir rock anlayışına girdi asla tutuculuk yapmam bizim zaman daha idi diye ama bir gerçeği de göz önünden kaçırmam
ki bunu her vakit söylerim 70 lerdeki plak şirketleri sanatçılar üzerinde pek fazla etkin olamıyorlardı yani menejerleri grubu köşeye çekip arkadaşlar bakın plak şirketi şöyle yapmanızı istiyor diye dayatma yapamazdı
önemli olan sanatçıların yaratıcı güçlerini plak şirketlerinin engellememesi eğer plak şirketleri grubun menejerleri kanalıyla gruba istediğini dikte ettirirse
ortada müzik adına yaratıcılık adına hiç bir şey kalmaz sadece piyasa koşullarına göre işleyen ve bundan rant sağlayan bir piyasa kalır ordan geriye de müzik adına hiç bir şey var olamaz

son olarak
rock müzik bitmeyecek rock ağacı kurumayacak bu ağacı yağmurlar sulayacak ağaç çicekler verecek yani yeni tarzlar ortaya çıkacak ama bunlar kendi kendini tekrarlayan melodiler yapan gruplar değil bambaşka çarpıcı eskinin daha da üstüne çıkarak hep iyiye gidecek olan yaratıcı bir yolda rock müzik ve onun yepyeni dalları var olacak

@gvenc

Aynı şekilde bende 15 yaşımda olmama rağmen eski müziklere karşı bir ilgim var :D gary moorenin guns rosses in gitar sololarına joe jockerin sesine karşı aşırı bi sempatim var eskilerde çeken birşey var sanki :D Benim sevdigim parçalar gary moore parisienne walkways;) ,guns rosses gotfather solosu:eek: joe cocker unchein my heart:in:

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Terzierol
Geri