Scudo Sports

Rock ve metal müzik dinleyen bisikletçiler

Onur Kahraman

Forum Bağımlısı
Tepki
844
Forumda metal ve rock tarzı müzik dinleyenler var mı? Metallica thrash metalde süper sad but true parçasında her şey anlaşılıyor. james hetfield şimdiye kadar konserlerde hiç detone olmadı galiba. rammstein grubu da metal müzik için elinden geleni yapıyor. iron maiden en eski gruplardan, çok iyi performansları var. glen danzig'in grubu olan danzig mother şarkısıyla tanındı. gerçekten süper grup, parçaları çok güzel. yerli olarak pentagram en son grup dağılmıştı ama her parçası süper. kudret kurtcebe gitarını konuşturuyor gerçekten. tek başına parçası tavsiye. barış manço ustayı unutmak ayıp olur. türkiye'nin ilk rockerlerınden birisidir söylemeye söz yok zaten. bayan rock vokal olarak tabi ki şebnem ferah. sizin favori gruplarınız ve düşünceleriniz nelerdir?

Scudo
Olmaz mı:D

Başlıcala;
AC/DC, ZZ Top, Dio, Nightwish, Alan Parsons, Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, Santana, Dire Straits, Jethro Tull, Iron Maiden, Black Sabbath, Metallica, Rainbow,Scorpions, Joe Satriani, Yngwie Malmsteen, Steve Vai, Rolling Stones...

Moğollar, 3 Hürel, Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray,Pentagram, Ogün Sanlısoy...

Bayan vokal olarak; Tarja Turunen (Nightwish) ayrıca Mike Oldfield'in vokalisti Maggie Reilly (bakınız: Moonlight Shadow).
Şebnem Ferah'ın yeri de ayrı tabi.

Metallica'nın en güzel albümü Master Of Puppets (bana göre);)

Kısaca böyle işte

Gençliğimizde çok dinlerdik :) Sanırım artık kafa fazla gürültüyü kaldırmıyor :) Ama yine de arada bisiklete binerken takviye vites maksatlı dinlemek iyi gidiyor.

Bazen de çok bunalınca çalıştığım dairede dinliyorum ama gelen tepkiler yüzünden pek uzun soluklu olmuyolar genelde.. Hele Müdür yardımcısının metal açınca, evde oğlan burda sen yeter gayrı diye isyan etmesi koparıyor..

Gruplarla alakalı olarak,
Türk gruplardan ilk aklıma gelenler, Catafalque, Almora, Knight Errant, Cenotaph..

Yabancı o kadar var ki saymakla bitmez ama yine de zamanında çok dinlediklerimdeb bazılarını yazayım.
Deep Purple, Motörhead, Twisted Sister, Skid Row, The Gathering, Within Temptation, Anathema, Judas Priest, Iced Earth, Overkill, Megadeth, Kiss.
Uzar gider böyle..

Gitar ve davul... bu iki enstrümanın birleşiminden doğan gücü, onlardan aldığım hazzı hiçbir şeyde bulamıyorum... Bugün hala hayattaysam, yaşamıma kendi ellerimle son vermemişsem, rock müziğinin buna katkısı çok ama çok büyüktür, onun verdiği manevi güç ile ayakta durabildiğimi itiraf etmeliyim... Ve öylesine derin bir dünya ki, hergün yeni sesler, yeni ritimler keşfediyorum, dibi görünmeyen engin bir okyanus gibi...

death ve black gurpları saymama gerek varmı crd o flt brz dıcd

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
pantera-cowboys from hell!
kalmah-hades
kreator-enemy of god
amon amarh-pursuit of vikings ve cry of the blackbirds
aman tempoya ayak uydurayım demeyelim :) ben denedim nabız uçuodu

onur konuyu açtığın için teşekkürler eskiler yani 70 lerden çok grup var
1-america
2-alan parsons project
3- bob dylan
4- cat stevens
5-crosby stills nash and young
6- creedence clearwater revival
7- doors
8-deep purple
9- emerson lake and palmer
10- eric clapton
11- genesis
12-jimi hendrix
13-janis joplin
14- king crimson
15- lynyrd skynyrd
16- led zeppelin
17- pink floyd
18-rolling stones
19-yes
20-rush

80 ler
1-police -sting
2-men at work
3- dıre straits
4- u2

90-2000 ler
1- joe satriani
2- steve vai
3- vertical horizon

yeni rock gruplarını araştırıyorum yalnız nitelik açısından artık gerileme söz konusu

underground müziğin babaları ıron butterfly 70 lerin en baba underground müziğini yaptılar bir de 70 lerin en uçuk kaçık adamı da ıan anderson dur grubunun adı jethro tull

tam metal demek yanlış ama apocalyptica ,TESLA,hım, nirvanayıda unutmamak lazıM beğendiğim...

Benim olayım Pink Floyd dur...
Günlerce aylarca bıkmadan dinleyebilirim galiba,özellikle Young lust,Comf. Numb,High hopes Ve Wearing the inside out...
Bunlar dışında Deep purple,Richie Blackmore un yaptığı her iş ve Ronnie James Dio :)

• Muhteşem
Tepkiler: Erhan Ertan
Yetmişlerin yeri ayrıdır bende, Led Zeppelin hele. Sonracıımaa Yes, Grund Funk Railroad, Jethro Tull, Janis Joplin, Pink Floyd...vs.
Ama Heavy Metal de çok dinlerim. Manowar, Savatage ve İron Maiden :) vazgeçemediklerimdendir.

• Beğen
Tepkiler: Mösyö-balerin
Geri