Ben de aynı sorunu amortisörün ilk takım anında Sid Team ile yaşadım. Kilitlenme düzgün çalışmıyordu. Tel gerginliği amortisör üzerinden yeniden ayarlandı ve kilitleme mekanizmasındaki ince ayar bölümünden hassas ayar yapıldı ve böylece çözüldü.
kilitli iken üzerine bastırdığını 4 cm rahat ca esniyorsa yağı eksilmiştir fakat...
Maşa bacaktaki lock out aparatını söke alttaki iç tarada ventili kapayan vidayı sonuna kadar elinle çevir sonuna geldiğinde maşaya bastır eğer hala çalışma varsa yine yağ eeksikliğidir aksi halde maşa tamamen kilitlenme yaptı ise vidatamamen kapalı durumda iken emote v.s. ince ayarları ona göre yap
Ayrıca arkadaşlar şunuda söyleyeyim aslında bu yağ v.s. eklemek de değiştirmekde çok basit ben kullandığım bütün maşaları kendim bakım yaptım bu güne kadar . En son geçen hafta elimdeki manitou maşayı dağıtıp bakım yaptım ( manitou maşadaha önce kullanmamıştım )
yani kısaca biraz kafa yormak birazda cesaret le kendi işinizi kendiniz görürsünüz
En basit bu lock out olayı . üstteki kapağı komple 22-24 anahtarla söke maşayı ters çevir eski yağı tamamen boşalt sonra yeni bir amortisör yağını rockshox sitesinde modellerin bakımı ve kaç cc yağ konulduğunu yazmış o na göre al eline bir ölçek koy yağı içine ölçüyü ayarladıktan sonra dök bacağın üzerinden içine Bu kadar
İkinci bir alternatifde bacağın altından vidaları sök hafifçe yukarı doğru bacağı kaldır delik ler boş kalsın ve aynı şekilde yağı ölçekli dök ( ölçek istenilen cc den bir-iki cc fazla koyunki oda ölçek de kalacak olan miktar)
bacağı kapat vidaları sık Bu kadar
Arkadaşlar istanbulda oturan ve bu konuda yardım isteyen arkadaşlar olursa her türlü yardımcı olabilirim .
Zira tamam burda Kaçkar bisiklet rockShox'un servisi v.s.
ama kaç para diye sorduğumda en son 75 $ fiyat istenmişti benden
yağını değiştirdim fakat sanırım ölçeği ayarlıyamadım tap dolum yaptım kilit açıkken bile esneme yapmadı biraz boşaltıktan sonra bi nevzede olsun düzeldi ama hala ayar tuttura bilmiş değilim yağda ölçek çok önemlimi acaba?
masanızın bakım kitapcığını indirdiyseniz yağın cinsi ve miktarı yazıyordur. rock shox icin konusursak kilit tarafına, kilit mekanızmasinin tüpünü doldurana kadar yağ doldurmanız gerekiyor. kalan kısma ise az miktarda yağ dolduruluyor yanlis hatırlamıyorsam 5 ml civarinda. hava basilı olan kısma ise kitapcikta yazan miktarda koymalısınız.. o da yanlis olabilir ancak 5 ml civarinda. fakat iki tür yağ dolduruyorsunuz kilit tüpüne 10 ya da 15 numara diğer kısımlara 5 numara.
yine de en büyük klavuzunuz bakım kitapcığı olmalı. Ne derse onu uygulamalısınız. contaları da göz ardı etmemenizi öneririm.
Kilitledikten sonra ne kadar esniyor bilmiyorum. Fakat yeni nesil maşalarda maşa kilitlense dahi , 1 cm kadar esneme olabiliyor. Maşa kilitliyken ani çukurlara girişte , yada çok yüklenmelerde mekanizmayı korumak için yapılmış bir özellik .