Scudo Sports

Rock Shox Recon Silver neden tam kilitlenmiyor ?

Tepki
0
Bisiklet
Bianchi
Arkadaşlar Rock Shox Recon Silver maşam tam kilitlenmiyor neden acaba.bisikleti daha yeni aldım.

Scudo
Maşa havalı maşa olduğu için kilitlediğin zaman yaylı maşalar gibi kilitlenmez, biraz esneme yapması normal.

maşanın kilit tarafı yağ ile çalışmaktadır, çalışma esnasında az bir miktar yağ eksilttiyse yada yağı tam dolu değilse bir şekilde maşa tam kilitlenmez bir miktar esner. maşanın kilitlenme mekanizmasının havalı yada yaylı oluşu ile alakası yoktur çünkü maşanın esnemesini sağlayan sol bacaktır. kilit, rebound yada compression gibi özellikler ile maşanın çalışma karekteristiğini sağlayan mekanizmalar sağ bacakta bulunur.

• Beğen
Tepkiler: homosapien
Telinin gerdirme ayarina hic baktinizmi. Bence ayarsizdir ve tam gerdirmezdir.

Su havali masa tam kilitlenmez biraz esner mantiginida bir biraksak cok iyi olacak.

Bende havalı maşa kullanıyorum ancak 1 cm bile esnemiyor kilitlediğimde. Ayar bozukluğu vardır, Murat abiye katılıyorum

@Metin_Kavuncu
Merhaba. Havalı yaylı fark etmez. Kilitlendiği zaman çalışmaması gerekir. Kilitli bir çok maşa kullandım. Hepsi de kilitlediğiniz zaman kilitlenirdi. esneme payı da en fazla olanı 0,5cm di yani bakmadan anlamıyordunuz esnediğini..

• Beğen
Tepkiler: homosapien
Çok az bir esneme payı olması normal. Rock Shox (benim kullandığım Reba Team, Sid Team, XC32 gibi birçok modeli) bu şekilde üretiyor. Manitou'lar taş gibi oluyordu, onun dışındaki maşalarda hep az bir esneme payı oluyor. İyi ki de oluyor bence.

Kablo gerdirme önerisi çok isabetli olmuş, dikkatlice kontrol edilmeli bence de...

Geri