Scudo Sports

Rock shox recon silver kullananlar?

ilkerturker

Forum Bağımlısı
Tepki
195
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar uzun süredir yeni bir maşa arıyorum. Bir kaç model arasında kaldım ama en son aklıma yatan rock shox recon silver oldu. Özellikler şöyle: RockShox Recon Silver TK Coil 100mm Fork With Lockout

Travel: 100mm
Weight: 2228g (4.91 lbs) Coil
Damping: Rebound
Spring: Coil
Adjustments: External Rebound, Spring via Preload, Coil
Steerer: Steel 1 1/8"
Crown: Forged 6061 T-6 Hollow Aluminium
Upper Tubes: 32mm 4130 Tapered Wall Steel, Chrome
Lowers: Magnesium, Post Disc Mount
Maximum Rotor Size: 210mm

Fiyat olarak da bir yurtdışı sitede 320 liraya geliyor. Fakat hiç kullanmadım ve nasıldır ne tür bir maşadır hiç bir fikrim yok. Benim kullanım amacım tamamen arazi odaklı. Tabi sert inişler değil ama serte yakın diyelim. Bir de Suntour epicon ilgimi çekiyor havalı sistem olması özellikle. Fiyatı 385 lira onun da.

System Air / Hydraulic Remote speed-lock w.rebound adjust
Lower Magnesium monocoque light weight design
Design Leading axle / Disc only design
Dustseal Metal inserted type
Leg Color Matt black, Metalic silver, White, #8285
Crown Alloy
Pitch 130mm
Integrated HD Semi-ID type / 44mm
Stanchion tube Alloy
Stanchion tube finish Gold anodized
Finish Shot anodized (Black, Silver or #8285)
Right Side Remote speed-lock w/rebound adjust cartridge
Left Side Air spring system
Steerer tube Alloy
Lenght ( w / o thread ) 255 mm
Crown race diameter 30 mm
Wheel size 26"
Brake Disc (International standard type)
Preload adjuster Air pressure adjust
Note Reversible design lever for Remote speed lock included
Rebound Damping adjuster Yes
max. disc diameter 185mm

Sizce hangi maşayı tercih etmeliyim? Bilgisi olan ve kullanan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim. Günlerdir epicon araştırıyorum ve memnun olmayan yok ama recon için de kötü şeyler söylenmemiş. Bu arada kadroma uygun beyaz renkli olsun istiyoruym. Zaman ayırıp okuyan ve yorumlayan tüm bisiklet severlere teşekkür ederim.

Scudo
ikinci el reba bekleyebilirsiniz bence. çok güzel olur temizinden bir reba. ama epicon da recon da güzel maşalar ben rock shox alırdım. suntour olacaksa axon olmalı bence. epiconda arada bir de olsa boşluk probemleri okudum.

aylardır ben de bekliyorum forumda ama bir türlü denk gelmedi reba yada sid ikinci el.
Beklemeye devam ozaman :)
şimdi dikkat ettim de recon 2200 gram :eek:

recon race silver 1710 gr. tabi fiyatıda ona göre biraz daha tuzlu :)
(link)

Banada suntuor çok güvenilir gelmiyor, rock shox ın en başlangıç modellerinde dahi boşluk gibi bir sorun yok.

epiconu tavsiye ederim. güvenmeyecek bişey yok downhill yapmıyorsan o amörtisörü zorlayamazsında zaten. ayrıca epicon 300 lira olması lazım v break olanını alabilirsin pivotları söker renkli vida takarsın gayet de güzel durur,disk kullanmak istersen uyumu var sonuçta. ama axonu da çok övdüklerini gördüm axon da alabilirsin. gerçi alacağın en dandik maşa bile seni riske atmaz yani yolda kalma gibi. onlar hikaye aslında 500 liradan sonra sadece hafifliğine ve markasına para veriyoruz aslında tabi birkaç ek özellik olabilir ama inan mükemmel bir fark yaratmıyor. İnsanız egomuzu tatmin ediyoruz işte. Bak bende sid team var bak bende fox var diyerek kendimizi rahatlatıyoruz sadece. kaçımız aldığımız malzemenin tam tamına hakkını veriyor ? kaç mtbci düz yolda değilde sadece arazide sürüyor? maşası sid olup lastiği yol lastiği olan bisürü insan yok mu ? ben de hakkını veremiyorum mtbnin bunu kabul ediyorum. demem o ki sana alacağın malzemeye güven problemin olmasın ama marka alacam diyorsan sen paranı hazır et almaya çok güzel malzemeler var ;) epicon axon serisini fiyat performans olarak tavsiye ederim memnun ederler merak etme.ama paran varsa rebba, sid, bunlar güzel maşalar. herşeyden önemlisi senin içine sinmesi tabiki. en doğru kararı vermen dileklerimle. çok konuştum özür dilerim..:vroam:

@eray akyol

Bu kısım gerçekten çok doğru olmuş.
Teşekkür ederim yorumun için :D
Axon yada epicon şu an en büyük iki adayım diyebilirim .

Tabıkıde dunyanın en guvenılır ve tercıh edılen markası rockshox.Suntour bu ıste daha cok acemı ogrenecegı cok sey var...
Kıyaslama bıle yapılamaz bence.
Arkadasımın dedıgı gıbı hakkını verecek olan kullanmalı bence ama sunuda eklemeden edemeyecegım okadar cok sorunlu suntour gordumkı saymakla bıtmez.Bakım servısınde calıstıgım ıcın cok ıyı bılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ilkerturker
eğer kadronuz içim 120 mm fazla geliyorsa axon alabilirsiniz özellikle 2010 sonrası axonlar çok hoş..bende 2009 model var sıkıntısı yok..rahat rahat biniyorum sadece - olarak söyleyeceğim benim gidondaki rlo kolu kırıldı japonla falan tuttum ama pek iyi malzemeden yapılmamış... genel anlamda ihtayacını max düzey/min para ile sanırım halleder..2. el alırken şaft kısmına dikkat ederek alırsan daha iyi olur..

rst first air beğendim biraz da onu araştırayım :)
ama epicon inceledim geçtiğimiz günlerde ve çok kaliteli gibi gelmedi :/
ARamaya devam.
Yorum yapan tüm bisikletseverlere teşekkürler...

rebadan şaşma derim kardesım :) sorunsuz çalısan en iyi maşalardan bitanesidir.

haklısınız ama reba da denk getiremiyorum bi türlü.
Son yaptıgım araştırmalar sonucu 320 liraya recon solo air buldum.
Büyük ihtimalle onu alıyorum :)

@maboc orası hava yeri değil hocam, sizin maşanız havalı değil coil maşa zaten. Adı üzerinde Rock Shox Recon Silver TK Coil.

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
Rock Shox Recon Silver TK Coil. Maşa ma Bakim yapmak istiyorum öncelikle Hangi ekipmalara ihtiyacim var ne tür yağ kullanacagim değismesi gereken parcalar nelerdir

Arazide kullanıyorsanız 3-4 kullanımda bir maşanın borusuna yağ damlatın.. tozluğun etrafını sarsın.. biraz bekledikten sonra elinizle maşayı calıstırın.. etrafına biriken toz toprak dışarı atılacaktır.. boylece maşanız hem yumuşar hemde kirlenmez..

O zaman en yakın bisiklet servisine götürüp yagını ve gerekliyse keçeleri degiştirtin.. Ama elimden gelir mekaniğim kuvvetli diyorsan youtube da videolar var.. ınternette manuel de var rock shoxun..ona bakıp yapabilirsin..

ben de kullanıyorum.henüz hava ayarı yaptıramadım. 86 kiloyum kaç psi hava bastırmam gerekiyor

Geri