rock shox reba world cup alcam ama bi nedenden dolayı korkuyorum bisikletle çok atlayıp zıplıyorum acaba maşa kırılırmı taç kısmından yada dayanıklımı bir maşa mı
Çok fazla ön yargılısınız bu konuda.. kimler SID kullanmış zamanında bişey olmamış.Sizin ''action' diye nitelendirdiğiniz kır gezilerinizde bu maşalara hiç bişey olmaz.Kaldıki SID lerin boru çaplarıda genişletildi daha esnemez daha sağlıklı oldu.
Cem bey de avatarında eline almış olduğu fox u güzel övmüş..ama acaba Reba WC veya SID wc kulanmışmıda bu kadar kesin yorum yapmış?Tamam FOX larda mükemmel maşalar ama bu bundan zarif şu şundan narin demek için ikisinide uygun arazi şartlarında denemek lazım.
Ben memnun olacağınız konusunda size garanti veriyorum..Reba WC çok yerinde bir seçim. (Y)
benı bırz eleştırdı haklıda aslında fox masaya bı yatkınlıgım var bıde arkadasta sıd wc vardı 4 5 ayda kecelerını degıstıryordu duzenlı bakım yapmayınca ufak tefek teklemeler yaşıyordu kusura bakmayın bıraz yanlı anlattıgım ıcın ama sıd wc de kullandım fox daha cok hosuma gıttı daha oturaklı saglam geldı ama bu dmek degıldır kı raba wc sıd wc kotudur kesınlıkle degıl
bıde ıkısınıde arazı sartlarında deneme fırsatım oldu acıkcası coook belırgın fark goremedım ama sıd wc daha hafıf ve yarıs ıcın bıraz daha on planda oldugunu dusunuyorum
Zoom kullanıyorum piyasa değeri 10 TL civarında ben kırmaya çalışıyorum o direniyor ne diyim sid yada vb. olsa şimdiye kırılmıştı işin şakası bu tabi Reba WC çok iyi bir maşa , fox rs tartışmasınada gerek yok alıcaksın DTyi ne dert ne tasa
Bahsi geçen maşaların hepsini kullanmış biri olarak (Buna DT Swiss de dahil) REBA WC şuan satın alınabilen fiyatlarına oranladığınız zaman çalışması en rahat ve en konforlu amortisördür diyebilirim rahatlıkla.
FOX daha sert ve darbeli çalışır, arazide giderken zaman zaman sertliğini hissedersiniz eğer arazi tecrübenizde biraz az ise zaman zaman sert tepkiler alabilirsiniz amortisörünüzden.
RS ise daha soft çalışır arazide giderken sadece görevini yapar ve o çalışırken siz farkına bile varmıssınız arazi akar gider altınızdan.
DT Swiss ise hiç yaklaşmayın yarışlar dışında kullanılabilecek bir ürün hele amotörlere göre bir ürün hiç değildir...Sert ruhsuz tuhaf bir amortisör.
Bu maşaların içinde FOX ve 32mm borulu RS ları hepsi birbirine yakındır... Sağlamlık olarak hiç bir şüpheniz olmasın kesinlikle hiç bir şey yapamassınız o amortisörlere...
Ama ne olursa olsun hangi maşayı kullanıyorsanız kullanın her 1 defa mutlaka yağını ve contalarını mutlaka değiştirin... Böylece maşanızın ömrü ikiye katlansın.
@CEM HELİMOĞLU
Eğer sende yılda bir o işlemi yapmassan önümüzdeki sene keçelerinden çıkan yağları görünce sakın şaşırma
Evet memnun değildim... Benim kulladığım şaft borusu Aluminyum olandandı (zaten o zaman daha karbon şaftlı yoktu) yanal esnemesi çok fazlaydı ve çalışma olarak ta sert bir amortisördü. Yani tamamen yarış için tasarlanmıştı.