Scudo Sports

Rock Shox Pike

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Tepki
1.151
http://www.nsmb.com/images/gear/sram_camp_rs_av/rs_pike.jpg

Bu amortisörü Türkiye' de satan yer var mı? İlk kez öğrendim de.. Kullananlarda varsa memnuniyet derecelerini belirtirlerse harika olur.

Ha birde Türkiye' de satılıyorsa fiyatları nerelerde geziyor?

Pike galiba Psylonun yeni versiyonu.

(link)

Scudo
pike street için onerilen bi maşa

tr de yok die biliyorum

umaım yardımcı olabildim:D

pike bildiğim kadarıyla Çalışma sistemi olarak Tora ya çok benzer bir maa hatta en bariz farkı sokma milli olması... Ayrıca birde tora 130 mm ike pike 140mm

Sağlamlık konusunda gayet iyi bildiğim kadarıyla ama buna bağlı olarak hafif değil..

ve Cahitcim maşa street için değilde aslında all mountain için üretilmiş bir maşa ;) yükseklik ayarı sayesindeçıkşlarda indirip rahat rahat çıktıktan sonra inişe geçtiğinizde 140mm e varan travelı ile rahatça iniyosunuz:)

Buda çalışması hakkında bilgi sahibi olmanız için bir video
Ben bayılmıştım çalışmasına ama işte ne alabileceğim yer ne de alabilecek imkan var:)

Sokma mil olayını anladım ama hangi markaların ona uyumlu göbekleri var öğrenmek isterim. Ha birde sokma mile uyumlu göbekler normal maşa uçlarına uyum sağlar mı?

Pike Kaçkar Bisiklet'te var ki bu zaten söylenmiş.
Sokma milli ön göbek Shimano'da Hone ve Saint serilerinde var. Hatta Saint göbek de Kaçkar Bisiklet'te var.
Fakat abartmamak gerekir. Bu maşa, FR tarzı binişi hiç zorlanmadan karşılayabilecek bir kapasitede. Öte yandan Psylo'nun yerine çıkmış gibi gözükse de bu aynı seviyede oldukları anlamına gelmiyor. Pike, Psylo'nun yetersiz kalması sonucu ortaya çıkmış bir AM-FR maşası.

Tabi bir de Shimano sokma milli göbeklere özel rotor gerektiğini, bu özel rotorların 203 mm olduklarını, zaten kulak yapısı itibariyle de Pike'ın anca bu ölçüde rotor kabul ettiğininin altını çizelim

hocam ne çizdin be altını:D
walla tüm yazı sanki altı çizik :D

halil aynı izlenimler içerisinde tam mesajı yazacakken seninde benzer yorum yazdıını görünce vazgeçtim üstüne üstün bide altı çizik :)

Peki Pike' ın sokma mil gerektirmeyen modelleri var mı? Veya cesur birisi ufak bir operasyonla bunu normal göbeğe uyumlu hale çeviremez mi? :)

Pike çok sağlam,dolayısıyla biraz ağır (2700gr civarı olarak biliyorum.) Dolayısıyla XC sürücüleri için fazlasıyla gereksiz bir maşa.Street ve Fr kullanıcılarına yönelik yani.

@baymineral

www.rockshox.com adresinden Pike modellerine ve opsiyonlarına bakabilirsin.
Diğer yandan kim ne kadar cesur olursa olsun, ben "uydurulmuş" bir sistemi kullanıp zorlayacak kadar cesur değilim, sen de olmamalısın bence... ;)

@baymineral

sokma mili dediği aks olayı bütün markalrın uyacağını düşünüyorum standart geneli

saygılar pike psylo nun yeni neslidir 2004 pslov bitti pike başladı çalışma prensibi aynı idi ayrıca 3 modeli üretilmiştir ,

saygılar

coil u-turn, air, air u-turn, solo air 4 modeli olduğunu biliyorum u-turn olanlar 95-140 mm çalışma mesafeli al mountain , fr,xc enduro sınıfı bir amortisör ayrıca street gibi kullanımada uygun saygılar

bildiğim kadarıyla xt nin 2008 modellerinde 20 mm sokma mil olan ön göbeğide olacak.hone ve saint türkiyede olmadığına göre xt 2008 modellerini beklememiz lazım..eğer 20 mm sokma mil olan modeli gelirse türkiyeye

Arkadaşlar 36 Rock Shox Pike Kaçkar Bisiklet kızıltoprak bayisinde var.Ve ona uygun saint sokma milli göbekleride var.Ama sokma milli göbek alınca onların rotorlarıda farklı rotorda almanız gerekicek.

@HaliliOzturk

psylo xc enduro sınıfı -- pike almount sınıfı türkiyedeki psylolar fr ye uygun değil ama arupa ve amerikada 20mm sokma milli al mount sınıfıda yapılmış modelleri bulunmaktadır arkadaşlar. yani kısaca psylo nunda fr uygun modelleri bulunmaktadır

saygılar

Geri